VA > Ekonomi

Sunday, 18 August, 08:47

VA - 18 jul 19 kl. 11:50

Fint som snus - marginalen mycket bättre än väntatSwedish Match  lyckas ännu en gång  slå   förväntningarna. Den nya tobaksfira nikotinprodukten mottas väldigt positivt.   .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Match

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fintsom , snus, marginalenmycket bättre , än, väntat
SvD - 29 jun 15 kl. 07:00

Svenskans vackraste ord är fint som snus

Dramatens chef Eirik Stubø väljer ”snus”, ett ord han ser som mycket svenskt och som innebär njutning och lust. Dosan ligger i hans ficka, prillan stadigt parkerad under överläppen..

YLE - 14 aug 15 kl. 14:31

Regeringen vill släppa in mindre mängder snus

I den nya tobakslagen föreslår regeringen att mängden snus som får importeras för privatbruk minskar med två tredjedelar. Regeringen vill se en rejäl begränsning i mängden snus som får importeras för privatbruk. I den nya tobakslagen föreslås en minskning från det nuvarande tillåtna 1,5 kilo snus till 0,5 kilo.

YLE - 11 jan 17 kl. 15:45

Rederiernas snusövervakning brister - Vasa främjar snushandeln?

Cancerföreningen är oroad över att allt för mycket snus kommer in i Finland. Färjerederierna är för slappa i sin övervakning över införselkvoterna för snus. Enligt den nya tobakslagen som trädde i kraft i augusti får en färjepassagerare föra in högst ett kilo snus för eget bruk.

YLE - 13 jul 16 kl. 05:29

Smugglandet av snus har ökat massivt

Efterfrågan på snus har stigit märkbart under de senaste åren och ökningen ser inte ut att avta. Under år 2011 beslagtog tullen totalt 33 kilo snus. Samma siffra fyra år senare var över 1 200 kilo.

YLE - 19 maj 17 kl. 15:52

Snushunden Onni: Med uppdraget att nosa upp snus

I kampen mot den olagliga införseln av snus tar tullen nu till sitt senaste vapen, den 1,5 åriga labrador retrievern Onni. Han är Finlands, kanske till och med världens, enda snushund. Förutom snus är han inskolad för att också hitta cigaretter och narkotika.

YLE - 22 jul 16 kl. 14:00

Snus engagerar - Jan blev kallad hjälte

Snussmugglingen till Finland har ökat markant under de senaste åren. Jan Lindholm odlar sitt eget snus och säger att snus ”jätteidiotiskt” nog är väldigt viktigt för människor. Snusets vara eller icke-vara engagerar alltid, det vet Jan Lindholm.

YLE - 01 sep 17 kl. 13:00

Män smugglade in snus i landet och sålde det vidare - nu kom domen

Fem män som har smugglat in stora mängder snus från Sverige till Finland och sålt det vidare i huvudstadsregionen dömdes på fredagen till villkorliga fängelsestraff, samhällstjänst och övervakningsstraff. Köparna dömdes till böter. Enligt domen har männen flera gånger under 2015 och 2016 fört in snus från Haparanda i Sverige till Torneå i Finland.

HBL - 10 dec 12 kl. 15:48

Inte totalstopp för svenskt snus

Det finns en möjlighet att det svenska snuset trots allt har en framtid. Men hävs inte exportförbudet på snus hotar Sverige EU med "krig".Förra veckan kom rapporter om att det svenska snuset är hotat.

Kristianstadsbladet - 19 dec 12 kl. 15:26

Exportförbud kvar för snus

Arkivbild: Hasse Holmberg/SCANPIX
EU-kommissionen föreslår att smaksatt tobak förbjuds, däribland snus. "Tobak borde se ut som tobak och smaka som tobak", säger EU-kommissionär Tonio Borg. Exportförbudet mot snus blir som väntat kvar.

YA - 07 aug 13 kl. 06:30

En odling fin som snus

Foto: Anette Sjöstrand
Ett närodlat ekologiskt snus med smak av Österlen, kan det vara något? Eskil Thomsen är övertygad om det och vårdar ömt sina tobaksplantor på markerna utanför Eljaröd.
Solen gassar, men Eskil Thomsen har inte tid med något strandbesök.

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 16:17

Klimatpsykologen: Vi måste inse att vi inte är maktlösa bara för att världen befinner sig i kris

Kali Andersson började engagera sig som klimataktivist i 30-årsåldern. Idag är hon utbildad psykolog. Hon menar att vargen kommer-effekten är kontraproduktiv.

VA - Igår: 16:17

PR-veteranen som upptäckte Greta Thunberg – och anklagades för att utnyttja hennes framgång

När Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet 2016 och flaggor med budskapet "Trump digs coal" vajade i vinden bestämde sig Ingmar Rentzhog för att överge finansbranschen och starta nätverket We Don't Have Time. I dag har det 700 000 följare. .

VA - Igår: 16:23

3 anledningar att sätta på "Hitta Mina Vänner" - eller att inte göra det

För- och nackdelar med appar som delar din exakta live position.  .

VA - Igår: 15:05

Handelskriget stoppade inte rapportfesten i matbutiken

Utvecklingen kring handelskriget skakade om börserna och r apporterna fortsatte hagla .   .

VA - Igår: 14:52

Oroväckande tecken: Danmarks tredje största bank betalar för att folk ska ta bolån

Förra lågkonjunkturen 2008 var en direkt effekt av att banker i USA lånat ut pengar till bostäder åt folk som egentligen inte hade råd att ta bolån. Drygt 10 år senare kommer ett annat oroväckande tecken på bomarknaden där Danmarks tredje största bank – Jyske Bank – är först i världen med att betala folk för att ta bolån. .

VA - Igår: 14:04

Vikande konjunktur och låga räntor får bostadsmarknaden att ljusna

"Det som hänt i ekonomin under sommaren kan därmed, lite paradoxalt, nog vara positivt för bostadspriserna." .

VA - Igår: 12:43

Att svära på jobbet är inte dumt – ökar din trovärdighet

Forskning föreslår att människor som svär verkar mer trovärdiga, ärliga och övertygande. .

VA - Igår: 12:32

Ny lista: Världens största företag 2019

Ett skifte i maktordningen när Kina kliver upp.  .

VA - Igår: 11:02

Första klimatsmarta betalkortet är svenskt

Ett betalkort som redovisar klimatpåverkan och ett sparkonto där räntan går till klimatkompensation. "Vi måste konsumera smartare", säger Nathalie Green på Doconomy. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.