Skånskan > Nyheter

Wednesday, 21 August, 10:19

Skånskan - 18 jul 19 kl. 17:11

Evakuering av hyreshus kunde avbrytasMalmö Det visade sig att det misstänkta föremålet inte var en bomb och därför kunde evakueringen av ett flerbostadshus på Ramels väg i Rosengård avbrytas och avspärrningen hävas.Det var vid 11:50 som en polispatrull vilken var ute på ett rutinärende hittade ett misstänkt farligt föremål i en trappuppgång.
Bombgruppen larmades och polisen och räddningstjänsten kunde påbörja evakueringen av de boende.
– Vi åker till adressen i ett annat ärende och upptäcker ett misstänkt föremål, patrullen på plats tar bilder och bedömningen görs att i ska behandla
det som ett farligt föremål, säger Evelina Olsson på polisen.
En av de evakuerade var Amer E’layan med de två sönerna på ett och fyra år.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Det, Ramels, Rosengård, Evelina Olsson, Amer, Muhammad, Libanon, Muhammed, Persborg, Hata, Lisa Rasmusson, AnkarvikHiram Li

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Evakueringav , hyreshuskunde , avbrytas
Expressen - 04 apr 17 kl. 16:05

Lägenhet brinner - hyreshus evakueras

En lägenhet i Klippan ska ha börjat brinna strax före 16-tiden på tisdagen.Räddningstjänsten rapporterar om kraftig rökutveckling och evakuering av byggnaden har inletts. .

Länstidningen i Jämtland - 30 mar 18 kl. 13:12

PRO:s lokaler till salu – men försäljningen kan avbrytas

PRO:s lokaler i Svenstavik är till salu. Men försäljningen av Stensmovillan kommer inte att genomföras om föreningen vill fortsätta att vara hyresgäst. Det säger Bergs hyreshus vd Hans Green..

Skånskan - 11 apr 17 kl. 14:00

Hyreshus flyttas till ny etapp i Kvarnbäck

höör Planerna på hyreshus i villakvarteret Kvarnbäcks första etapp stoppades efter häftig kritik. Nu gör Höörs kommun ett nytt försök att planera för två hyreshus med 24 lägenheter när Kvarnbäcks andra etapp håller på att anläggas. ERWP.

SVT - 05 aug 14 kl. 02:06

Räddningstjänsten förbereder evakuering

Räddningstjänsten har gått ut med ett viktigt meddelande till allmänheten där de boende i tätorten Norberg fick instruktioner inför en eventuell evakuering. Allmänheten i Norberg i Västmanland uppmanas att förbereda sig i avvaktan på beslut om evakuering. Meddelandet handlar om instruktioner om vart man ska bege sig, hur mycket och vad man bör ta med sig och hur man kan hjälpa grannar.

Cornucopia - 27 jun 17 kl. 11:45

Skulle du låna ut till billiga hyreshus mot 2% ränta?

Johan Ehrenberg på ETC har nu dragit igång projektet ETC Bygg, som ska bygga förmodat billiga hyreshus utan vinstkrav. Man kan vara med och finansiera till 2% ränta. Så får vi se hur många miljoner man kan få ihop.

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 11 kl. 11:31

Blågula hyreshus poppis hos norrmän

Norrmän shoppar hyreshus i Sverige som aldrig förr. Totalt ägs nu 468 svenska hyreshus ? både bostadshus, kontorshus och kommersiella fastigheter ?

Nya Wermlands Tidningen - 10 apr 11 kl. 12:15

Norrmän köper hyreshus i Sverige som aldrig förr

Blågula hyreshus är populära bland norrmännen. Totalt ägs nu 468 svenska hyreshus ? både bostadshus, kontorshus och kommersiella fastigheter ?

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 12:56

Bullriga barn är norm i hyreshus


Den som bor i hyreshus får tåla buller från lekande barn, det har hyresnämnden i Göteborg kommit fram till, skriver Hem och hyra på nätet.När en hyresgäst ville förlänga andrahandsuthyrningen till en barnfamilj sade värden nej - de hade fått klagomål på barnens bullriga lek.Fallet gick till hyresnämnden, som valde att testa på plats: barnbarnen till den klagande familjen fick leka i den uthyrda lägenheten - springa, hoppa, kasta mjuka bollar och hälla ut lego på golvet.

BT - 14 feb 14 kl. 12:58

Bullriga barn är norm i hyreshus

Den som bor i hyreshus får tåla buller från lekande barn, det har hyresnämnden i Göteborg kommit fram till, skriver Hem och hyra på nätet. När en hyresgäst ville förlänga andrahandsuthyrningen till en barnfamilj sade värden nej - de hade fått klagomål på barnens bullriga lek.Fallet gick till hyresnämnden, som valde att testa på plats: barnbarnen till den klagande familjen fick leka i den uthyrda lägenheten - springa, hoppa, kasta mjuka bollar och hälla ut lego på golvet.

