DI > Ekonomi

Sunday, 25 August, 04:18

DI - 18 jul 19 kl. 22:04

Microsoft rapporterar bättre än förväntatMicrosoft rapporterar ett justerat resultat per aktie på 1,37 dollar, att jämföra med prognosen på 1,22 dollar..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Microsoftrapporterar bättre , än, förväntat
DI - 24 okt 14 kl. 06:19

Microsoft: Vassare än väntat

Microsoft redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:65 dollar för det brutna räkenskapsårets första kvartal (0:62)..

Computer Sweden - 25 apr 19 kl. 09:19

Windowsskräll och molnfeber – då når Microsoft ny toppnivå


Efter att Microsoft visat upp oväntat stark Windowsförsäljning och fortsatt snabb molntillväxt under senaste kvartalet så tog företagets aktie ett skutt uppåt – vilket innebar att företagets börsvärde nådde en magisk gräns..

Kristianstadsbladet - 28 maj 13 kl. 09:41

Europa är "tvåa" för Microsoft

Foto: Ted Warren/Scanpix
För tre månader sedan stod Sonys representanter på en scen i New York och förkunnade att spelen står i fokus för den kommande Playstation 4. Sedan dess har spelvärlden hållit andan och väntat, väntat och väntat på att Microsoft ska avtäcka nästa Xbox.
Förra veckan hände det äntligen.

YLE - 25 maj 16 kl. 10:44

Microsoft säger upp 1350 i Finland

Programvarujätten Microsoft lägger ned Microsoft Mobile i Tammerfors och säger upp
1 350 anställda i Finland. Dessutom avskedas 500 anställda vid enheter utomlands. De omkring 270 anställda vid försäljnings- och marknadsföringsenheten i Esbo omfattas inte av uppsägningarna.

HBL - 18 jul 14 kl. 06:48

"Microsoft ångrar sitt köp av Nokia"

Efter att Microsoft meddelade att de köper mobiltillverkningen av Nokia varnade experter för att jobben i Finland är hotade på lång sikt. Gårdagens uppsägning visar att de hade rätt.– Vi är djupt engagerade i Finland, vi planerar inte att flytta några arbetsplatser, sade Microsofts förre vd Steve Ballmer när Nokiaaffären blev offentlig i september 2013.

Dagens PS - 27 apr 18 kl. 07:38

Rally i natt för Amazon, Intel och Microsoft

Sent i går kväll lämnade flera amerikanska storbolag delårsrapporter. I efterhandeln var e-handelsjätten Amazon upp 6,7 procent till 1.620 dollar.

YLE - 25 maj 16 kl. 10:44

Microsoft säger upp 1 350 i Finland

Programvarujätten Microsoft säger upp 1 350 anställda i Finland. Dessutom avskedas 500 anställda vid enheter utomlands. Uppsägningarna gäller inte personalen i Esbo.

Dagens PS - 20 jul 18 kl. 06:30

Microsofts bättre än väntat – belönas på börsen

Microsoft redovisar en omsättning som var högre än väntat under fjärde kvartalet. Även resultatet kom in högre än väntat. Omsättningen uppgick till 30,1 miljarder dollar, att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 29,2.

Dagens PS - 25 jul 17 kl. 12:18

Microsoft skrotar INTE älskad Windowsklassiker

Många är vi nog som fördrivit tiden med att klottra i Windows trotjänare MS Paint. Men på måndagen spreds nyheten om att det mångåriga bildprogrammet snart kan vara ett minne blott, rapporterade bland annat brittiska The Guardian. Enligt tidningen fanns MS Paint med på en lista som Microsoft publicerade över program som kommer att fasas ut ur Windows 10 i samband med nästa stora uppdatering i höst.

Dagens PS - 31 jan 18 kl. 22:10

Microsoft spöar förväntan

Microsoft redovisar en vinst och omsättning som var högre än väntat för räkenskapsårets andra kvartal. Trots det föll aktien med en halv procent i efterhandeln. Omsättningen uppgick till 28,92 miljarder dollar (25,84), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 28,39.

Kristianstadsbladet - 18 jul 13 kl. 22:51

Surfplattor drog ned Microsoft


Microsoft redovisade på torsdagen en nettovinst på 4,97 miljarder dollar för fjärde kvartalet, vilket är sämre än väntat. Den dåliga försäljningen av persondatorer ligger mjukvarujätten i fatet och de egna surfplattorna har drabbats hårt av tappet.Per aktie är vinsten 59 cent, jämfört med en förlust på 6 cent per aktie motsvarande kvartal i fjol.

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Så sparar du säkert i minusräntans värld

Trots rekordlåga boräntor är minusräntans värld inte okomplicerad för sparsamma hushåll. Antalet sparformer med god avkastning till begränsad risk är få..

DI - 7 timmar sedan

Nya räntesignaler belönar fondsparare som tar risk

Fondsparare som valt lite högre risk i räntefonder har belönats väl i år. De 15 bästa företagsobligationsfonderna har avkastat mellan 3 och 8 procent i år..

DI - 8 timmar sedan

Superentreprenören bygger bilar som ingen annan

Är Batman på semester? I den vackra havsbukten, i Utvälinge söder om Ängelholm, är frågan plötsligt relevant..

DI - 9 timmar sedan

Macrons budskap på toppmötet: Alla förlorar på handelsoron

Den ökade protektionismen utmålas som ett allvarligt hot mot världsekonomin vid G7-mötet i Frankrike..

DI - 10 timmar sedan

Experterna: Tullsmockor bäddar för börsfall – så ska du agera

Nya kursfall hotar direkt när börsen öppnar igen på måndag efter upptrappningen av handelskriget mellan Kina och USA..

DI - 10 timmar sedan

Skådespelarpolarna möts i filmen som skrämt privata investerare

Sedan tonåren har Matias Varela och Gustaf Skarsgård varit bröder och vapen­dragare. Relationen bygger på total uppriktighet..

DI - 11 timmar sedan

Gradvall: ”Att vara älskad av alla är inte vägen till framgång”

Det handlar inte om hur saker och ting är. Det handlar om hur de uppfattas. Sell the myth, not the facts..

DI - 11 timmar sedan

Nordkorea har avfyrat robotar

För sjunde gången på kort tid har Nordkorea avfyrat vad som bedöms vara kortdistansrobotar. De två projektilerna slog ned i Japanska sjön, utanför den japanska ekonomiska zonen,.

DI - 12 timmar sedan

Tusk varnar Trump: Handelskrig leder till recession

EU-rådets avgående ordförande Donald Tusk varnade USA:s president Donald Trump för konsekvenserna av eskalerande handelkrig inför lördagskvällens G7-möte..

DI - 13 timmar sedan

Telia pressar leverantörer att leva upp till kraven

Hållbara investeringar är redan en het trend. Nu vill Telia använda sina upphandlingar för att öka tempot i klimatarbetet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.