VA > Ekonomi

Sunday, 18 August, 09:01

VA - 18 jul 19 kl. 14:21

De leder rymdfarten: Nasa:s nya kvinnliga stjärnorFör första gången i historien drivs nu tre av NASAs fyra vetenskapsavdelningar av kvinnor. Det skriver tidningen  Mashable .   "Jag är stolt över att säga att för första gången i #NASAs historia är kvinnorna ansvariga för tre av fyra # NASAScience -avdelningar.  De är en inspiration för nästa....
Läs mer på VA
Läs mer om:
NASAs, Nasas, Nasascience

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De leder, rymdfarten, Nasa:snya , kvinnliga, stjärnor
SVT - 02 mar 17 kl. 15:12

Leksakstillverkare hedrar NASA:s kvinnor

De danska byggsatserna i plast har sedan länge firat superhjältar så som Superman och Batman. Men nu skiftar de spår. Till nästa år, eller rent av i höst, släpper de en hyllningsserie med riktiga hjältar – nämligen en leksakskollektion föreställande fem av NASA:s kvinnliga pionjärer..

Barometern - 05 jul 13 kl. 07:16

Vänsterpartiets politik leder till färre kvinnliga företagare

Vänsterledaren vill på en och samma gång lyfta fram och begrava frågan om vinster i välfärden.
Enligt Sjöstedt är det hans partis skyldighet i svensk politik att inta en förbudslinje. När han jämför grundlagens skydd för den privata äganderätten med avsaknaden av kollektivets dito förstår man varför han är ensam om den upp­­fattningen.

YLE - 19 mar 15 kl. 11:30

Engagemang huvudsaken då man leder

Det finns inte en modell för hur en bra chef skall vara. Det viktigaste är att vara sig själv. Det säger polischef Carin Götblad som på torsdag föreläste om ledarskap i Vasa.

NT - 03 nov 11 kl. 11:31

Nätverk för kvinnliga dirigenter

Kvinnor leder körer och män leder stora orkestrar. Dirigenten Kerstin Nerbe har tröttnat på ojämlikheten inom yrket, nu startar hon ett nätverk för svenska kvinnliga musikledare, skriver Göteborgsposten..

Dagens PS - 02 maj 17 kl. 07:30

5 tips: Så behåller du de kvinnliga stjärnorna

Våren 2015 intervjuades Alexander Bard i Affärsvälden. Han sa bland annat att bolag ska anställa 30-åriga, digitala kvinnor som leder den digitala transformationen i bolaget eller i organisationen. Jag märker att det är många som har lyssnat, vilket är bra, men med detta beslut följer en beteendeförändring hos dessa digitala kvinnors chefer.

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 11 kl. 12:20

Fler kvinnor leder statliga bolag

I fjol var det nästan varannan damernas i de statligt ägda bolagens styrelser. Andelen kvinnliga styrelseledamöter var 49 procent, att jämföra med börsbolagens 24 procent, uppger finansdepartementet. De kvinnliga vd:arna för de statliga bolagen ska också ha blivit fler och uppgår nu till 25 procent.

YLE - 19 nov 14 kl. 11:15

Allt fler unga kvinnor leder företag

Kvinnliga chefer tar allt mer över ansvaret för affärsverksamhet – framför allt i den yngre generationen. Andelen unga kvinnor i börsbolagens styrelser håller på att öka. I år har 39 procent av utnämningarna gällt unga kvinnor.

SVT - 18 apr 17 kl. 13:38

Sju av tio kvinnliga opinionsbildare hotas

Hot mot svenska journalister ökar och polisanmäls allt mer – och särskilt utsatta är kvinnliga opinionsbildare. Sju av tio har blivit utsatta för hot och trakasserier det senaste året, vilket för många leder till tankar om att sluta med journalistiken. Det visar en undersökning om hotet mot kvinnliga opinionsbildare genomförd av Sifo..

YLE - 04 jul 17 kl. 21:07

Ny studie stöder IAAF:s fällda förbud: Kvinnliga friidrottare får enorm fördel av högre testosteronnivå

En ny medicinsk studie visar att kvinnor med högre testosteronnivåer presterar klart bättre i friidrottstävlingar. Nu vill IAAF fälla Cas dom, som förbjöd friidrottsförbundet från att hindra kvinnor att delta i tävlingar. Den nya studien har publicerats i den ansedda medicinska tidsskriften British Journal of Sports Medicine, och visar att testosteronvärdet de facto har en stor inverkan på idrottsprestationer.

Sydsvenskan - 17 maj 11 kl. 06:30

Michael Bojesen leder studenter

Lunds studentsångare har skaffat sig en tungt meriterad körledare. Dansken Michael Bojesen leder Dan?
Dansken Michael Bojesen leder Danmarks radios välkända flickkör, dirigerar ofta radions storband, komponerar körsånger och är en körideolog som på olika sätt försöker få danskarna att sjunga mer tillsammans.

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 16:17

Klimatpsykologen: Vi måste inse att vi inte är maktlösa bara för att världen befinner sig i kris

Kali Andersson började engagera sig som klimataktivist i 30-årsåldern. Idag är hon utbildad psykolog. Hon menar att vargen kommer-effekten är kontraproduktiv.

VA - Igår: 16:17

PR-veteranen som upptäckte Greta Thunberg – och anklagades för att utnyttja hennes framgång

När Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet 2016 och flaggor med budskapet "Trump digs coal" vajade i vinden bestämde sig Ingmar Rentzhog för att överge finansbranschen och starta nätverket We Don't Have Time. I dag har det 700 000 följare. .

VA - Igår: 16:23

3 anledningar att sätta på "Hitta Mina Vänner" - eller att inte göra det

För- och nackdelar med appar som delar din exakta live position.  .

VA - Igår: 15:05

Handelskriget stoppade inte rapportfesten i matbutiken

Utvecklingen kring handelskriget skakade om börserna och r apporterna fortsatte hagla .   .

VA - Igår: 14:52

Oroväckande tecken: Danmarks tredje största bank betalar för att folk ska ta bolån

Förra lågkonjunkturen 2008 var en direkt effekt av att banker i USA lånat ut pengar till bostäder åt folk som egentligen inte hade råd att ta bolån. Drygt 10 år senare kommer ett annat oroväckande tecken på bomarknaden där Danmarks tredje största bank – Jyske Bank – är först i världen med att betala folk för att ta bolån. .

VA - Igår: 14:04

Vikande konjunktur och låga räntor får bostadsmarknaden att ljusna

"Det som hänt i ekonomin under sommaren kan därmed, lite paradoxalt, nog vara positivt för bostadspriserna." .

VA - Igår: 12:43

Att svära på jobbet är inte dumt – ökar din trovärdighet

Forskning föreslår att människor som svär verkar mer trovärdiga, ärliga och övertygande. .

VA - Igår: 12:32

Ny lista: Världens största företag 2019

Ett skifte i maktordningen när Kina kliver upp.  .

VA - Igår: 11:02

Första klimatsmarta betalkortet är svenskt

Ett betalkort som redovisar klimatpåverkan och ett sparkonto där räntan går till klimatkompensation. "Vi måste konsumera smartare", säger Nathalie Green på Doconomy. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.