DI > Ekonomi

Thursday, 22 August, 06:33

DI - 18 jul 19 kl. 16:15

Storblankare ökar sin korta position i SKF efter rapportDen amerikanska hedgefonden Citadel ökade på onsdagen sin korta position i kullagertillverkaren SKF i spåren av bolagets senaste kvartalsrapport. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
SKF, Citadel, Holdings

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storblankare, ökarsin , korta, positioni , SKFefter , rapport
DI - 11 jul 19 kl. 15:55

Storblankare ökar sin korta position i Alfa Laval

Kapitalförvaltaren Millennium Capital har återigen ökat sin korta position i Alfa Laval över flaggningsgränsen..

DI - 23 nov 16 kl. 17:13

Storblankare ökar i H&M

Storblankaren AQR ökar trycket på H&M och ökar sin korta position. Men hittills har det varit en dålig affär för en av världens stora kapitalförvaltare..

DI - 06 nov 18 kl. 16:33

Ny storblankare i Dustin

Irländska Quartys har klivit in som en ny storblankare i it-bolaget Dustin med en position motsvarande drygt 0,5 procent av kapitalet. Samtidigt har DNB Asset Management utökat sin tidigare korta position i bolaget..

DI - 31 jan 19 kl. 16:55

Storblankare i H&M ökade sin position under gårdagen

H&M-aktien, som med en knapp timme kvar på handelsdagen på torsdagen är upp 2,7 procent, har bara en storblankare kvar i det officiella registret. Denna ökade dock på sin korta position under gårdagen..

DI - 25 mar 19 kl. 15:55

Efter kurskollapsen – ny storblankare i alzheimersbolaget Bioarctic

En ny storblankare har dykt upp i Bioarctic efter förra veckans studiefiasko från bolagets alzheimerspartner som redan kostat det Stockholmsnoterade bolaget en tredjedel av börsvärdet. Dessutom har en tidigare blankare utökat sin korta position..

DI - 09 okt 18 kl. 16:01

Storblankare täcker i SAS

Linden Advisors har täckt sin blankning i flygbolaget SAS. Dessutom har hedgefonden Bodenholm för femte handelsdagen i rad fortsatt täcka delar av sin korta position i norska XXL. Det framgår av färsk statistik från Finansinspektionen..

DI - 02 aug 19 kl. 18:29

Storblankare täcker i H&M

Hedgefonden Marshall Wace har täck sin korta position i modejätten H&M ner under 0,5 procent av kapitalet. Det framgår av statistik från ägardatatjänsten Holdings. .

DI - 10 maj 11 kl. 11:40

Förvaltare tar position för Nokiakonkurs

Nokia är på väg att bli ett lika stort fiasko som Motorola och riskerar konkurs. Det anser hedgefondsförvaltaren Inge Heydorn. Hans fond Thyra har Nokia som sin största korta position..

DI - 24 maj 19 kl. 16:35

Nya storblankare kliver in i H&M och SKF

Third Point har klivit in som ny storblankare i modejätten H&M med en kort position motsvarande 0,5 procent av kapitalet. Även SKF har fått en ny storblankare samtidigt som flera aktörer utökar sina korta positioner i kullagertillverkaren..

PrivataAffärer - 26 sep 18 kl. 15:00

Storblankare vill starta Cannabis-fond

Tanken är att kunna ta både korta och långa positioner i en fond värderad till ”hundratals miljoner dollar”, rapporterar Bloomberg News. Andrew Left har redan blankningspositioner i cannabisbolagen Tilray och Cronos, efter att tidigare under hösten ha gjort sig en hacka på att köpa Tilray. ”Ja, vi är korta och kommer att behålla en hanterbar position tills marknaden blir rationell”, twittrade Citron den 19 september om positionen i Tilray efter att aktien mer än fördubblats i värde på drygt en vecka.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Räntor och valutor: Dollarn stärktes av Fed-protokollet

USA-räntorna steg och dollarn stärktes i spåren av Fed-protokollet på onsdagen, som inte visar på någon förutbestämd räntesänkningsbana..

DI - 30 minuter sedan

Vi måste stå upp för Hongkong

Är vi på väg mot ett nytt Tianmen Square? Trettio år senare står det och väger. Över en miljon Hongkongbor på gatorna i protest mot ett nytt lagförslag..

DI - 1 timme sedan

Japans industri–PMI steg marginellt

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin steg till 49,5 i augusti, jämfört med föregående månads 49,4, enligt preliminär statistik. .

DI - 45 minuter sedan

Marcon: Då kan Ryssland släppas in i G7 igen

Det måste ske framsteg i Ukraina innan det blir aktuellt att släppa in Ryssland i G7 igen, och bilda G8..

DI - 1 timme sedan

Inslee lämnar presidentkampen

Kampen om att bli Demokraternas presidentkandidat i nästa års USA-val har blivit en aspirant fattigare..

DI - 1 timme sedan

VW i namnstrid med tyska högerpopulister

Volkswagen riskerar att få sitt namn förknippat med Alternativ för Tyskland i höst. Nu kräver bilföretaget att deras namn tas bort från det politiska mötet..

DI - 1 timme sedan

Presidentbyte i Argentina hotar Malmströms superavtal

Det färska frihandelsavtalet mellan EU och Mercosur, som handelskommissionär Cecilia Malmström varit en drivande kraft bakom, kan vara i fara. .

DI - 1 timme sedan

Detta händer torsdagen den 22 augusti

På torsdagen släpper bland andra strålbehandlingsbolaget Elekta och bostadsutvecklaren Oscar Properties sina rapporter för andra kvartalet..

DI - 7 timmar sedan

Succéförfattarens bästa börstips: ”Har handlat väldigt mycket”

På torsdagen släpps den sjätte boken i Millenniumserien, ”Hon som måste dö”.  I en intervju med Di berättar författaren David Lagercrantz om sitt nästa bokprojekt, varför han har….

DI - 8 timmar sedan

Inverterad räntekurva igen – andra gången på en vecka

Spreaden mellan räntan på den 10-åriga amerikanska statobligationen och den korta 2-åriga dito inverterade återigen kort på onsdagskvällen – den andra gången på en vecka,.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.