Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 18 August, 09:46

Blekinge Läns tidning - 18 jul 19 kl. 15:00

Hur kan regeringen tvinga kommunerna att tar emot nyanlända?Vård, skola och omsorg drabbas av när kommunernas ekonomi inte går ihop på grund av den stora mängden nyanlända. .
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur kan regeringen, tvinga, kommunernaatt , tar, emot, nyanlända
SVT - 20 sep 15 kl. 19:46

”Tvinga kommunerna bygga billigt!”

Just nu kommer rekordmånga flyktingar tilll Sverige. Samtidigt har vi den största bostadsbristen sedan miljonprogrammets dagar. Staten måste tvinga kommunerna att bygga billiga bostäder, menar expert..

YLE - 27 jun 12 kl. 14:28

Tapani Tölli: Regeringen sviker kommunerna

Centerns riksdagsledamot Tapani Tölli som var kommunminister i förra regeringen anser att kriterierna för kommunreformen innebär att regeringen sviker kommunerna. Tölli anklagar regeringen för att inte ha tagit hänsyn till de utlåtanden som kom från kommunerna i fjol. Då sade över hälften av kommunerna att de inte ansåg det nödvändigt att inleda utredningar om fusioner.

YLE - 13 feb 13 kl. 11:02

Kommunerna tar allt mera lån

Kommunerna tar allt mer lån, enligt preliminära uppgifter från Kommunförbundet och Statistikcentralen. Under 2012 ökade låntagningen med 12,5 procent, vilket innebär att lånestocken i genomsnitt nu är 2 282 euro per kommuninvånare. Totalt handlar det om 1,4 miljarder euro mera lån som kommunerna har tagit ut under fjolåret.

YLE - 06 sep 18 kl. 20:55

Lisbeth Hemgård om taxiproblemen som drabbat barn med funktionsnedsättning: ”Jag tror inte kommunerna tar det på allvar”

Hur är det möjligt att personer med specialbehov inte får den service som de är berättigade till enligt de avtal som kommunerna och taxibolagen kommit överens om? Kommunerna tar inte de berördas berättelser på allvar, tror Lisbeth Hemgård, verksamhetsledare vid FDUV..

GöteborgsPosten - 29 nov 16 kl. 12:24

"Kommunerna tar inte sitt ansvar"

Hemlösheten ökar och beror allt oftare på låg inkomst enligt Stadsmissionen. Kommunerna tar inte sitt ansvar menar föreningen..

SVT - 29 nov 16 kl. 12:45

Hemlösheten ökar: "Kommunerna tar inte sitt ansvar"

Hemlösheten ökar och beror allt oftare på låg inkomst enligt Stadsmissionen. Kommunerna tar inte sitt ansvar menar föreningen. – Det kan handla om pensionärer som har låg pension, säger föreningens chef..

DI - 29 nov 16 kl. 13:31

"Kommunerna tar inte sitt ansvar"

Hemlösheten ökar och beror allt oftare på låg inkomst enligt Stadsmissionen. Kommunerna tar inte sitt ansvar menar föreningen. Det kan handla om pensionärer som har låg pension, säger föreningens chef..

Västerbottens Folkblad - 26 nov 15 kl. 12:54

Förslag till riksdagen: ”Tvinga kommunerna”

Det lagförslag som ska kunna tvinga kommuner att ta emot flyktingar klubbades av regeringen på torsdagen och läggs nu fram i riksdagen. – Vi har i dag ett otillräckligt mottagande av nyanlända. Kommunerna har ökat mottagandet men det räcker inte till.

YLE - 10 apr 16 kl. 14:34

Hangöpolitiker: Regeringen bestraffar kommunerna

Det här är regeringens sätt att bestraffa de kommuner som inte har gått in för regeringens rekommendationer att höja hälsovårdsavgiften. Det är Hangöpolitikern Ulf Lindströms (SDP) reaktion på regeringens nya sparkrav på kommunerna. Kommunerna borde spara ytterligare 130 miljoner euro genom att höja klientavgifter och fastighetsskatter.

YLE - 13 aug 15 kl. 10:45

Haglund: Tvinga kommunerna att ta emot flyktingar

Det behövs en lag som förpliktigar varje kommun att ta emot fler flyktingar, säger SFP:s ordförande Carl Haglund i en intervju för publikationen Kommuntorget.fi. Haglund säger att staten absolut borde ta emot både flera asylsökande och flera flyktingar och sedan fördela dem enligt kommunernas storlek och ekonomiska läge.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Klimatet i fokus när Löfven besöker Island

De nordiska statsministrarna får sällskap av Tysklands förbundskansler Angela Merkel vid sitt traditionsenliga sommarmöte, som i år hålls på Island. De kommer bland annat att diskutera klimatfrågor och säkerhetspolitik..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Tre palestinier dödade vid Gazas gräns

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

NHL-stjärnan om bojkotten: "De har mitt stöd"

Spelarna i Damkronorna har under uppmärksammade former tackat nej till det svenska landslaget. Anledningen är bland annat Ishockeyförbundets bristande stöd till damverksamheten. Ett beslut som NHL-proffsen Mattias Ekholm och Filip Forsberg stödjer..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

"Industrihistoria som skrivs i Skellefteå"

Jättefabriken Northvolt ska leverera 2 500 direkta jobb till Skellefteå. Skolor och bostäder tillkommer i rask takt när kommunen försöker hänga med i utvecklingen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Kronofogden kritiserar konkursförvaltare

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hongkongprotester vid avgörande vägskäl

Mycket står på spel när demonstranter i Hongkong återigen förbereder sig för protester mot regionens styre. Förhoppningen är att återuppväcka stödet för proteströrelsen, som tros svikta något efter den senaste veckans våld..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Explosion i villaområde i Helsingborg

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Miocic knockade Cormier – ny mästare

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

"The Mauler" sugen på comeback

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Snåriga finanser i bonusfamiljen

Mina, dina och våra pengar. Det kan vara svårt nog att komma överens om ekonomin i en "vanlig" familj. I bonusfamiljen finns det så mycket mer att ta hänsyn till..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.