PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 20 August, 17:57

PrivataAffärer - 18 jul 19 kl. 16:18

Gladiator har dumpat MedivirDet rapporterar Dagens industri, med hänvisning till ägardata från Holdings. Gladiators innehav uppgick till 454.000 aktier, motsvarande knappt 1,9 procent av kapitalet. ”Jag har tappat tron på bolaget. Det är inte mer med det”, sade Max Mitteregger till tidningen..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Medivir, Dagens, Holdings, Max Mitteregger

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gladiatorhar , dumpat, Medivir
DI - 28 mar 18 kl. 13:07

Fondgurun nygammal storägare i Medivir

Hedgefonden Gladiator, som förvaltas av Max Mitteregger, seglar upp som ny och näst största ägaren i Medivir med drygt 4 procent av aktiekapitalet, enligt ägardatatjänsten Holdings..

PrivataAffärer - 31 jan 19 kl. 08:02

Gladiator är läsarnas favorit

Gladiator hör till eliten bland hedgefonder. Men trots ett strålande år med en avkastning på drygt 19 procent fick fonden inte vara med i kampen om titeln Årets Hedgefond. Den uppfyller nämligen inte juryns krav att man enkelt ska kunna spara i fonden.

VA - 11 apr 11 kl. 14:50

Medivir-konkurrent lanserar gulsotspreparat

11 april Konkurrerande gulsotspreparat till Medivirs TMC-435 lanseras sannolikt i Norden under slutet av 2011 eller början av 2012, vilket gör att Medivir är i behov av att ha en egen försäljningsorganisation när TMC-435 väl kan nå den nordiska marknaden någon gång under 2013. Det sade bolagets vd Ron Long på måndagens telefonkonferens angående Biophausia-budet på totalt cirka 565 miljoner kronor. Ytterligare argument till varför Medivir lagt bud på Biophausia är att det gör Medivir bättre rustat för kommande avtalsförhandlingar och att kommande läkemedelskandidater från Medivir, förutom TMC-435, ska kunna lanseras via en egen försäljningskanal, enligt Ron Long.

Kristianstadsbladet - 21 maj 13 kl. 14:39

Medivir redovisar positiva studier


Läkemedelsbolaget Medivir redovisar positiva resultat från en så kallad fas I-studie med ett preparat kallat MIV-711, för behandling av benrelaterade sjukdomar som osteroporos och artros.Studien visade god säkerhet och tolerans vid enkeldoser. Nu följs detta upp med ytterligare studier, för att undersöka effekter på både ben- och broskomsättning, skriver Medivir i ett pressmeddelande.

BT - 21 maj 13 kl. 14:40

Medivir redovisar positiva studier

Läkemedelsbolaget Medivir redovisar positiva resultat från en så kallad fas I-studie med ett preparat kallat MIV-711, för behandling av benrelaterade sjukdomar som osteroporos och artros. Studien visade god säkerhet och tolerans vid enkeldoser. Nu följs detta upp med ytterligare studier, för att undersöka effekter på både ben- och broskomsättning, skriver Medivir i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 11:01

Blytung dag för börsbolaget Medivir

Backar 3,2 procent på negativ nyhet. Medivir förlorar sin största intäktskälla när samarbetspartnern Janssen Pharmaceuticals avslutar sin licens för preparatet simeprevir i juni nästa år, berättar Di.se och hävisar till ett pressmeddelande som kablades ut redan på söndagen: ”Janssen har beslutat att avsluta sin licens mot bakgrund av Janssens bedömning av marknadens efterfrågan”, skriver bolaget där.

E24 - 11 apr 11 kl. 08:29

Medivir vill köpa Biophausia

Läkemedelsbolaget Medivir har erbjudit konkurrenten Biophausias ägare cirka 565 miljoner kronor för aktierna i Biophausia, skriver Medivir i ett pressmeddelande..

DI - 11 apr 11 kl. 08:32

Medivir bjuder på Biophausia

Läkemedelsbolaget Medivir lägger bud på branschkollegan Biophausia, ett bud som är en kombination av kontanter och Medivir-aktier och som värderar Biophausias aktie till cirka 1:65 kronor..

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 11 kl. 08:47

Meda och Medivir i avtal om Xerese

Läkemedelsbolaget Medivir får 45 miljoner dollar, cirka 290 miljoner kronor, från samarbetspartnern och branschkollegan Meda för de amerikanska rättigheterna till Xerese, ett läkemedel mot munsår. Det står klart sedan bolagen omförhandlat villkoren för sitt kommersiella partnerskap, enligt ett pressmeddelande från Medivir. Meda lanserade Xerese i USA i februari i år..

