Skånskan > Opinion

Wednesday, 28 October, 15:41

Skånskan - 16 jul 19 kl. 15:30

Falska barnbarn ville bjuda på hembaktLANDSKRONA
Polisen varnar nu för en ny våg av bedrägerier där falska barnbarn kontaktar äldre offer.
I Landskrona har det förekommit flera fall där bedragarna vill komma hem till äldre för att bjuda på hembakt och diskutera ett lån. Så sent som i förra veckan åtalades två misstänkta bedragare från Landskrona.
De både männen åtalades för en serie bedrägerier som riktade sig mot offer i 90-årsåldern. Männen ska ha utgett sig för att vara barnbarn som velat låna pengar av åldringarna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Landskronapolisen, Landskrona, Landskronatrakten, Rickard Glans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Falska, barnbarnville , bjuda, hembakt
Magazin24 - 16 mar 12 kl. 10:47

Falska barnbarn gripna av polis

Två personer sitter nu gripna efter att ha uppträtt som falska barnbarn till personer i bland annat Arboga. Polisen har gripit två personer misstänkt för att ha uppträtt som falska barnbarn till äldre personer.
Bland annat har fem personer i Arboga och sju personer i Västerås anmält bedrägeriförsök som dessa två nu misstänkts för.

NT - 31 maj 12 kl. 01:30

Falska barnbarn lurade 150 gamla

Polisen får allt fler anmälningar om att äldre lurats av falska barnbarn, skriver Hudiksvalls Tidning..

SvD - 31 maj 12 kl. 01:30

Falska barnbarn lurade 150 åldringar

Polisen får allt fler anmälningar där äldre lurats av falska barnbarn, skriver Hudiksvalls Tidning..

Magazin24 - 27 apr 12 kl. 20:37

Falska barnbarn har blivit omhäktade

I mars skrev Magazin24 om två personer som gripits av polisen efter de försökt att lura till sig pengar av äldre människor, genom att låtsas vara deras barnbarn. Personerna har nu blivit omhäktade. I januari i år kom två män i 45-årsåldern över tusentals kronor genom att de lurade äldre människor.

Skånskan - 27 mar 19 kl. 14:06

Lät sig inte luras av falska barnbarn

eslöv Anmälningarna om de ”falska barnbarnen” som försäker lura äldre på pengar forstätter att strömma in till polisen.På tisdagen inträffade tre nya försök i Eslöv – men vid samtliga tillfällen gick tjuven bet.
Det första försöket drabbade en 88-årig Eslövskvinna som blev uppringd på telefon av en person som sade att ”jag är din kusin” och att han behövde pengar för att kunna betala ett lån.

Skånskan - 23 apr 19 kl. 13:48

Ytterligare två falska barnbarn

ESLÖV/MARIEHOLM Ytterligare två fall där folk falskeligen utger sig för att vara barnbarn till äldre personer, och försöker förmå dem att betala ut pengar, har anmälts till Eslövspolisen.Den här gången är det två äldre i Marieholm som blivit utsatta för försöken, som båda misslyckades tack vare att de uppringda var på alerten.
En 94-årig man råkade i fredags ut för att någon ringde och utgav sig för att vara ett barnbarn.

Skånskan - 11 jul 19 kl. 16:32

Falska barnbarn gav sig på 90-åriga offer

SKÅNE Två män åtalas för ett stort antal bedrägerier där de systematiskt valt ut offer som varit i 90-årsåldern.
Männen har lurat sina äldre offer genom att utge sig för att vara barnbarn som behövt låna pengar.Ett av offren i det omfattande åtalet är en 96-årig kvinna från Höör.

Expressen - 06 aug 12 kl. 23:29

Falska "barnbarn" åtalas

Två män åtalas misstänkta för att ha lurat av äldre tusentals kronor. Männen ska ha utgett sig för att vara åldringarnas barnbarn. - Han lät som mitt barnbarn och jag hade ingen anledning att misstänka något, säger 85-åriga Britta..

NT - 14 mar 12 kl. 21:39

Falska "barnbarn" lurade gamla

Männen ringde upp gamla kvinnor och utgav sig för att vara deras barnbarn. Nu har de misstänkta bedragarna gripits utanför Örnsköldsvik. Båda är från Stockholmsområdet och misstänks ha lurat till sig miljonbelopp, rapporterar lokala medier..

Helsingborgs Dagblad - 16 mar 12 kl. 17:15

Falska barnbarn häktade

Två män som ringt äldre människor och utgett sig för att vara deras barnbarn har häktats, på sannolika skäl misstänkta för flera fall av grovt bedrägeri, rapporterar olika medier. Bland annat ska männen ha agerat i Söderhamn, Hudiksvall, Sundsvall och Umeå. Vid häktningsförhandlingarna behandlades belopp på drygt 100 000 kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.