Sydöstran > Nyheter

Thursday, 22 August, 00:37

Sydöstran - 18 jul 19 kl. 15:33

Socialism räddningen för Latinamerika – och resten av världenSvar till Mats Marcusson, ”Socialistisk politik har förstört Venezuela”, Sydöstran 12 juli..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Latinamerika, Mats Marcusson, Venezuela

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialism, räddningenför , Latinamerikaoch , restenav världen
Alliansfritt Sverige - 06 sep 12 kl. 17:46

Fair Trade är socialism, enligt M i Uppsala

Vill du ha det som i Sovjet?
Källa: RättvisemärktSOCIALSTCHOKLAD. Nu har Alliansen i Uppsala återigen avslagit ansökan om att staden ska bli Fair Trade City.

Sydsvenskan - 02 okt 13 kl. 06:30

Resten av världen kan dras med

USA:s politiska maskineri har nu kört fast helt. Oviljan att kompromissa innebär att delar av statsapparaten stängs och tills vidare inte fungerar. Men det kan bli än värre.

Cornucopia - 07 jan 18 kl. 12:30

Den viktiga skillnaden på median och medel när det gäller förmögenhet

Ekonomen Tino Sanandaji kritiserar "den virala kartan" över svenskarnas låga medianförmögenhet och vill hellre använda medelförmögenhet. Men medelförmögenhet visar inte hur situationen är för vanligt folk, eftersom förmögenheterna är snedfördelade i en sk Paretofördelning där 20% äger 80% av tillgångarna. Anser man att majoritetens frånvaro av rikedom kompenseras av minoritetens rikedom, menar man implicit att denna rikedom ska beslagtas socialistiskt och ges till majoriteten.

Cornucopia - 09 nov 17 kl. 16:38

Förslag: Fyra års fängelse om du köper ett hyreskontrakt på lägenhet

I den ständiga kampen mot (inte för) en fungerande svensk bostadsmarknad, föreslås det nu att köp av förstahandskontrakt på hyreslägenheter, sk svart hyreskontrakt, ska beläggas med upp till fyra års fängelse. Det ska också bli förbjudet att byta lägenhet eller ta ut en högre hyra vid andrahandsuthyrning. Nej, det är inte första april.

Sydsvenskan - 17 dec 13 kl. 06:30

Pinochet är fortfarande ett hinder för stora reformer i Chile.

I söndags slutade en nio månader lång valkampanj i Chile i en förutsebar valseger för Michelle Bachelets socialdemokratiska koalition och en förkrossande förlust för landets numera splittrade höger. Trots att Bachelets anhängare i samma veva vann en stark majoritet i senaten och deputeradekammaren, krävde presidentvalet en andra omgång, eftersom inte mindre än nio kandidater hade ställt upp i den första.Efter tjugo år av kristdemokratiska och socialdemokratiska presidenter fick Chile 2010 en högerregering.

YA - 21 jan 14 kl. 03:58

Nyfiken med hårdare tag

I SVT:s Nyfiken på partiledaren samtalar psykoterapeuten Poul Perris under en timme med riksdagspartiernas främsta företrädare.
För tv-tittaren blir det lite som att beskåda ett trevande terapisamtal med en politiker som är mycket väl medveten om att kamerorna står på. Resultatet blir, åtminstone när det gäller Jonas Sjöstedt (V), ofarligt.

Cornucopia - 11 feb 17 kl. 10:21

Löfven vill riva upp PPM och pensionssystemet

Statsminister Stefan Löfven (s) vill nu riva upp premiepensionssystemet, PPM, och med det hela pensionssystemet. Som bekant är pensionssystemet ständigt bara ett riksdagsbeslut bort från att göras om eller avskaffas och hur bra man förvaltat sin enda "garanterade" del av pensionen via PPM är en kul lek, men inget som kommer tillfalla de yngre generationerna. Samtidigt visar statsministern upp total oförståelse för riskjusterad avkastning och olika riskprofiler när han jämför fonders avkastning med den hävstångsbelånade högriskfonden AP7.

Cornucopia - 07 nov 13 kl. 15:55

Det här är inte kapitalism - det är tillväxtism, och det är inte bra för oss

Nedanstående är en fri översättning av Umair Haques inlägg hos Harvard Business Review. Översatt och återpublicerad med tillstånd.

Du vet de där sekterna som väntar på att utomjordingar ska komma ett exakt datum och klockslag nästa år för att rädda mänskligheten?

YA - 23 feb 11 kl. 23:55

LO bestämmer

Han hade tre mål i livet: att bli världens bäste ekonom, världens bäste ryttare, och världens bäste älskare. Han beklagade en gång att han lyckats endast i två av dessa ambitioner.
Vad jag vet klarade han åtminstone den första.

Kristianstadsbladet - 24 feb 11 kl. 10:12

LO bestämmer

Han hade tre mål i livet: att bli världens bäste ekonom, världens bäste ryttare, och världens bäste älskare.
Han beklagade en gång att han lyckats endast i två av dessa ambitioner.

Vad jag vet klarade han åtminstone den första.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 1 timme sedan

Tufft läge för svensklaget

Sydöstran - 1 timme sedan

Samma lastbil körde in i två viadukter

Sydöstran - 1 timme sedan

Campo Bahia favorit i derbyt

Campo Bahia blir hästen att besegra i Svenskt Travderby. Fyraåringen imponerade stort när han vann ett av sex uttagningslopp på Jägersro på tisdagskvällen..

Sydöstran - 1 timme sedan

Israels president oroad av Trump-utspel

Sydöstran - 2 timmar sedan

Netflixdebut för Obamaparets första film

Sydöstran - 2 timmar sedan

Zhukov: ”Det handlar om träningsmatcher”

Det blev förlust igen för Mörrums Hockey. 1–4 mot Nybro är ändå inget som oroar tränaren Sergej Zhukov..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Fedprotokoll rubbade inte Wall Street

Sydöstran - 2 timmar sedan

Försvarsgeneralen är skadad

Med seriepremiären i allsvenskan bara några veckor bort är HIF Karlskronas försvarsgeneral Carl Ekberg skadad. – Jag hoppas att det inte är så allvarligt, säger tränaren Robert Andersson..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Nu vill FKK möta ett allsvenskt topplag

Segersången ekade över Västra Mark. Cupavancemanget mot Öster innebär att FK Karlskrona kan få in lite extra intäkter till våren. – Självklart hade jag sett ett möte mot Malmö FF eller Hammarby, säger ordföranden Peter Adaktusson.

Sydöstran - 3 timmar sedan

Man smygfilmade 500 kvinnor under kjolen

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.