BT > Nyheter

Saturday, 24 August, 11:49

BT - 18 jul 19 kl. 14:35

Murguz: Skickliga lärare behöver inte drillas i värdegrunderDet är bättre att fokusera på arbetssökandes kompetens än deras värderingar..
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Murguz, Skickliga, lärarebehöver inte , drillasi , värdegrunder
SR - 29 jun 15 kl. 16:51

3 miljarder till "särskilt skickliga" lärare

Socialdemokraterna vill höja lärarnas löner och tillför varje år tre miljarder till "Särskilt skickliga lärare". Men vilka lärare som bedöms som skickliga är en fråga som avgörs lokalt. valde att fokusera på det redan kända förslaget om 3 miljarder till ett högre lärarlöner..

Nyteknik - 02 sep 14 kl. 13:10

”Skickliga lärare ska belönas”

REPLIK Inget är så viktigt för skolans kvalitet som skickliga lärare. Vi satsar på fler karriärtjänster, examenspremie men också på ytterligare 9 000 platser på lärarutbildningen, skriver Tomas Tobé (m)..

Norrtelje Tidning - 11 apr 17 kl. 13:37

Flera skickliga lärare i kommuen får lönelyft – politikerna öronmärker sju miljoner kronor

Förra året fick flera lärare höjd lön i samband med det så kallade lönelyftet.
Nu får de särskilt yrkesskickliga lärare som inte fick några pengar i fjol
också ett tillskott. Även skolledarna får en löneförhöjning..

Sydsvenskan - 16 maj 14 kl. 07:39

Mycket att vinna på att ge pressade och stressade lärare handledning

Det talas om behovet av ”skickliga” lärare. Som om yrket bara handlade om att vara en duktig pedagog. I själva verket kräver läraryrket nuförtiden så väldigt mycket mer än pedagogisk skicklighet.

UT - 01 jun 13 kl. 09:05

Åtta karriärtjänster för lärare

Kommunen har fått pengar från staten för att inrätta åtta så kallade karriärtjänster för lärare. Just nu pågår rekrytering, som väntas vara klar i mitten av juni, enligt Helen Claesson som är ansvarig chef på kommunen. Syftet med de nya karriärtjänsterna är att göra läraryrket mer attraktivt och att säkra god undervisning för eleverna.

SVT Debatt - 04 sep 13 kl. 05:43

Vill ni prata framtid? Prata om Sveriges och USA:s lärare

OBAMA I SVERIGE ”Om du vill spela en avgörande roll, bli lärare” har Barack Obama sagt. Men läraryrket ska inte behöva vara en ekonomisk uppoffring ? fler och mer kompetenta lärare får vi via höjda lärarlöner.

Barometern - 10 feb 14 kl. 06:15

En av fyra lärare har ingen examen

Var fjärde gymnasielärare i Kalmar län har ingen pedagogisk högskoleexamen. Det visar den granskning som Barometern har gjort av de drygt 800 lärare som undervisar i Kalmar län.
Eva-Lis Sirén, förbundsordförande i Lärarförbundet, är inte förvånad.

Barometern - 14 feb 14 kl. 07:47

Samspelet mellan elever och lärare det viktiga

på debattinlägg av Håkan Juholt (S) med flera Under februari månad gör vi Moderata lokal-, regional- och rikspolitiker studiebesök i skolor runt om i Kalmar län. Tillsammans har Alliansen sjösatt en helt ny skola, den största reformen inom utbildningsväsendet sedan folkskolan infördes, med fokus på kunskap och lärande. Det är positivt att Socialdemokraterna äntligen svängt i skolfrågan.

Barometern - 14 feb 14 kl. 07:47

Samspelet mellan elever och lärare är det viktiga

Under februari månad gör vi Moderata lokal-, regional- och rikspolitiker studiebesök i skolor runt om i Kalmar län. Tillsammans har Alliansen sjösatt en helt ny skola, den största reformen inom utbildningsväsendet sedan folkskolan infördes, med fokus på kunskap och lärande. Det är positivt att Socialdemokraterna äntligen svängt i skolfrågan.

Alliansfritt Sverige - 10 feb 14 kl. 17:11

Björklunds fiaskosatsning på karriärlärare är alla andras fel – inte Björklunds

 En av Jan Björklunds stora satsningar för att höja statusen på läraryrket är den så kallade satsningen på karriärlärare. Tanken med satsningen är att skolorna genom statliga pengar skulle kunna anställa skickliga lärare, detta för kunna erbjuda en karriär inom läraryrket samt en löneökning på femtusen kronor. Ett jättefint incitament för ett yrke som annars är känt för att vara rejält underbetalt.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Iransk tanker på väg mot Turkiet

BT - 45 minuter sedan

Stanna kvar där man alltid bott och få fast jobb? Eller prova konstskolan?

Stanna kvar där man alltid bott och få fast jobb? Eller prova konstskolan? Jonna Fries har läst Linda Åkerströms nya bok om vägval och kärlek..

BT - 45 minuter sedan

Fin debut om knölig högstadietid

Ina Lagerwall debuterar med ungdomsromanen ”Vi går varvet”. Boken bygger på egna minnen av den ganska livsknöliga högstadietiden. Eva Wahlström har läst..

BT - 45 minuter sedan

Insektspojke räddar tomatplanta i trevlig bilderbok om samarbete

Ibland känns det som att växter befinner sig på fel plats. Men istället för att utrota dem kan det finnas en poäng med att låta dem vara..

BT - 45 minuter sedan

”Sommarplåga” har stark energi men hade mått bra av mer allvar

Hanna Jedvik har skrivit en ungdomsroman med västkustmiljö. Recensenten Peter Grönborg uppskattar atmosfären men vill ha mer psykologi..

BT - 1 timme sedan

Hot och hat på agendan inom fotbollen

Henrik Larsson, Jimmy Durmaz och Sebastian Samuelsson – alla är de idrottsstjärnor och alla har de fått utstå hat och verbala påhopp i sociala medier. Stöd från föreningarna och att ha frågan på agendan är viktiga åtgärder mot hatet, enligt ordföranden för Svensk elitfotboll..

BT - 1 timme sedan

Skyltar med QR-koder ska hjälpa dig att hitta berättelserna

På tio ställen i centrala Borås finns nu skyltar med QR-koder. Scannar du koderna med din mobiltelefon får du upp berättelser om just den platsen. – Med hjälp av dessa vill vi att du ska lära känna staden och människorna som bor här bättre, säger Frida Dam Bergstedt på BT:s testredaktion Beta Borås..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.