Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 24 July, 09:46

Kristianstadsbladet - 13 jul 19 kl. 00:01

Ny detaljplan för Broby nya station ute på samrådEn ny detaljplan har tagits fram för det område som ska bli Brobys nya busstation. Syftet med planen, som nu ska ut på samråd, är att möjliggöra en station för superbussar och få en mer strategisk placering..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Broby, Brobys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny detaljplanför , Brobynya , station, ute, samråd
YLE - 09 sep 16 kl. 05:08

Besvär mot Wasa Station i HFD

Lemminkäinen diskuterar som bäst med hotellkedjor och restauranger som är intresserade av Wasa Station. Men ett besvär, som just nu ligger hos Högsta förvaltningsdomstolen, har satt en del käppar i hjulet för projektet. En privatpersons besvär mot detaljplanen för det gamla busstationsområdet sätter käppar i hjulen för Wasa Station.

YLE - 06 mar 15 kl. 10:01

Wasa Station kan locka nya kedjor till Finland

Det planerade hybdridkvarteret Wasa Station kan föra med sig upp till 20 helt nya butiker till Vasa, om det går som Lemminkäinen planerar. Byggbolaget Lemminkäinen planerar inte enbart hur byggnaderna ska se ut. De vill också fylla dem med innehåll.

YLE - 06 jun 17 kl. 05:24

Wasa station: Detta har hänt

Den 15 maj beslöt Vasa stadsfullmäktige att staden går vidare med Wasa Station. Men hur det faktiskt går med att locka företag till området är svårt att säga. Mikael Snellman på Lemminkäinen är fåordig.

Kristianstadsbladet - 22 mar 13 kl. 08:30

Bromölla får egen station för ambulanser

Foto: Tom Wall
Bromölla ska få en egen ambulansstation. Det meddelar Falck Ambulans AB som vann upphandlingen med regionen. Därmed kommer man till hösten att kunna nå målet om att ambulansen ska vara på plats inom 20 minuter i kommunen.

Kristianstadsbladet - 09 jul 13 kl. 09:00

Glädje och entusiasm i Broby

Foto: Lasse Ottosson
Det gäller att slå på sin tamburin vid rätt tillfälle. På Tjernobyllägret i Broby är entusiasmen och glädjen för att sjunga stor. Här får barnen uppleva en annan tillvaro än den i hemlandet.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 19:22

Biskopen kom först till Broby

Foto: Peter Åklundh
Första besöket ute i stiftet förlade biskop Johan Tyrberg till Östra Broby pastorat. – Nu vill jag börja göra det jag har sagt att jag ska göra, var den enkla förklaringen.
För drygt en månad sedan tillträdde han som ny biskop i Lunds stift.

Skånskan - 01 okt 15 kl. 14:00

Lommavägen har lyfts ur detaljplan

HJÄRUP Tre av detaljplanerna som berör järnvägsutbyggnaden till fyra spår genom Hjärup är nu ute på granskning.Den största förändringen sedan samrådet är att Lommavägen lyfts ut ur detaljplanen för Banvallsvägen.
– Den har utgått, säger Lowe Kisiel på stadsbyggnadskontoret i Staffanstorp.

Nerikes Allehanda - 23 nov 17 kl. 08:49

Här är planerna för nya Södra station

Här är planerna för Södra station i Örebro. Kontor, parkeringshus, park och hållplats ingår i den detaljplan som nu tas fram för stationen, meddelar kommunen i ett pressmeddelande..

Dalarnas tidningar - 20 jan 16 kl. 22:02

Zorn, bostäder och skidspår i ny detaljplan

I grunden finns det en stor samsyn om målen och ambitionen med att få till den detaljplan som krävs för att nå de mål som finns i det förslag till detaljplan som nu varit ute på remiss..

DalaDemokraten - 20 jan 16 kl. 22:02

Zorn, bostäder och skidspår i ny detaljplan

I grunden finns det en stor samsyn om målen och ambitionen med att få till den detaljplan som krävs för att nå de mål som finns i det förslag till detaljplan som nu varit ute på remiss..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Biblioteken kan behöva prioritera – får inte sökt belopp

Östra Göinge kommun sökte 1,3 miljoner kronor i bidrag av Statens kulturråd för ”Stärkta bibliotek i hela landet 2019”. Enligt ett beslut i juni tilldelas man 700 000 kronor. – Det kommer att påverka oss, säger Jan Carlson, kultur- och fritidschef i Östra Göinge..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Tusentals fordon har krigsplacerats

Ett par tusen bilägare i landet har de senaste veckorna fått brev från Försvarsmakten om att deras fordon har krigsplacerats. Om det blir höjd beredskap kan de tvingas lämna ifrån sig sina bilar – mot ersättning..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Skåne: Fyrverkeripjäs med "stor sprängverkan" hittad

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

BAO åter på vägarna efter tre års uppehåll

Helen Sjöholm och Kalle Moraeus, som turnerar med BAO i sommar, delar med sig av sina bästa och sämsta turnéminnen. Duon berättar även om sina anspråkslösa kravlistor inför varje spelning..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Hungriga alligatorer imponerar

Alejandre Ajas nya skräckfilm är en underhållande fajt mot mördaralligatorer och vädrets makter..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Chris Marschall: ”Jag vill ha ett liv till”

Vår tid är utmätt. En insikt som drabbade Chris Marschall, bosatt på Vik, med smygande kraft. Men hon kapitulerar inte: ”Jag vill ha ett liv till” , skriver hon.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Birgit Nilsson hyllas med festkonsert – igen

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Bortglömda Nobelpristagare: Yasunari Kawabata

I höst tillkännages inte bara ett utan två Nobelpris i litteratur. Men kommer pristagarna att finnas kvar i det kollektiva minnet om 100 år? Här är Nobelpristagarna i litteratur som de flesta av oss har glömt bort..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nasir Ahmad Kazimi: Tid i ett evigt vakuum

I vår sommarserie om Tiden skriver i dag Nasir Ahmad Kazimi om tiden ur sitt så annorlunda – men i världen allt för vanliga – perspektiv. Nasir, bor i Åhus och driver bloggen ”Salaam Sverige” på Kristianstadsbladet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.