Nyan - 17 sep 14 kl. 10:03

Nu ska hyreshus rivas i Eckerö

Skolans hyreshus i Eckerö ska rivas, i alla fall om kommunstyrelsen får bestämma. Styrelsen har begärt in anbud på rivningsarbete och man föreslår nu att kommunfullmäktige bestämmer vilken av anbudsgivarna som får i uppdrag att riva huset.
Den ursprungliga tanken från fullmäktige var att skolans hyreshus skulle säljas.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

12-åring hade elchockvapen

lund Vid 20-tiden på tisdagskvällen hotade en 12-årig pojke en annan 12-årig pojke på Magistratsvägen i Norra Fäladen. Han sprang sedan efter målsägande med en taser, ett elchockvapen, men han träffade aldrig målsägande.
Eftersom den 12-åriga pojken inte är straffmyndig blir detta ett fall för socialtjänsten..

Skånskan - 15 minuter sedan

Förare av elscooter anmäld

Staffanstorp Det var under tisdagen vid lunchtid som en man i 50-årsåldern gick med sin hund utmed Järnvägsgatan i Staffanstorp.
Då ska en elscooter ha kört förbi och enligt anmälan ska mannen nästan ha blivit påkörd.
Cirka 15 meter längre bort stannade sedan scooterföraren och ropade förolämpningar till mannen, så att han tog illa vid sig.

Skånskan - 1 timme sedan

41 kvadratmeter stor stuga i Beddingestrand, Skivarp såld

Skivarp Linda och Chris Ekblad, 37 och 39 år, från Furulund, har köpt huset på adressen Hålvägen 2 i Beddingestrand, Skivarp av säljaren Charlotte Magnusson. Köpesumman blev 2 000 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juli 2019. Huset är 41 kvadratmeter stort och byggdes 1975.

Skånskan - 1 timme sedan

En gripen för mordet på Gert-Inge

Utrikes En av de två ukrainska män som efterlyst, misstänkta för mordet på Gert-Inge Bertinsson i Markaryd, har gripits i Tyskland, rapporterar Aftonbladet. Texten uppdateras.

Skånskan - 1 timme sedan

Trump avlyser besök i Danmark

Danmark USA:s president Donald Trump avlyser sitt besök i Danmark 2-3 september.På twitter skriver han att det beror på att Danmarks statsminister Mette Frederiksen tydligt deklarerat att Grönland inte är till salu: “Danmark är ett mycket speciellt land med en fantastisk befolkning, men baserat på statsminister Mette Frederiksens kommentar, att hon inte har något intresse i att diskutera en försäljning av Grönland, skjuter jag upp vårt möte som är planlagt till om två veckor till en annan tidpunkt”. Donald Trump har tidigare varit tydlig med att han vill att USA köper Grönland.

Skånskan - 1 timme sedan

Två gripna efter knivslagsmål

Malmö Ett storbråk på Möllevångstorget bröt ut under tisdags kvällen. Fler personerna som var inblandade ska ha varit beväpnade med kniv enligt polisen.Ett stort antal personer hamnade i ett bråk på Ystadsgatan vid 23-tiden på tisdagen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hävdar besparing – trots tom modul

tjörnarp Modulen vid Tjörnarps skola står för närvarande tom och kostar kommunen en halv miljon kronor per år i hyra. Barn- och utbildningschefen Lisbeth Bonthron säger att åtgärderna som lett fram till de tomma modulerna ändå är en besparing.
– Vi har sagt att vi inte behöver modulen i Tjörnarp längre, säger Bonthron.

Skånskan - 2 timmar sedan

Personbil i krock med buss

En bil krockade med en buss under onsdagsmorgonen.Larmet kom in 06.04.

Skånskan - 3 timmar sedan

Tågen rullar genom Hässleholm

Efter storbranden i ett lokstall har tågen genom Hässleholm stått stilla. Nu rullar tågen igen på Södra Stambanan.”Sträckan Alvesta–Höör är öppen, vilket innebär att trafiken på Södra stambanan har återupptagits i hela sin längd mellan Stockholm och Malmö.

Skånskan - 4 timmar sedan

Avslår förslag om sopsortering

Hörby En Hörbybo skrev i ett medborgarförslag att kommunen skulle ge hushållen fyrfackskärl.
Det avslår nu kommunstyrelsen, efter ett yttrande från Merabs vd.En före detta kommunal miljöarbetare lämnade tidigare i år in ett medborgarförslag om att alla villor och sommarstugor skulle få fyrfackskärl.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.