DI > Ekonomi

Monday, 22 July, 11:51

DI - 12 jul 19 kl. 22:00

USA-börserna steg till nya rekordnivåer – läkemedelsbolag mot strömmenWall Street bjöd på en relativt stark avslutning på börsveckan och stängde på nya rekordnivåer. Bland vinnarna hittar vi bland annat maskintillverkaren Caterpillar som steg med 3,3 procent. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Street, Caterpillar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-börserna, stegtill nya , rekordnivåer, läkemedelsbolagmot , strömmen
Affärsvärlden - 17 jul 12 kl. 08:11

Läkemedelsbolag rusade på USA-börserna

USA-börserna sjönk under måndagens handel, tyngda av svaga amerikanska detaljhandelssiffror samt en nedjusterad global tillväxtprognos från IMF..

Affärsvärlden - 22 apr 15 kl. 07:09

Läkemedelsbolag i topp på Wall Street

USA-börserna uppvisade en blandad utveckling på tisdagen. Den tekniktunga Nasdaq-börsen steg medan New York Stock Exchange vek ned..

Affärsvärlden - 22 mar 19 kl. 08:41

Läkemedelsbolag störtdök på Tokyobörsen

De asiatiska börserna inledde fredagen med försiktiga uppgångar med stöd från torsdagens teknikoptimism på USA-börserna..

DI - 20 feb 15 kl. 16:54

USA-börser: Budrykte lyfter läkemedelsbolag

Med blickarna riktade mot förhandlingarna kring Grekland på fredagen var USA-börserna något längre efter en timmes handel. Markits inköpschefsindex för tillverkningsindustrin slog förväntningarna, men det gav inget tydligt stöd till sentimentet..

DI - 02 mar 17 kl. 15:23

USA-börsen: Vild rusning för läkemedelsbolag

Terminerna tyder på små rörelser när USA-börserna öppnar den officiella handeln på torsdagen, men något högre ser index ut att hamna i inledningen. Börsintroduktionen för bolaget Snap, med meddelandetjänsten Snapchat, väntas dra till sig stort medieintresse..

DI - 08 sep 17 kl. 16:27

USA-börser: Avvaktande inledning - läkemedelsbolag rusar

USA-börserna har inlett fredagens handel med avvaktande rörelser. Investerare är vaksamma till följd av Nordkoreaspänningarna och naturkatastrofer..

DI - 06 nov 18 kl. 18:16

Läkemedelsbolag rusar på stigande USA-börser

De ledande USA-börserna inledde uppåt på tisdagen inför det amerikanska mellanårsvalet..

DI - 25 jan 19 kl. 18:10

Starka rapporter lyfter Wall Street – Läkemedelsbolag faller

USA-börserna handlades uppåt på fredagen efter en rad starka rapporter och optimism om handelssamtalen mellan USA och Kina. .

DI - 30 apr 18 kl. 22:33

New York-börser: Läkemedelsbolag förlorare

Flera av de stora läkemedelsbolagen tillhörde förlorarna på USA-börserna på måndagen. Även industrisektorn hade en mindre bra dag..

SvD - 07 dec 16 kl. 22:10

Nya rekord på Wall Street

USA-börserna steg rejält på onsdagen och Dow Jones och S&P nådde nya rekordnivåer. Tekniksektorn fortsatte att tuffa på för fjärde dagen i rad medan bioteknik- och läkemedelsbolag var de stora förlorarna..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Storbanken lyfter köksbolaget – aktien ska upp 24 procent

Nobias rapport för det andra kvartalet bjöd på ett resultat som var bättre än vad Nordea hade räknat med, och för det andra halvåret räknar banken med att kökstillverkaren ska börja uppvisa stabil vinsttillväxt igen..

DI - 15 minuter sedan

Japansk miljardbaksmälla efter jätteaffär

Fredagens jätteaffär i bryggeribranschen där japanska Asahi köper Anheuser-Busch Inbevs verksamhet i Australien fick ett kyligt mottagande på Tokyobörsen. Totalt rasade Asahi 8,9 procent vilket innebär att bryggerijättens börsvärde krympte med omkring 19 miljarder kronor. Det rapporterar Bloomberg.

DI - 30 minuter sedan

Svensk export på frammarsch när kronan är svag

I spåren av den svaga kronan fortsätter exportnäringen i Sverige framåt.  Detta enligt Svensk exportkredit, som har sett en stor ökning av kunder under årets första halva.  ”Vi har breddat vår kundgrupp för att främja svensk export och öka dess konkurrenskraft”, säger Catrin Fransson, vd på SEK..

DI - 45 minuter sedan

Förlust och minskad försäljning för Studsvik – aktien backar

Kärnkraftsbolaget Studsvik redovisade ett rörelseresultat på minus 8,1 miljoner kronor under det andra kvartalet vilket kan jämföras med plus 2 Mkr under samma period i fjol. Aktien backar med 2,6 procent efter att rapporten publicerats. .

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Massflykt från regeringen om Boris Johnson vinner

Omkring 12 brittiska ministrar väntas avgå innan onsdag. Det skriver Gordon Rayner, the Daily Telegraphs politiska redaktör, på twitter..

DI - 1 timme sedan

Ny analys: Svenska kronan ska tillbaka till finanskrisnivå

Det blir allt svårare för Riksbanken att förbise de tilltagande tecknen på svagheter i den inhemska efterfrågan i Sverige. De väntas därför bli duvaktigare under andra halvan av året, vilket kommer att pressa kronan..

DI - 1 timme sedan

Orions vd dumpar aktier för 17 miljoner

Orions vd Timo Lappalainen fortsätter att sälja aktier i läkemedelsbolaget, skriver Bloomberg News. .

DI - 1 timme sedan

Analys: Skogsinnehav ger Stora Enso attraktiv värdering

Massa- och pappersjätten Stora Enso har en attraktiv värdering med hänsyn till bolagets gedigna skogsinnehav i Sverige..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Sidledes rörelse för dollarn

Dollarn handlas i princip sidledes under måndagen, efter att ha stärkts något efter svensk stängning på fredagen. Räntor handlas sidledes eller svagt ned och europeiska börser handlas oregelbundet. .

DI - 1 timme sedan

Nordea: Attraktiv relation mellan aktie och resultat i Boliden

Ett förväntat svagt andra kvartal har nu materialiserats för Bolidens vidkommande. Aktien har underpresterat bolagets underliggande resultattrend, vilket återigen skapar en attraktiv relation mellan aktiepris och underliggande resultat. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.