Helsingborgs Dagblad - 24 okt 11 kl. 08:40

Medivir ökar förlusten

Läkemedelsbolaget Medivir redovisar en förlust före skatt på 58,3 miljoner kronor för tredje kvartalet 2011. Det kan jämföras med förlusten på 27,3 miljoner kronor motsvarande period 2010. Omsättningen uppgick till 122,2 miljoner kronor, jämfört med 17,9 miljoner kronor ett år tidigare.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Vice riksbankschef: Handlingsutrymmet har minskat men finns kvar

”Handlingsutrymmet har minskat, men verktygslådan är inte tom. Det finns möjligheter både med räntan och att köpa andra värdepapper”, sade hon. Hon sade att det finns en diskussion kring penningpolitikens möjligheter, men även om finanspolitiken.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Kronan på 17-årslägsta mot dollarn

Inte sedan våren 2002 har en dollar varit så dyr för svenskar som i dag. Inga specifika nyheter har sänkt kronan i dag utan det handlar snarast om en fortsättning på den trend med försvagad krona som pågått sedan årsskiftet då en dollar kostade 8,84 kr. Även euron har blivit dyrare i dag och noterades till 10,77 kr.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Börsfall rena kallduschen för pensionen

Läs även: Så påverkas pensionen av dina val Det är Pensionsmyndigheten som skissat på vad ett kraftigt börsfall skulle innebära för pensionerna. I rapporten ”Tumregler för pensionen” redovisas ett räkneexempel på hur en kraftigt sjunkande börs påverkar storleken på pensionen. I räkneexemplet utgår Pensionsmyndigheten från att börsen tappar 40 procent, vilket i

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Trading Direkt om Latour, Ambea och Raysearch


Den tekniska analysen serveras av Tobbe Rosén och på menyn finns bland annat Stora Enso, Lundin Petroleum och Cereno Scientific. Slutligen gästas vi av makrochef Mikael Sandbladh som går igenom veckans makroekonomiska hållpunkter och svarar på tittarnas frågor. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Latour, Ambea, Beowulf Mining, Raysearch Tobbe Roséns val: S&P 500, OMXS30, DAX, Saab, Precise Biometrics, Elekta, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Olja (Brent) Tittarönskemål: Gapwaves, Bulten, Latour, Stora Enso, Lundin Petroleum, Lundin Mining, Magnolia, Etrion, Game Chest, SHB, Cereno Scientific, Kindred, DNO, Ocean Yield  .

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Analytikern: Sagax en aktie att undvika i fastighetssektorn

Sektorfavoriter består av Swedbank / Kepler Cheuvreux favoriter i olika sektorer men innehåller stundtals också aktier som du definitivt INTE ska ha i portföljen. I tisdagens utgåva av ”Sektorfavoriter” pekas Sagax ut som en sådan aktie. Sagax är ett fastighetsbolag som främst investerar i kommersiella fastigheter inom segmentet lager och lätt industri.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Nordea stuvar om i modellportföljen

”Investerares pessimism kring stålmarknaden sätter nya rekord nästan varje vecka och förväntningarna har kommit ner rejält”, skriver banken i ett morgonbrev på tisdagen och fortsätter: ”Om vi tittar på vinstneutrala vinstmultiplar så verkar marknaden förutsätta att lönsamheten kommer falla till den värsta nivån som någonsin uppmätts. Vi håller inte med och ser tvärtemot attraktiv risk reward framöver.” Nordea upprepar sin köprekommendation för SSAB och behåller riktkursen 43 kronor för B-aktien.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Humana till köp från behåll. Riktkursen sänks till 57 från 62 kr. Det skriver Bloomberg First Word.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Jyske Bank inför minusränta för vissa privatkunder

”Jyske Banks resultat påverkas väsentligt av en miljö med uthålligt negativa räntor”, kommenterar vd Anders Dam. Det går inte längre att köpa danska statsobligationer med en positiv ränta och marknaden indikerar att negativa räntor kommer vara ett faktum under flera år framöver, menar vd:n. Jyske Banks räntenetto föll 6 procent under det första halvåret 2019, jämfört med samma period i fjol, trots en ökad affärsverksamhet.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Starbreeze har säkrat likviditeten till mitten av 2020

Det uppger tillförordnade vd:n Mikael Nermark i delårsrapporten och tillägger att arbetet med den långsiktiga finansieringen fortgår med flera parallella spår samtidigt som bolaget förhandlar med de största borgenärerna.  .

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

New Wave ökade omsättningen

New Waves rörelseresultat blev 120 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Motsvarande kvartal året innan var rörelseresultatet 137 miljoner. Bruttoresultatet blev 786 miljoner kronor (719) och nettoomsättningen uppgick till 1.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.