Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 09:02

Dagensanalys.se - 16 jul 19 kl. 03:02

Varannan läser jobbmejl på semestern – är det här du?Så många som varannan person kommer att läsa jobbrelaterade mejl under semestern. Allt enligt ny Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av mjukvarujätten Citrix. Den visar också att betydligt fler män än kvinnor avser att kolla jobbmejlen under sommarledigheten. Undersökningen visar också att ungefär en fjärdedel av alla dem som tänker öppna jobbmejlen under semestern ser det som negativt och stressande. Något fler än var fjärde ser det som positivt och att de får koll på vad som händer.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Sifo, Citrix, Varannan, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varannan, läser, jobbmejl, semesternär det här du
Sydöstran - 01 jun 19 kl. 15:00

Många läser jobbmejl på fritiden

Nästan varannan tjänsteman läser jobbmejl dagligen på fritiden. Var tredje arbetsmiljöombud anser att arbetsgivaren har dålig kunskap om psykosocial arbetsmiljö. Var fjärde tjänsteman sover dåligt på grund sitt jobb.

SvD - 02 jul 14 kl. 11:15

Varannan svensk arbetar på semestern

Svensken har svårt att släppa jobbet på semestern. En ny undersökning visar att över hälften arbetar fast de är lediga..

Hela Gotland - 16 jan 13 kl. 12:00

Varannan läser posten i mobilen

Hälften av männen läser sin epost i mobiltelefonen, och 8 av tio ungdomar använder den i sociala nätverk. Idag kom nya siffror om svenskarnas it-vanor..

Kristianstadsbladet - 03 jun 19 kl. 12:10

Insändare: Ta vara på semestern – den blir bara viktigare

Nästan varannan tjänsteman läser jobbmejl dagligen på fritiden. Var tredje arbetsmiljöombud anser att arbetsgivaren har dålig kunskap om psykosocial arbetsmiljö. Var fjärde tjänsteman sover dåligt på grund sitt jobb.

SR - 19 okt 17 kl. 13:06

Varannan svensk jobbmejlar på semestern

Enligt en ny undersökning fortsätter hälften av svenskarna att kolla jobbmejlen även när de är lediga..

Dagens Media - 26 apr 15 kl. 09:01

"Varannan person ser ut som en seriefigur"

Pr-konsulten Simon Strand håller koll på allt kollegorna gör..

Dagensanalys.se - 27 jun 17 kl. 14:58

Varannan tar med sig arbetet hem på semestern

Även om många svenskar just nu står inför flera veckors sommarsemester kommer den inte bara att handla om avkoppling. Det visar en ny YouGov-undersökning. Varannan yrkesverksam svensk kommer nämligen att kolla sin jobbmail och utföra arbetsuppgifter på semestern.

Nya Wermlands Tidningen - 16 jul 12 kl. 09:56

Varannan anställd tänker inte på jobbet under semestern

Varannan anställd i länet, tänker sällan eller aldrig på jobbet under semestern. Det visar en ny undersökning från hälsoföretaget Previa..

UNT - 18 jul 12 kl. 17:55

Smarta luren med på semestern

Semester brukade tidigare innebära låg internetaktivitet. Men i dag när var och varannan svensk äger en smartphone ser det annorlunda ut. Nu håller vi oss uppkopplade även under vår ledighet..

Västerbottens Folkblad - 10 jul 12 kl. 14:22

Varannan Västerbottning kopplar inte av

Varannan anställd i Västerbotten har svårt att koppla bort jobbet under semestern. Det visar en undersökning från hälsoföretaget Previa. I undersökningen uppger 51 procent av [...

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Så här enkelt fixar du din CV

Under hösten är det många som letar nytt att syssla med. För att söka behöver du en CV och det är alltid lite strul med det. För att slippa uppdatera ett Word-dokument eller något annat sådär halvanalogt kan du se till att din profil på LinkedIn har dina senaste anställningar listade.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Facebook menar allvar med sin nyhetssatsning – anställer journalister

Facebook har i flera år försökt att gulla med nyhetssajter och få dem att bli sina kompisar. Nu har man fått nog med att inget händer och ska istället satsa på egna nyheter. Först ville Facebook att nyhetssajterna skulle lägga sitt innehåll på Facebooks plattformar.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

PewDiePie har gift sig med Marzia – här kan du se bilder från bröllopet

Efter åtta år slog PewDiePie och Marzia till med ett bröllop. Här kan du se några bilder. Svenska PewDiePie heter egentligen Felix Kjellberg och har nära 100 miljoner följare på Youtube.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Poddprofiler kan prisas under Guldörat

Idag presenterade Radioakademin nomineringarna till Guldörat 2019 där flera poddprofiler kan prisas. Årets poddproduktion kan vinnas av bland andra Misslyckade affärer som hittas på RadioPlay och även podden Konspirationsteorier kan vinna priset för Årets nykomling/podd. Pristagarna inom varje kategori offentliggörs på Radio- och Poddagen, som arrangeras 18 september på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Tobii tvingas göra sig av med Smartbox Assistive Technology

Tobii, som specialiserar sig på ögonrörelsestudier köpte bolaget Smartbox Assistive Technology under oktober månad förra året. Nu blir de tvingade att göra sig av med bolaget. Bakom beslutet finner vi UK Competition and Markets Authority (CMA).

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Så lyckas du med din digitala transformation

Digital transformation handlar om teknik, människor och er omvärld. Vi förstår att det kan vara enormt jobbigt att ta det slutliga steget mot att bli digitala. Därför har vi samlat alla våra artiklar på ett ställe.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Google rankas som bästa arbetsgivare bland unga

Google står återigen orubbade på förstaplatsen när studenter och akademiker i början av sin karriär, så kallade young professionals, rankar Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det står klart när Academic Work nu presenterar 2019 års upplaga av Young Professional Attraction Index, YPAI. En nykomling på listan är svenska Oatly som klättrar rakt in på en 11:e plats.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Trustly utser Louise Nylén till ny marknadschef

Trustly har valt Louise Nylén till nya rollen som marknadschef – Chief Marketing Officer. Positionen som CMO är nyetablerad och innebär ett helhetsansvar för alla varumärkes- och marknadsaktiviteter. Louise har 20 års erfarenhet från internationella företag.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Josefin blir Engagement Manager på Aftonbladet

Josefin Lundh har rekryterats till den nyinstiftade rollen som Engagement Manager på Aftonbladet. Rollen innebär fokus på ökat engagemang hos Aftonbladets användare. ”Josefin kommer att dra slutsatser om hur vi kan agera snabbt på den data vi har och hur vi ska få fler användare att komma till oss, och komma oftare, säger Niclas Bergström”, strategichef på Aftonbladet.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Nordic Morning rekryterar Thomas Fellman från Acando

Nordic Morning rekryterar Thomas Fellman från Acando som Head of Sales & Marketing. Bolagets mål är att bli ledande inom datadriven marknadsföring och servicedesign i Norden. Thomas började den 15 juli.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.