SVT > Kultur

Tuesday, 20 August, 00:26

SVT - 18 jul 19 kl. 17:38

Stark öppning för nya ”Lejonkungen”Disneys nyversion av ”Lejonkungen” fick många svenskar att bege sig till biograferna under premiärdagen. 86 186 personer såg filmen under onsdagen. Det är årets överlägset största öppningsdag på bio i Sverige, enligt Disney själva..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lejonkungen, Sverige, Disney

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stark, öppningför nya , Lejonkungen
Sydsvenskan - 18 jul 19 kl. 17:08

Stark öppning för nya ”Lejonkungen”

Disneys nyversion av "Lejonkungen" fick många svenskar att bege sig till biograferna under premiärdagen. 86 186 personer såg filmen under onsdagen. Det är årets överlägset största öppningsdag på bio i Sverige, enligt Disney själva.

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 19 kl. 17:08

Stark öppning för nya ”Lejonkungen”

Disneys nyversion av "Lejonkungen" fick många svenskar att bege sig till biograferna under premiärdagen. 86 186 personer såg filmen under onsdagen. Det är årets överlägset största öppningsdag på bio i Sverige, enligt Disney själva.

GöteborgsPosten - 18 jul 19 kl. 17:08

Stark öppning för nya "Lejonkungen"

Disneys nyversion av "Lejonkungen" fick många svenskar att bege sig till biograferna under premiärdagen..

Skånskan - 19 jul 19 kl. 01:59

Stark öppning av Majas Abbekås

GOLF Nyblivna EM-guldmedaljören Maja Stark spelar just nu lag-SM hemma på Abbekås GK och efter första dagen toppar arrangörsklubben division 1 för damer.– Fantastiskt väder, allt är bra och vi är jättenöjda hittills, konstaterade klubbchef Lasse Stark.
– Sedan är det så klart extra roligt att vi leder.

Eurosport - 29 mar 13 kl. 10:10

Golf - Stensons Mastersdröm lever efter stark öppning

Henrik Stenson har fortfarande chansen att få spela US Masters efter en stabil öppning i Shell Houston Open. Stenson delar 18:e plats med bland andra David Lingmerth..

DI - 05 jul 13 kl. 15:06

USA-börser: Stark öppning väntas

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen pekade uppåt inför fredagens öppning med stöd av överraskande duvaktiga besked från ECB samt Bank of England medan USA höll stängt för nationaldagsfirande på torsdagen. Vidare var juni månads jobbrapport starkare än väntat..

Skånskan - 18 maj 16 kl. 01:19

Stark öppning av Kågeröds Boif

FOTBOLL Två segrar, en oavgjord, två förluster – och femma i tabellen.
Där har ni Kågeröds Boifs mer än godkända öppning på debutsäsongen i division 3 sydvästra.– Sportsligt är vi nöjda, även om man alltid grämer sig kring vissa saker.

DI - 13 jul 17 kl. 16:33

USA-börser: Stark öppning för detaljhandeln

USA-börsens öppning på torsdagen innebar en lättare uppgång, där USA-börserna stängde 0,6-1,1 procent högre, sedan Janet Yellen noterat att Fed inte behöver höja räntan så mycket mer för att nå en neutral nivå på räntan..

DI - 29 okt 18 kl. 14:33

Stark öppning på Wall Street

USA-börserna öppnar uppåt; Dow Jones tickar upp 0,9 procent och Nasdaq och S&P500 avancerar 1,3 procent precis i öppning..

PrivataAffärer - 22 jan 16 kl. 09:10

Stark start på fredagsbörsen

Det blev en stark öppning på börsen på veckans sista handelsdag, efter positiva USA-börser och rusning i Asien. Efter tio minuters handel var OMXS30 upp 2,11 procent....

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Tre heta streamingtips – med Linus Fremin

SVT:s tv-kritiker Linus Fremin ger denna vecka följande tre heta streamingtips: Fartblind, Mindhunter och Succession..

SVT - 4 timmar sedan

Dokumentär-tät filmhöst presenterades på Filmhuset

Utöver den redan hyllade And then we danced, i regi av Levan Akin, var det särskilt två filmer som tog stor plats när höstens svenska filmutbud presenterades på Filmhuset i Stockholm under måndagen: 438 dagar och Quick – båda baserade på verkliga händelser i nutid..

SVT - 4 timmar sedan

SFI gör om kritiserade branschråd

Svenska filminstitutet tar fram nya riktlinjer för det kritiserade samarbetet med filmbranschens branschråd. – Exakt vad vi kommer att ändra på är lite för tidigt för mig att säga, men det kommer absolut bli förändringar åt något håll, säger Anna Serner till Kulturnyheterna..

SVT - 7 timmar sedan

Ai Weiwei gör konst av demonstrationerna i Hongkong

Protesterna i Hongkong, som enligt arrangörerna har engagerat uppemot 1,7 miljoner människor, fortsätter. Nu blir demonstrationerna fokus för två nya konstprojekt av den Berlin-baserade konstnären Ai Weiwei, det rapporterar Artnet News..

SVT - 8 timmar sedan

Gosskör i Berlin stäms för diskriminering

Den anrika gosskören Staats- und Domchor Berlin (SDB) har anmälts för diskriminering av en 9-årig flicka som provsjöng för kören i april men nekades inträde, skriver The Guardian..

SVT - 11 timmar sedan

Författaren Patrik Svensson: Ålen retar människans vetgirighet

95 procent av jordens ålbestånd har försvunnit de senaste 40 åren. Ålen är på väg att dö ut. Med boken Ålevangeliet beskriver Patrik Svenssons ålarnas historia.

SVT - 13 timmar sedan

Minnesmonument över Islands första döda glaciär

I går hölls en ovanlig begravningsceremoni på Island när lokalbefolkning och klimatforskare tog avsked av glaciären Okjökull som de senaste åren smält och försvunnit..

SVT - 14 timmar sedan

Popstjärnan Denise Ho: Vi Hongkongbor låter oss inte skrämmas

Under söndagen samlades demonstranter i ett av Hongkongs mest populära shoppingdistrikt för att delta i protesterna som nu är inne på sin elfte vecka. SVT:s utrikesreporter Tilde Lewin träffade den Hongkong-baserade popstjärnan Denise Ho som är en av få offentliga personer att ställa sig på de demonstrerandes sida..

SVT - 14 timmar sedan

Moderna museet i Stockholm tappar tusentals besökare sommartid

Moderna museet har i flera år haft ett sjunkande antal besökare under sommaren, rapporterar Kulturnytt i P1. Sedan 2016 har museet i Stockholm tappat ungefär 38 000 besökare under perioden juni, juli, augusti. – Vi behöver fråga oss vad vi gjort galet och kan göra annorlunda, säger museets chef Gitte Örskou till Kulturnytt i P1..

SVT - 14 timmar sedan

Dawit Isaak bjuds in till Bokmässan

En officiell inbjudan kommer på måndagen att skickas till Dawit Isaak om att medverka på Bokmässan i Göteborg, skriver Bokmässan i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.