SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 25 August, 08:38

SmålandsPosten - 18 jul 19 kl. 17:16

Hundratusentals kronor till gymnasieskolanKommunen har blivit tilldelade statsbidrag. Pengarna ska användas till att stärka skolans introduktionsprogram..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hundratusentalskronor till , gymnasieskolan
SR - 25 mar 18 kl. 01:36

Protester mot vapenlagar samlade hundratusentals

Demonstationen arrangerades av elever från gymnasieskolan Marjory Stoneman Douglas High School där 17 personer miste livet tidigare i år. Många av de som deltog hade siktet inställt på mellanårsvalet senare i år..

SmålandsPosten - 29 jan 14 kl. 06:48

Gör gymnasieskolan obligatorisk

Vi vill göra gymnasieskolan obligatorisk och utveckla alla yrkesprogram till yrkescollege. Det behövs för att vi ska nå vårt högst uppsatta mål om att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i Europa år 2020, skriver socialdemokraterna Ibrahim Baylan (S) och Tomas Eneroth (S). En slutförd gymnasie­utbildning har blivit en förutsättning för att klara sig bra på arbetsmarknaden.

DalaDemokraten - 08 nov 15 kl. 07:15

Folkpartiet: inför ämnesbetyg i gymnasieskolan

Folkpartiet föreslår att kursbetygen i gymnasieskolan ska ersättas med ämnesbetyg. Den stora gymnasiereformen 2011 behöll systemet med kursbetyg. I stället för ett enda slutbetyg i till exempel svenska så får man flera betyg, för varje kurs.

Helsingborgs Dagblad - 23 aug 11 kl. 08:28

Färre behöriga till gymnasieskolan

Hårdare behörighetskrav för den nya gymnasieskolan har gjort att antalet elever som är behöriga till de nationella programmen minskar. Av dem som gick ur nian i somras hade 87,8 procent behörighet att söka till något av de nationella programmen mot 88,2 procent året innan. "Syftet med skärpningen är att fler ska klara av gymnasieskolan..

NT - 09 mar 13 kl. 10:50

"Gymnasieskolan offras för budgeten"

??Kommunstyrelsen sviker gymnasieskolan. Jag förstår att gymnasienämnden är desperat, men ansvaret ligger på kommunstyrelsen som jag anser har offrat gymnasieskolan för en budget i balans..

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 13 kl. 14:21

Gymnasieskolan kan få mer pengar

Regeringen ser över finansieringen av gymnasieskolan och har börjat överlägga med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Bakgrunden är att den nya gymnasieskolan förmodades kosta mindre, med bantade statsbidrag som följd. Men SKL har hävdat att det är svårt att spara så mycket som var tänkt, och därför ser nu regeringen över statsbidragen igen..

YA - 19 feb 14 kl. 06:30

Full pott för nya gymnasieskolan

Foto: Torun Börtz
49 sökande till 48 platser. Ledningen för den nya gymnasieskolan är både glad och lättad när den första sökomgången inför höstterminen är klar.
- Klart att det har varit nervöst.

Regeringen - 02 sep 14 kl. 15:11

Registerkontroll för nyanställd i gymnasieskolan

Utdrag ur belastningsregistret ska lämnas även av den som ska anställas i gymnasieskolan. Det är en av flera förändringar av skollagen som regeringen nu föreslår.


Pressmeddelande: Registerkontroll för nyanställd i gymnasieskolan

Utbildningsdepartementet, 2 september 2014.

Skånskan - 26 nov 16 kl. 14:00

Nya gymnasieskolan stoppas

ESLÖV Eslövs kommun får inte bygga sin tilltänkta nya gymnasieskola 50 procent högre än detaljplanen. Länsstyrelsen upphäver bygglovet från augusti.
Kommunen ska nu försöka få ett godkännande från grannen, bilglastillverkaren St Gobain-Sekurit, som överklagade.

DalaDemokraten - 27 aug 17 kl. 08:00

Pepe lämnar över kafé till kommunen och Oasen flytter dit från gymnasieskolan

Aktivitetscentrum har under flera år drivit kafé på gymnasieskolan i Vansbro. Det kafé som under många år drivits på gymnasieskolan föreslås flyttas till Medborgarhuset. De ska ta över efter Pepe Hernandez som tänker gå i pension..

Dalarnas tidningar - 27 aug 17 kl. 08:00

Pepe lämnar över kafé till kommunen och Oasen flytter dit från gymnasieskolan

Aktivitetscentrum har under flera år drivit kafé på gymnasieskolan i Vansbro. Det kafé som under många år drivits på gymnasieskolan föreslås flyttas till Medborgarhuset. De ska ta över efter Pepe Hernandez som tänker gå i pension..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Militärövning inledd under sjudande konflikt

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kit Harington ska spela superhjälte

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Pojke misstänks för mordförsök i Ronneby

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Radhusbrand i Luleå – 20 evakuerade

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Framtiden oviss för sjöräddning på Medelhavet

Stängda hamnar, åtal och skyhöga böter möter de frivilligorganisationer som sjöräddar migranter på Medelhavet. EU:s arbete för en fördelning av mottagandet drar ut på tiden. Men franska SOS Méditerranée är tydliga – de har inte råd att vänta..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Fury: Jag har varit i helvetet och vänt

För Tyson Fury väntar härnäst ett tungviktsmöte med svenske Otto Wallin i Las Vegas. Men sin svåraste och tuffaste match har han gått mot sig själv..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ministern bekymrad över sprängdåd

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Larm: Bil i krock med träd – väg avstängd

Tidigt på söndagsmorgonen larmades räddningstjänst och ambulans om en singelolycka på väg 117, strax utanför Emmaljunga..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Svensk offer för vansinneskörning i Köpenhamn

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Breaking bad-film har premiär i höstOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.