DI > Ekonomi

Monday, 22 July, 11:36

DI - 12 jul 19 kl. 21:59

Nederlag för Trump i kampen mot rättsväsendetNEW YORK.  Försöken att lägga till en fråga om medborgarskap i USA:s folkräkning har setts som ett sätt att avskräcka illegala invandrare, vilket hade kunnat gynna Republikanerna i kommande val.  Beskedet att Vita huset nu backar innebär dock inte att presidenten gett upp. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Trump, NEW YORK, USA, Republikanerna, Vita

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nederlagför , Trumpi , kampenmot , rättsväsendet
DN - 10 dec 17 kl. 12:23

Sanna Torén Björling: Trump har unik möjlighet att stöpa om rättsväsendet

I rask takt utser president Donald Trump konservativa, federala domare på livstid. Rekordmånga platser står tomma och Trump har unika möjligheter att på bara några år stöpa om rättsväsendet. Följden kan bli att den dömande makten blir lika ideologiskt polariserad som kongressen..

SR - 22 sep 18 kl. 07:42

Trump i ny attack mot rättsväsendet: "Något stinker"

USA:s president Donald Trump höll igår kväll kampanjmöte i Springfield i Missouri - en delstat där han har höga popularitetssiffror. Mötet hölls till stöd för den republikanske senatorskandidaten Josh Hawley men Trump passade också på att återigen gå till attack mot landets rättsväsende..

SVT - 06 feb 17 kl. 02:07

Hot mot rättsväsendet – från USA till Polen

Två veckor in på det nya jobbet, och presidenten Trump har väckt ilska och oro hos delar av befolkningen. Inte minst när det gäller presidentordern om att personer från sju muslimska länder tillfälligt portas från USA, och att man slutat ta emot flyktingar från Syrien..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Fatta: "Män behövs i kampen mot normer som tillåter sexualiserat våld"Domen i Lund

SVERIGE. Fatta, som tar kampen mot sexuellt våld och för samtycke i lagstiftning och praktik, lanserar nu Fatta Man. Domen i det uppmärksammade våldtäktsmålet i förra veckan, då en 27-årig man friades från våldtäkt trots att rättenAngående den senaste tidens debatt om den friande våldtäktsdomen i Lund är det många som känner enorm frustration över hur förödande fel rättsväsendet hanterar sexuella övergrepp, sägerShahab Ahmadian, radioproducent,  Svante Tidholm, journalist, är de som leder projektet, som finansieras av ..

DN - 10 maj 17 kl. 00:46

Martin Gelin: Trump försöker omforma USA:s rättsväsende till egen fördel

ANALYS. Donald Trumps beslut att avskeda FBI-direktören James Comey måste ses i ljuset av hans försök att omforma det amerikanska rättsväsendet till egen fördel..

SVT - 09 feb 17 kl. 01:31

Trump kritiserad av sin egen HD-domare

Neil Gorsuch, som president Donald Trump nominerat till att bli ny domare i Högsta domstolen i USA, ska ha kritiserat presidentens kommentarer om rättsväsendet enligt uppgifter i amerikanska medier..

SR - 30 okt 17 kl. 16:52

Trump: Åtal mot Manafort rör gamla händelser

President Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort har överlämnat sig frivilligt till rättsväsendet och åtalats på tolv punkter, bland annat för att ha konspirerat mot USA. Åtalet är det första i utredningen om rysk inblandning i fjolårets amerikanska presidentval — men enligt Trump rör det gamla händelser..

GöteborgsPosten - 23 aug 18 kl. 16:12

Trump: Utan mig kollapsar ekonomin

Donald Trump går till ny attack mot det amerikanska rättsväsendet och höjer ett varningens finger för eventuella försök att få honom avsatt:.

Sydsvenskan - 23 aug 18 kl. 16:20

Trump: Utan mig kollapsar ekonomin

Donald Trump går till ny attack mot det amerikanska rättsväsendet och höjer ett varningens finger för eventuella försök att få honom avsatt: – Jag kan säga som så, att om jag någonsin skulle ställas inför riksrätt så tror jag att marknaden skulle krasch.

Helsingborgs Dagblad - 23 aug 18 kl. 16:20

Trump: Utan mig kollapsar ekonomin

Donald Trump går till ny attack mot det amerikanska rättsväsendet och höjer ett varningens finger för eventuella försök att få honom avsatt: – Jag kan säga som så, att om jag någonsin skulle ställas inför riksrätt så tror jag att marknaden skulle krasch.

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Japansk miljardbaksmälla efter jätteaffär

Fredagens jätteaffär i bryggeribranschen där japanska Asahi köper Anheuser-Busch Inbevs verksamhet i Australien fick ett kyligt mottagande på Tokyobörsen. Totalt rasade Asahi 8,9 procent vilket innebär att bryggerijättens börsvärde krympte med omkring 19 miljarder kronor. Det rapporterar Bloomberg.

DI - 15 minuter sedan

Svensk export på frammarsch när kronan är svag

I spåren av den svaga kronan fortsätter exportnäringen i Sverige framåt.  Detta enligt Svensk exportkredit, som har sett en stor ökning av kunder under årets första halva.  ”Vi har breddat vår kundgrupp för att främja svensk export och öka dess konkurrenskraft”, säger Catrin Fransson, vd på SEK..

DI - 30 minuter sedan

Förlust och minskad försäljning för Studsvik – aktien backar

Kärnkraftsbolaget Studsvik redovisade ett rörelseresultat på minus 8,1 miljoner kronor under det andra kvartalet vilket kan jämföras med plus 2 Mkr under samma period i fjol. Aktien backar med 2,6 procent efter att rapporten publicerats. .

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Massflykt från regeringen om Boris Johnson vinner

Omkring 12 brittiska ministrar väntas avgå innan onsdag. Det skriver Gordon Rayner, the Daily Telegraphs politiska redaktör, på twitter..

DI - 1 timme sedan

Ny analys: Svenska kronan ska tillbaka till finanskrisnivå

Det blir allt svårare för Riksbanken att förbise de tilltagande tecknen på svagheter i den inhemska efterfrågan i Sverige. De väntas därför bli duvaktigare under andra halvan av året, vilket kommer att pressa kronan..

DI - 1 timme sedan

Orions vd dumpar aktier för 17 miljoner

Orions vd Timo Lappalainen fortsätter att sälja aktier i läkemedelsbolaget, skriver Bloomberg News. .

DI - 45 minuter sedan

Analys: Skogsinnehav ger Stora Enso attraktiv värdering

Massa- och pappersjätten Stora Enso har en attraktiv värdering med hänsyn till bolagets gedigna skogsinnehav i Sverige..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Sidledes rörelse för dollarn

Dollarn handlas i princip sidledes under måndagen, efter att ha stärkts något efter svensk stängning på fredagen. Räntor handlas sidledes eller svagt ned och europeiska börser handlas oregelbundet. .

DI - 1 timme sedan

Nordea: Attraktiv relation mellan aktie och resultat i Boliden

Ett förväntat svagt andra kvartal har nu materialiserats för Bolidens vidkommande. Aktien har underpresterat bolagets underliggande resultattrend, vilket återigen skapar en attraktiv relation mellan aktiepris och underliggande resultat. .

DI - 1 timme sedan

Stigande priser lyfter oljebolagen på börsen

Oljesektorn handlas upp under måndagsmorgonen i spåren av ett stigande oljepris på växande oro i Mellanöstern..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.