SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 21 August, 22:46

SmålandsPosten - 18 jul 19 kl. 08:48

Man nekades uppgifter om läkares löner – vann i rättenKammarrätten i Jönköping ger en Växjöbo rätt i striden om att få ta del av offentliga handlingar. Region Kronoberg tvingas nu lämna ut uppgifter om läkares löner. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Jönköping, Växjöbo, Kronoberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Man nekades, uppgifterom , läkares, lönervann i , rätten
YLE - 29 okt 14 kl. 05:10

Läkares ekonomiska kopplingar ska bli kända

Vilka ekonomiska kopplingar läkare, farmaceuter och sjuksköterskor har till läkemedelsbranschen ska bli offentligt från och med nästa år. Den europeiska läkemedelsindustriföreningen har beslutat att branschen själv ska publicera de här uppgifterna. I Finland är det ändå möjligt att det till stor del sker i anonym form, så att enskilda personer inte går att identifiera.

YLE - 27 dec 14 kl. 05:26

Tomgång irriterar läkare - räddar Apotti vården?

Ett skattefinansierat projekt som kostar som tre Barnsjukhus håller på att ros i hamn i södra Finland. Mycket riskabelt med ett enda jättesystem, säger kritikerna. Äntligen, säger förespråkarna.

YLE - 19 jun 13 kl. 06:40

Läkarstudenter kostar skjortan för hälsostationer

Inhyrda läkarstuderande kan bli hutlöst dyra för hälsostationerna. En granskning som Yle har gjort i sydvästra Finland visar att hälsostationerna betalar upp till tusen euro för en fem före färdig läkares arbetsdag. Det här är endast lite mindre än vad en rutinerad inhyrd läkare kostar.

YLE - 02 aug 17 kl. 07:29

Konkurrensen om patienterna hårdnar - nu får man privat läkarbesök för under 50 euro

Antalet nya privata vårdföretag har mer än fördubblats sedan år 2010. Det här har bland annat gett upphov till nya lågpriskedjor inom den privata vården, men överlag har priserna inte ännu sjunkit, snarare tvärtom. Det Uleåborgsbaserade vårdföretaget Perusterveys är en av de senaste uppstickarna på den privata vårdmarknaden.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Vårdchefen: "Jag har svårt att se det orättvist"

Vård- och omsorgschef Anette Cronholm förklarar att kommunen medvetet valt att ha ett måltidssystem där alla som bor på ett av kommunens äldreboende har rätt att få sitt dagliga matbehov täckt - oavsett vanor..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Gross (V): Orättvist med måltidsabonnemang utan valfrihet

Vänsterpartiet tycker att det ska finnas en möjlighet för de äldre att kunna välja måltider efter önskemål och betala därefter. Det skulle även kommunen kunna spara på. – Dagens system innebär ett slöseri, säger Mikaela Gross (V).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Orättvist att alla ska betala samma

Susannes Sellgrens pappa är liten i maten, ändå måste han lägga en betydande del av pensionen på ett måltidsabonnemang varje månad. – Orimligt och orättvist, säger Susanne Sellgren..

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Antalet kronobergare är nu över 200 000

Antalet kronobergare är nu över 200 000. Invånarantalet i Ljungby ökar mest medan Lessebo är enda kommun i länet som har minskat antalet invånare årets första sex månader..

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Naloxonprogram ska minska överdoser – dröjer i Kronoberg

Socialstyrelsen rekommenderar alla län att dela ut läkemedlet naloxon för att minska dödligheten vid opiatöverdoser. 17 av 21 län har nu naloxonprogram – men inte Kronoberg. Nu ska dock frågan lyftas.

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Campo Bahia favorit i derbyt

Campo Bahia blir hästen att besegra i Svenskt Travderby. Fyraåringen imponerade stort när han vann ett av sex uttagningslopp på Jägersro på tisdagskvällen..

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

32-åring döms för rån och övergrepp i rättssak

Hovrätten i Västra Götaland skärper straffet för en 32-åring bosatt i Tingsryds kommun som rånat en man i dennes hem och hotat honom för att förmå honom att inte gå till polisen..

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

”Om vi inte väljer att satsa, då händer ju ingenting”

Vad har det kostat kommunen att bygga Orrakullens företagspark? 50 miljoner kronor svarar Thomas Haraldsson (C). Betydligt mer, anser Jan Johansson (A-A).

SmålandsPosten - 3 minuter sedan

Israels president oroad av Trump-utspel

SmålandsPosten - 2 minuter sedan

Anton Härder lever ständigt med Linné

Ett hundratal gånger per år ikläder sig Anton Härder rollen som Carl von Linné. I sommar har fler turister än vanligt hittat till Linnés Råshult för att möta blomsterkungen i egen majestät. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.