DN > Ekonomi

Sunday, 18 August, 21:01

DN - 15 dec 16 kl. 01:33

Vad vet du om världens valutor?Testa dig i DN:s frågesport.
Läs mer på DN
Läs mer om:
DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad vetdu om världens , valutor
Nerikes Allehanda - 01 okt 15 kl. 08:06

Quiz: Vad kan du om sedlar och valutor

Sverige genomför sitt största sedelutbyte någonsin. I ljuset av detta: vad vet du om pengar, sedlar och valutor?.

YLE - 08 maj 17 kl. 13:48

Brottslingar gilla virtuella valutor

Centralkriminalpolisen stöter allt oftare på virtuella valutor, som till exempel Bitcoin, i samband med brottsutredningar. Då de första brottsanmälningarna gjordes 2011 förekom virtuella valutor i 13 fall. I fjol var fallen hela 650.

YLE - 08 maj 17 kl. 13:48

Brottslingar gillar virtuella valutor

Centralkriminalpolisen stöter allt oftare på virtuella valutor, som till exempel Bitcoin, i samband med brottsutredningar. Då de första brottsanmälningarna gjordes 2011 förekom virtuella valutor i 13 fall. I fjol var fallen hela 650.

HBL - 04 jul 14 kl. 15:13

Banker varnas för virtuella valutor

Den europeiska bankmyndigheten EBA anser att virtuella valutor kan utgöra en stor risk för bankerna. EU-ländernas banker ska undvika affärsverksamhet med virtuella valutor. Det uppmanar den Europeiska bankmyndigheten EBA.

EU-Parlamentet - 26 jan 16 kl. 18:17

Artikel - Ledamöter lyssnade när experter gav sin syn på virtuella valutor - Utskottet för ekonomi och valutafrågor

EU-reglering av virtuella valutor bör inte gå längre än att förhindra eller bekämpa brott. Det var många av experterna eniga om under ekonomiutskottets utfrågning på måndagen. De pratade om fördelar och utmaningar med virtuella valutor, som exempelvis bitcoin, och om den revolutionerande tekniken som finns bakom dem.

Nyan - 01 apr 19 kl. 13:06

Virtuella valutor är numera egendom i beskattningen

När virtuella valutor växlas tillbaka till vanliga valutor ska vinst eller förlust beaktas i inkomstskatten. Det slår Högsta förvaltningsdomstolen fast. Högsta förvaltningsdomstolen har på fredagen fattat ett beslut som ändrar beskattningspraxisen i Finland.

DI - 23 jun 16 kl. 12:40

Räntor och valutor: Ökad tro på bremain stärker pundet

Snart vet vi. Efter marknadsfrossan i samband med Greklandskrisen förra sommaren och Kina-relaterad oro därefter har vi snart svaret på den fråga som marknaderna varit fokuserad på den senaste tiden - om Storbritannien kommer att lämna EU eller inte..

DI - 05 mar 12 kl. 07:15

Räntor och valutor: Yenen stärks mot alla valutor

Amerikanska marknadsräntor visar små förändringar från fredagens svenska stängning och på valutamarknaden har yenen stärkts mot alla andra större valutor. Japanska räntor stiger några punkter och den svenska kronan har stärkts ett par öre mot både dollarn och euron..

DI - 21 aug 13 kl. 11:22

Räntor och valutor: Euron tappar fart

Euron försvagas något mot dollarn och andra valutor i förmiddagens handel på onsdagen. Samtidigt försvagas skandinaviska valutor, norska och svenska kronor, mot euron. Tyska räntor stiger samtidigt svagt i avvaktan på resultatet av en emission av nya tvåårsobligationer..

DI - 24 apr 15 kl. 10:56

Räntor och valutor: Euron stärks inför grekbesked

Euron stärks markant mot andra valutor på fredagsförmiddagen i spåren på vissa förhoppningar om åtminstone några positiva besked om Grekland efter eurogruppens möte i Riga. Samtidigt fortsätter dollarn att försvagas mot andra valutor på dämpade förväntningar om att Fed ska höja räntan i närtid..

DI - 15 mar 18 kl. 16:35

Räntor och valutor: Nprdiska valutor vinnare

Skandinaviska valutor blev vinnare på torsdagen efter att SCB lämnat en oväntat stark jobbrapport för februari och Norges bank signalerat att räntan kan höjas tidigare än vad man antytt förut..

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 08:13

Trots löften från BMW – ingen eldrift i nya 1-serien

Den tredje generationen av BMW:s 1-serie är rymligare och kaxigare – och för första gången framhjulsdriven..

DN - Igår: 06:39

Airbnb: Bokningsvärdet upp 31 procent

Uthyrningsplattformen Airbnb rapporterar bokningsintäkter på 9,4 miljarder dollar för årets första kvartal, uppger källor för Reuters..

DN - I förrgår: 15:16

Oljud drar ned Mazdas nya motor

DN - 12 aug 19 kl. 07:11

”Normalt att vara trött efter semestern”

Psykologen Linn Almlöf: Tips till dig som känner stress för att börja jobba..

DN - 15 aug 19 kl. 07:17

Liten vinst för Fingerprint Cards

Biometriföretaget Fingerprint Cards redovisar en vinst före skatt på 2,3 miljoner kronor för årets andra kvartal, att jämföra med brakförlusten på 587,9 miljoner kronor….

DN - 13 aug 19 kl. 12:44

Sjunkande bolånemarginaler för bankerna

Bankernas bruttomarginal på bolån sjönk under andra kvartalet. Marginalen minskade från 1,46 procent vid slutet av första kvartalet till 1,44 procent vid utgången av andra kvartalet, enligt Finansinspektionen (FI)..

DN - 12 aug 19 kl. 18:04

Nu riskerar alla som åker in i hamnen att få ”blåsa”

GÖTEBORG. Landets första automatiserade nykterhetskontroll har invigts i Göteborgs hamn. Men fortfarande återstår frågor kring vem som ska ta hand om den som åker fast.

DN - 10 aug 19 kl. 08:08

Trumpägt byggföretag förlitar sig på papperslösa

Samtidigt som Donald Trump skruvar upp tonläget mot papperslösa invandrare och intensifierar myndigheternas jakt på dem avslöjar Washington Post att ett byggföretag ägt av presidenten till stor del förlitar sig på latinamerikanska hantverkare utan uppehållstillstånd..

DN - 08 aug 19 kl. 22:39

Uber gör storförlust – aktien faller

Uber redovisar sämre intäkter och större förlust än väntat – och det amerikanska taxitjänstbolagets aktie faller kraftigt på efterbörsen i New York..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.