Barometern > Nyheter

Sunday, 25 August, 08:43

Barometern - 18 jul 19 kl. 17:29

”Vi kan också, här på landsbygden”Som Torsås nya kommunikationsansvarig blir Sylvia Asklöf dagligen imponerad av sin hemkommun. Trots att den är så pass liten besitter den en otrolig styrka som hon ser fram emot att förvalta och utveckla..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Torsås, Sylvia Asklöf

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi kan också här på landsbygden
Barometern - 04 nov 13 kl. 07:09

Landsbygden ignoreras

Allt fler människor flyttar från landet till städer. Regeringen, med Centerpartiet, vågar och vill inte längre stå upp för landsbygdsfrågorna. Men någon måste våga stå upp för Kalmar län.

SmålandsPosten - 15 okt 14 kl. 06:57

De rödgröna sviker landsbygden

Nu har Sverige fått en rödgrön regering som börjar med att plocka bort landsbygdsdepartementet. Det departement som i mina ögon är det viktigaste för att få en samlad bild över landsbygdens näringar, jordbruk, skogsbruk och livsmedelsproduktion, men också landsbygdens utveckling i övrigt, skriver Patrik Davidsson (C), ordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund i Kronobergs län. Centerpartiet har sina rötter på landsbygden och de allra flesta av våra väljare och medlemmar finns just utanför stor­städerna.

SmålandsPosten - 31 jan 14 kl. 07:07

Landsbygden är nödvändig för grön framtidsomställning

?Under lång tid har vi sett hur landsbygden avfolkas, hur offentlig service dras bort och hur privat service då försämras. När staten avvecklar Försäkringskassan, post och Apotek, så försämras förutsättningarna för privat service.

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 06:45

Rovdjur är ett hot mot företagandet på landsbygden

Vargen är ett hot mot alla som försöker bedriva företag med djurhållning på landsbygden och där man försöker överleva på det. Därför vill vi att rovdjurens utbredning ska begränsas med jakt så att de inte stör företagandet på landsbygden, skriver Tommy Andersson Centerpartiet Ljungby kommun och Lars-Ove Johansson, ordförande LRF Sydost. Naturvårdsverkets förslag om att södra rovdjursområdet, det vill säga södra Sverige, ska innehålla tre vargrevir med cirka 30–40 vargar, ger dåliga signaler om vi på allvar vill värna landsbygdsutveckling.

Nerikes Allehanda - 04 okt 16 kl. 05:15

Flyktingvågen gav landsbygden hopp

I dagarna har landsbygden lyckats hamna lite på agendan. Dels via programmet ”Resten av Sverige” en dokumentärserie där journalisten Po Tidholm beskriver en landsbygd i förändring. Om det någon gång i media rapporteras från landsbygden så förmedlas ofta bilden av en döende landsbygd.

Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 00:05

"Ny politisk kraft behövs för landsbygden"

Alliansens politik har ökat klyftorna mellan stad och land, skriver sju MP-politiker och småföretagare på den skånska landsbygden, med anledning av Centerstämman som inleds i Åre idag.
I helgen håller Centerpartiet stämma i Åre. Vi önskar partiet all lycka och hoppas att det blir en givande tillställning.

SVT Debatt - 20 nov 13 kl. 09:24

Nostalgiskt tänkande hjälper inte landsbygden

LANDSBYGDEN De tre centerpartisterna Lindahl, Åkesson och Ahlgren klamrar sig av rent sentimentala skäl fast vid ett Sverige som inte längre finns. Landsbygden och storstäderna står inte i konflikt, men att en allt större del av befolkningen i framtiden kommer att bo i städer är inte i sig något negativt. Vill de tre centerpartisterna förbättra landsbygdens möjligheter bör de börja i sitt eget parti, skriver Lars Anders Johansson i en replik.

SmålandsPosten - 28 maj 14 kl. 06:47

Landsbygden är så mycket mer än bönder

När man läser Patrik Davidssons (C) och Rasmus Petterssons (C) debattartikel den 8 maj om att Centerpartiet ”alltid stått upp för landsbygden” tvingas man konstatera att de bägge centerpartisterna inte alls talar om landsbygden – de talar om bönderna. Inget ont om bönder, men faktum kvarstår, landsbygden är så mycket mer än bönder.
När de bägge center­partisterna nämner att man satsat på vindkraft kanske man också borde påminna sig om att Näringsdepartementet under Centerpartiet satsade­ närmare 90 miljarder kronor på det holländska energibolaget Nuon, som till stor del producerar sin el med allt annat än miljövänlig kolkraft, vilket hittills kostat de svenska skattebetalarna cirka 36 miljarder kronor i förlust.

Barometern - 19 jun 14 kl. 07:52

Landsbygden är inte längre levande

Den levande landsbygden har blivit den döende och en begynnande ödebygd. I?slutet av förra seklet, bosatte sig unga familjer i den levande landsbygden för att deras barn skulle växa upp i en miljövänlig natur.

Kristianstadsbladet - 22 sep 14 kl. 09:08

Landsbygden får komma till sin rätt

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Replik på Lars-Ivar Ericson ”Hur går det för landsbygden med MP i regeringen?”, 18/9.
Lars-Ivar Ericson (C) ställer frågan.

BT - 26 apr 12 kl. 14:52

Skolan ett nav på landsbygden

Vill man ha en skola med hög kvalitet så kostar det. Låt den lilla skolan som finns närmare barnen vara kvar och låt den lilla skolan kosta mycket pengar, skriver Eva-Lena och Morgan Andersson. Vi är en familj som bedriver mjölkproduktion på landsbygden i Tranemo kommun.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Utredningstiden för bedrägerier ökar

Barometern - 45 minuter sedan

Konstrunda med glada amatörer

Helgen när augusti blir september anordnas en konst- och hantverksrunda med ett 40-tal konstnärer i Mönsterås kommun. – Jag är mäkta förvånad över att så många har anmält sig, säger konstföreningens ordförande Eiberth R Flogér..

Barometern - 30 minuter sedan

Militärövning inledd under sjudande konflikt

Barometern - 45 minuter sedan

Anmälan: Personbil körde in i skylt - föraren borta

Strax efter klockan ett, natten till söndagen, larmades polis till Lindsdalsvägen..

Barometern - 1 timme sedan

Radhusbrand i Luleå – 20 evakuerade

Barometern - 1 timme sedan

Kit Harington ska spela superhjälte

Barometern - 1 timme sedan

Nya namnförslag till Lövhälläng

Diskussionerna om vad vägarna i det nya området Lövhälläng ska heta pågår fortfarande..

Barometern - 1 timme sedan

Framtiden oviss för sjöräddning på Medelhavet

Stängda hamnar, åtal och skyhöga böter möter de frivilligorganisationer som sjöräddar migranter på Medelhavet. EU:s arbete för en fördelning av mottagandet drar ut på tiden. Men franska SOS Méditerranée är tydliga – de har inte råd att vänta..

Barometern - 1 timme sedan

Fury: Jag har varit i helvetet och vänt

För Tyson Fury väntar härnäst ett tungviktsmöte med svenske Otto Wallin i Las Vegas. Men sin svåraste och tuffaste match har han gått mot sig själv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.