DI > Ekonomi

Saturday, 24 August, 13:43

DI - 18 jul 19 kl. 18:00

Skrota tanken på ny skatt på digitala bolagLEDARE. Det blev en sammandrabbning på finansministermötet med G7-länderna i veckan. Det hölls i Chantilly i Frankrike och värd var landets finansminister Bruno Le Maire. Han är en av de starkaste förespråkarna för en specialskatt på de allra största techföretagen. Och Frankrike har beslutat att införa en sådan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ledare, G7, Chantilly, Frankrike, Bruno Le Maire

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skrota, tankenpå ny , skatt, digitala, bolag
Kristianstadsbladet - 09 jan 12 kl. 06:30

Skrota en skatt, spara en miljon

Januari är för många den fattigaste månaden på året. Decemberlönen ska inte bara gå till det vanliga?
Tyvärr har alldeles för få ett sparkapital värt namnet.

YA - 09 jan 12 kl. 06:30

Skrota en skatt, spara en miljon

Januari är för många den fattigaste månaden på året. Decemberlönen ska inte bara gå till det vanliga.
Julklappar, nyårsfirande, resor och jullovsaktiviteter ska också få plats i budgeten.

Sydsvenskan - 29 jan 12 kl. 12:49

Majoritet vill skrota F-skatt

Oppositionspartierna vill riva upp alliansens reform från 2009 om att det räcker med en uppdragsgivare för att få F-skattsedel, enligt Sveriges Radios Kaliber. MP vill driva fram ett beslut i frågan under våren.
fyra oppositionspartierna vill riva upp alliansens reform från 2009 om att det räcker med en uppdragsgivare för att få F-skattsedel, enligt Sveriges Radios Kaliber.

Sydsvenskan - 06 okt 11 kl. 00:03

"Fel skatt för Europa"

Det är lätt att förstå varför förslaget om en skatt på finansiella transaktioner, som främst skulle drabba rika individer och finansbolag, är så populärt. Men en sådan skatt skulle dra ner tillväxten och skada ekonomin, skriver Kenneth Rogoff, professor i ekonomi vid Harvarduniversitetet och tidigare chefekonom vid Internationella valutafonden, IMF.
Europa ligger redan surt till, så varför inte tillsätta ännu mera ättika?

Dagensanalys.se - 08 dec 16 kl. 12:12

17 experter tycker till om Sveriges digitala valuta

Här är de 25 heta personerna som ingår i KIA-index expertteam och som ska vidareutveckla den digitala valutan under 2017. Vi har intervjuat 17 av dem. här kan du läsa om deras åsikter, tankar och visioner.

BT - 22 jan 13 kl. 10:18

Tanken på en köttskatt får nobben

Tanken på en särskild skatt på kött sågas av regeringen och socialdemokraterna. Koldioxidskatt på kött - är det en bra ide? Diskutera!

Dagens PS - 15 mar 17 kl. 08:16

Trumps skatt avslöjad i natt – Vita huset rasar

Donald Trumps skattedeklarationer har varit ett hett ämne under hela valkampanjen och trots att han flyttat in i Vita huset har hans inbetalningar hemlighållits. Något som bryter mot den amerikanska traditionen att presidentkandidater bör visa upp deklarationen. Men på natten mot onsdagen svensk tid kunde amerikanska nyhetskanalen MSNBC avslöja att man kommit över ”The Donalds” skatteinbetalningar för deklarationsåret 2005.

Alliansfritt Sverige - 23 aug 13 kl. 11:13

KDU tycker att de som vill ha högre skatt ska betala mer ? så att högerfolk slipper

Kristdemokratiska Ungdomsförbundets nyvalda ordförande Sara Skyttedal fortsätter den fina traditionen att exkludera sitt förbund från verkligheten så gott det går. Idag formulerar hon en tanke efter att ett antal kulturpersonligheter krävt att Sverige ska ha högre skatt: ?Alliansen bör införa en frivillig kändisskatt - och kanske skicka ett diplom till den kändis som betalat mest?

YLE - 01 okt 14 kl. 09:54

HSS Media får ingen gemensam chefredaktör, satsar på det digitala

Mediekoncernen HSS Media meddelade igår att de inte kommer att anställa någon gemensam chefredaktör för sina tre tidningar. Vasabladets chefredaktör Niklas Nyberg får istället axla en dubbelroll som både chefredaktör samt ansvarig för den digitala utvecklingen. Niklas Nyberg är ny chefredaktör för Vasabladet.

Cornucopia - 19 okt 15 kl. 15:08

Miljöpartiet föreslår skatt på Internet och bredband

Miljöpartiet nöjer sig inte med att man ska beskatta fossila bränslen. Man föreslår nu också en särskild skatt på de digitala motorvägarnas bredband.
Snart skatt på gröna pricken?

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Toppekonomen varnar för valutakrig: ”En atombomb för världsekonomin”

Risken för en mycket turbulent börsutveckling och en häftigare inbromsning i världsekonomin ökar. Nästa steg kan bli ett valutakrig vilket kan utlösa en ”atombomb” för….

DI - 2 timmar sedan

Carnegie: Aktierna du ska våga köpa – ”det sprutar in pengar”

Våga köpa cykliskt, råder Carnegies analytiker. Det går att hitta underskattad kvalitet bland börsens verkstadsjättar, men se upp för övervärderade gullgrisar..

DI - 2 timmar sedan

Iransk tanker på väg mot Turkiet

Den omstridda iranska tanker som släpptes från Gibraltar i söndags är på väg mot Turkiet i stället för södra Grekland, visar sjödatatjänsten Marine Traffic..

DI - 2 timmar sedan

Rysslan provskjuter från atomubåtar

Ballistiska robotar har avfyrats från ryska atomubåtar i polarregionen i Arktiska havet och från Barents hav under en militärövning, meddelar landets försvarsdepartement..

DI - 3 timmar sedan

Affärsängeln om sin första fullträff: ”Ångrar att jag sålde för tidigt”

Affärsängeln Eva Redhe har suttit i 25 styrelser och ett av de längsta uppdragen är Första AP-fonden..

DI - 4 timmar sedan

Överfulla lager oroar diamantbranschen

Kan man någonsin få för mycket diamanter? Ja, det tycker i alla fall diamantbranschen som nu tampas med överskott på rådiamanter och en ökad produktion av syntetiska stenar..

DI - 4 timmar sedan

Spelplanen ändrad: Så ska du göra med ditt bolån nu

Bolånetagare står plötsligt inför en annan verklighet än för några månader sedan. Sjunkande marknadsräntor och konjunkturoro har tippat förutsättningarna åt ett nytt håll..

DI - 5 timmar sedan

Regeringskris avvärjd i Norge

Bokstavligen i elfte timmen har Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) lyckats undvika en regeringskris..

DI - 5 timmar sedan

Bränderna i Amazonas pressar Bolsonaro – bildar ”kriskabinett”

De omfattande skogsbränderna i Amazonas kan skapa ekonomiska problem för Brasilien och även skada affärer för svenska och andra företag inom EU. .

DI - 5 timmar sedan

Ishockeylegendaren köper techbolag – ska nyttja rutavdrag

Ishockeylegendaren Mats Sundins bolag BBG, Bredbandsgruppen, köper Tech Troopers och skapar Smartify by BBG. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.