SVT > Utrikes

Monday, 22 July, 11:38

SVT - 12 jul 19 kl. 21:54

Representanthuset hindrar Trump att attackera IranUnder fredagen röstade det amerikanska representanthuset igenom ett förslag som begränsar Donald Trumps möjligheter att på egen hand fatta beslut om att angripa Iran militärt, rapporterar The New York Times..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trump, Iran, Donald Trumps, The New York Times

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Representanthuset, hindrar, Trumpatt , attackera, Iran
Sydsvenskan - 10 nov 16 kl. 17:10

Trump lovar snabba förändringar

Nyvalde Donald Trump mötte president Barack Obama för en "ypperlig diskussion" i Vita huset. Efter nästa möte – med partikamraten och tidigare kritikern Paul Ryan, talman i representanthuset – lovade Trump snabba politiska förändringar. I ett USA där de.

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 16 kl. 17:10

Trump lovar snabba förändringar

Nyvalde Donald Trump mötte president Barack Obama för en "ypperlig diskussion" i Vita huset. Efter nästa möte – med partikamraten och tidigare kritikern Paul Ryan, talman i representanthuset – lovade Trump snabba politiska förändringar. I ett USA där de.

SmålandsPosten - 10 nov 16 kl. 22:05

Trump lovar snabba förändringar

Nyvalde Donald Trump mötte president Barack Obama för en "ypperlig diskussion" i Vita huset. Efter nästa möte – med partikamraten och tidigare kritikern Paul Ryan, talman i representanthuset – lovade Trump snabba politiska förändringar..

Barometern - 10 nov 16 kl. 22:05

Trump lovar snabba förändringar

Nyvalde Donald Trump mötte president Barack Obama för en "ypperlig diskussion" i Vita huset. Efter nästa möte – med partikamraten och tidigare kritikern Paul Ryan, talman i representanthuset – lovade Trump snabba politiska förändringar..

SVT - 24 mar 17 kl. 21:49

Carina Bergfeldt: ”Oerhört nederlag för Trump”  

Trump drog tillbaka sitt sjukvårdsförslag när det stod klart att man inte lyckats samla tillräckligt många republikanska röster för att få igenom det i representanthuset. Att Trump inte lyckades ena sitt eget parti är ett stort nederlag, säger SVT Nyheters USA-korrespondent Carina Bergfeldt.  .

SVT - 16 nov 16 kl. 21:08

Demokrater ber Trump dumpa Bannon

169 av 188 demokrater i Representanthuset ber Trump att sparka sin chefsstrateg.

DN - 16 jul 19 kl. 23:01

Representanthuset röstar om att fördöma Trumps utfall

USA:s president Donald Trump fortsatte för tredje dagen i rad att attackera de fyra kongressledamöter som kritiserat honom och hans administration. Samtidigt förbereder sig representanthuset på att rösta om Trumps inlägg på Twitter ska fördömas..

Skånskan - 08 nov 18 kl. 17:30

Lätt förstår varför Trump verkar så nöjd

När man tittar närmare på resultatet i det amerikanska mellanårsvalet är det lätt att förstå varför Donald Trump verkar så nöjd. Normalt brukar den sittande presidentens parti förlora i mellanårsvalet. Det mönstret upprepades även denna gång.

Skånskan - 07 nov 18 kl. 10:01

Folkomröstning om Donald Trump

Är du för eller emot Donald Trump? På många sätt är det den frågan väljarna ställer sig i valet till senaten och representanthuset under tisdagsnatten.
Trump och hans falang av republikanerna dominerar så pass att det för en del kan kännas oattraktivt att rösta på en republikan som inte är Trumpanhängare, eftersom hen inte lär få något stort inflytande.

DN - 07 nov 18 kl. 09:35

Björn af Kleen: Inte säkert att det förlorade representanthuset bara är dåligt för Trump

Det förlorade representanthuset visar att Donald Trump skrämt bort borgerliga väljare i villaförorter utanför östkustens stora städer. Samtidigt lyckades inte Demokraternas fixstjärnor vinna i Florida eller Texas, vilket Trump lär tolka som en triumf. Det är också möjligt att Trump kan utnyttja sin nya sårbarhet i nästa presidentvalsrörelse, skriver DN:s Björn af Kleen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Många döda i rysk flygräd mot grönsaksmarknad

19 personer, varav minst 16 civila, har dödats i en rysk flygräd i nordvästra Syrien..

SVT - 2 timmar sedan

Polisen: Folk svimmade av röken innan de hann ut

Röken spred sig så pass fort i den japanska animestudion att majoriteten av offren, som försökte ta sig ut genom en takdörr, svimmade av röken innan de hann ut, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

SVT - 2 timmar sedan

Israel inleder rivning av palestinska hem

Flera palestinska hem söder om Jerusalem har börjat rivas av israelisk polis och militär, som anser att de byggts för nära muren runt Västbanken..

SVT - 2 timmar sedan

Påstådda CIA-spioner dödsdömda i Iran

Iran har gripit 17 personer som anklagas för att spionera för den amerikanska underrättelsetjänsten CIA..

SVT - 4 timmar sedan

45 personer till sjukhus efter Hongkong-demonstrationer

Dussintals demonstranter i Hongkong överfölls sent på söndagen av beväpnade män som misstänks tillhöra ökända triader. Demonstranterna fick senare även ta emot verbala attacker från Kinas officiella nyhetsbyrå, som fördömer helgens protester..

SVT - 6 timmar sedan

Mexiko: Migrantsrömmarna har minskat med en tredjedel

USA ser framsteg i de mexikanska försöken att minska migrantströmmarna från Centralamerika över den gemensamma gränsen, uppger Mexikos utrikesminister Marcelo Ebrard. Enligt Ebrard har migrantströmmen till gränsen mot USA minskat med en tredjedel under juni, rapporterar Reuters..

SVT - 8 timmar sedan

Norska skolor ska undervisa om terrordåden

Norge ska börja undervisa skolelever om terrordåden den 22 juli 2011, då 77 personer miste livet, rapporterar norska VG. Beskedet gavs på söndagen av kunskaps- och integrationsminister Jan Tore Sanner vid en sammankomst på 22 juli-centret i Oslos regeringskvarter. – Det är självklart att den 22 juli ska in i skolan.

SVT - 10 timmar sedan

Flera civila dödades i angrepp i Syrien

Antalet döda stiger efter söndagens luftangrepp i Idlibprovinsen i nordvästra Syrien. Minst 17 civila, varav en person som arbetade för civilförsvarsorganisationen Vita hjälmarna, har dödats..

SVT - 12 timmar sedan

Professorn: ”Det spända läget kan eskalera till en väpnad konflikt”

Det finns risk att det spända läget i Persiska viken kan eskalera till en väpnad konflikt efter att Stena Impero beslagtagits av Iran, säger Jan Hallenberg, professor i statsvetenskap..

SVT - 14 timmar sedan

Här försöker britterna stoppa beslagtagandet av Stena Impero

En ny ljudinspelning uppges ge fler detaljer om vad som egentligen hände den där fredagen då tankern Stena Impero beslagtogs av Iran. I inspelningen hör man hur brittiska flottan försöker stoppa den iranska bordningen, samtidigt som en iransk patrullbåt svarar att de ”vill inspektera fartyget av säkerhetsskäl”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.