Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 24 July, 09:00

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 19 kl. 20:00

Hur kan Postnord höja portot och samtidigt försämra servicen?Jag älskar att skriva brev, men nu har jag tvingats att dra ner på det, skriver Henrik Scheutz..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Postnord, Henrik Scheutz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur kan Postnord, höja, portotoch , samtidigt, försämra, servicen
GöteborgsPosten - 04 jul 19 kl. 05:10

Hur kan Postnord höja portot?

Hur kan Postnord höja portot så mycket och samtidigt kraftigt försämra servicen?.

Cornucopia - 01 dec 17 kl. 10:58

Icke-inflationen: PostNord höjer portot med upp till 50% - försämrar leveranstiderna

Den svenska icke-inflationen fortsätter fira triumf efter triumf. Nu höjer PostNord portot på vanliga brev med 29% från årsskiftet, och försämrar samtidigt postgången så brev ska ta två dagar att nå fram. För ekonomibrevkunder blir prishöjningen 50%.

Blekinge Läns tidning - 02 jul 19 kl. 05:00

Hur kan Postnord höja portot och samtidigt försämra servicen?

Sedan Postnord bildades för exakt tio år sedan har skandalerna avlöst varandra. Samtidigt som det redan höga portot har chockhöjts har servicen försämrats..

Expressen - 15 mar 17 kl. 15:06

Efter miljardförlust – Postnord höjer portot

Dansk-svenska Postnord gick back med över en miljard kronor förra året.Nu blir det dyrare att skicka brev med ”snigelpost”.Från den 1 april höjer Postnord portot på flera olika typer av brev..

Sydsvenskan - 12 jul 19 kl. 20:00

Hur kan Postnord höja portot och samtidigt försämra servicen?

Jag älskar att skriva brev, men nu har jag tvingats att dra ner på det, skriver Henrik Scheutz..

Cornucopia - 07 apr 16 kl. 13:27

Icke-inflationen: Posten höjer portot med 16%

Icke-inflationen slår till igen. Postnord har höjt priset på vanligt porto för företag och företagare med 16%. Detta då momsen sedan 1:a april avskaffats på frimärken, men man istället höjt priserna på dessa.

Cornucopia - 09 mar 17 kl. 07:20

Icke-inflationen: Posten höjer portot med upp till 17%

PostNord höjer nu portot med upp till 17% och icke-inflationen skördar alltså nya segrar när svenska postkunder ska betala för de danska förlusterna. Redan 1:a april kommer ett vanligt frimärke kosta 7:- SEK och ekonomibrev avskaffas sista december i år.

Redan förra året genomförde man en kraftig höjning av portot för företag och företagare, när momsen på frimärken togs bort, men man bibehöll priset.

SR - 15 okt 15 kl. 05:24

Posten vill kunna höja portot i Sverige

Trenden med att vi skickar färre brev med posten fortsätter, en effekt av det kan bli att portot snart höjs. I Danmark har PostNord fått igenom portohöjningar på 90 procent och en ny utredning kan leda till portohöjning också i Sverige..

Expressen - 15 okt 15 kl. 15:15

Sverige kan stå på tur att höja portot

Portot kan höjas kraftigt i Sverige. Allt färre brev skickas och nu har Postnord i Danmark drivit igenom portohöjningar på 90 procent. Prishöjningar kommer att bli nödvändiga även i Sverige, anser PostNords kommunikationschef Per Mossberg..

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 17 kl. 21:23

Portot höjs till nio kronor

Portot för vanliga brev höjs vid årsskiftet till 9 kronor, en höjning med 29 procent. Så sent som den 1 april i år skedde den förra höjningen till 7 kronor. Postnord motiverar prisökningen med att allt färre brev skickas.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Brakförlust för Daimler

Den tyska fordonstillverkaren Daimler, som bland annat tillverkar Mercedes-Benz-bilar, redovisar en rörelseförlust på 1,56 miljarder euro för årets andra kvartal. Det kan jämföras med en vinst på 2,6 miljarder euro ett år tidigare. Men engångsposter på.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Bättre än väntat av Akzo Nobel

Den nederländska färgtillverkaren Akzo Nobel, med cirka 2 700 anställda i Sverige, redovisar ett bättre resultat än väntat för årets andra kvartal. Det justerade rörelseresultatet lyfte till 305 miljoner euro, upp från 225 miljoner ett år tidigare. Anal.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

John Prine sjuk – ställer in spelningar

Den amerikanske countrystjärnan John Prine är sjuk och tvingas skjuta upp flera kommande turnédatum för att opereras. I ett gemensamt uttalande förklarar John Prines familj och skivbolag att Prine löper en förhöjd risk att drabbas av stroke och att han.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tankesmedja: Förstörelse fortsätter i Myanmar

Myanmars förberedelser för att återföra hundratusentals flyktingar från Bangladesh är minimala, visar satellitbilder som den australiska tankesmedjan ASPI studerat i en ny rapport. Över 700 000 personer ur den muslimska minoritetsgruppen rohingya tvinga.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Halverad vinst för speljätten

Speloperatören Kindred, känd för varumärken som Unibet och Maria Casino, redovisar en vinst före skatt på 14,7 miljoner pund, vilket motsvarar drygt 170 miljoner svenska kronor, för andra kvartalet 2019. Det kan jämföras med en vinst på 28,9 miljoner pu.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Oväntat stor förlust för Deutsche Bank

Den tyska storbanken Deutsche Bank redovisar en oväntat stor förlust för årets andra kvartal. Resultatet tyngs av stora omstruktureringskostnader. Förlusten för kvartalet blev 3,15 miljarder euro, vilket kan jämföras med en vinst under motsvarande kvart.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Dags för Johnson att ta över

I dag tar Boris Johnson över som Storbritanniens premiärminister efter Theresa May. Han tar formellt över tyglarna vid ett möte med drottning Elizabeth II i Buckingham Palace under dagen, då han får i uppdrag att bilda en ny regering. I eftermiddag vänt.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Algblomning igång – avrådan från bad i Malmö

Algblomningen är på framfart i delar av Östersjön. I Malmö avråds det för bad på samtliga av stadens badplatser, från Klagshamn till Ribersborgsstranden, skriver Malmö Stad på sin hemsida. De senaste dagarna har Informationscentralen för Egentliga Öster.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Man ofredade 14-åring med sex-sms

Under flera månader skickades sms och bilder – nu åtalas mannen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Dubbelt upp för Skanska

Byggkoncernen Skanska redovisar en vinst före skatt på 2 699 miljoner kronor för andra kvartalet 2019. Det kan jämföras med vinsten på 1 307 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Omsättningen uppgick till 45 769 miljoner kronor, jämfört med 42 518.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.