Expressen > Nyheter

Tuesday, 16 July, 05:59

Expressen - 12 jul 19 kl. 19:54

Lada nerbrunnen efter åskoväderUnder fredagskvällen svepte ett kraftigt åskoväder över de nordvästra delarna i Kalmar län.En lada som troligtvis träffats av blixten brann ner till grunden.– Vi håller på med eftersläckningsarbete på platsen nu, säger Andreas Enberg, räddningschef i beredskap vid Hultsfreds räddningstjänst. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kalmar, Andreas Enberg, Hultsfreds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lada, nerbrunnenefter , åskoväder
Barometern - 31 jul 14 kl. 07:29

Åskoväder skapade telefonproblem

Över ett hundra blixtnedslag och ett 50-tal hushåll utan fast telefoni. Det är resultatet av onsdagens åskoväder. I Bösebo är ett 50-tal kunder utan fast telefoni sedan åskovädret under tisdagen.

SmålandsPosten - 27 jun 14 kl. 06:58

Åskoväder slog ut järnvägsbommarna

Onsdagens åskoväder slog ut säkerheten vid järnvägskorsningen i Eneryda. Flera vittnen möttes av uppfällda bommar – men ett rul­lande godståg på rälsen.
– Mina barn cyklar där över.

BT - 01 jul 14 kl. 15:15

Åskoväder orsakade larmkaos

Det rådde mindre kaos i Herrljunga efter att ett kraftigt regn- och åskoväder dragit in över kommunen. Det rådde mindre kaos i Herrljunga efter att ett kraftigt regn- och åskoväder dragit in över kommunen. Enligt Christian Hallberg, räddningschef, drabbades mängder av byggnader av översvämningar efter skyfallet.

Västerbottens Folkblad - 01 aug 18 kl. 17:00

Länet: Kraftigt åskoväder

Ett rejält åskoväder drar under eftermiddagen över Västerbottens inland. De senaste veckorna har bjudit på en hel del åska, och under eftermiddagen och kvällen drar ett rejält åskoväder över Västerbottens inland. Vid 16-tiden visade SMHI:s karta över blixtnedslag mängder av blixtar vid såväl Dorotea som Vilhelmina.

Nyan - 29 jul 14 kl. 10:00

Svårt att förutspå åskoväder

Tidigt i måndags morse mullrade åskovädret in trots väderprognosernas stora solar.
– Det är svårt att förutspå åskoväder när det uppstår över vatten, säger meteorologen Henri Nyman..

YA - 07 aug 14 kl. 06:30

Vattenbrist efter helgens åskoväder

Foto: Hanna F.Ellborg
Åsk-ovädret slog ut pumpstationer och orsakade vattenproblem kring Skivarp, Östra Vemmenhög och Bingsmarken. Hundratals hushåll fick dåligt tryck i ledningarna – på flera håll var det totalstopp.

Kristianstadsbladet - 26 aug 14 kl. 14:47

Modemlagret tömt efter åskoväder


Åskovädren har orsakat stora problem för telenätet i Västsverige under de senaste veckorna.Väntetiden för att få sina datorer eller fasta telefoner lagade är mer än tre gånger längre än normalt och hos Telia i Göteborg har lagret av trådlösa modem/routrar tagit slut, uppger SVT Västnytt.Innan söndagens kraftiga åskoväder var leveranstiden för ett nytt modem två veckor.

BT - 26 aug 14 kl. 14:47

Modemlagret tömt efter åskoväder

Åskovädren har orsakat stora problem för telenätet i Västsverige under de senaste veckorna. Väntetiden för att få sina datorer eller fasta telefoner lagade är mer än tre gånger längre än normalt och hos Telia i Göteborg har lagret av trådlösa modem/routrar tagit slut, uppger SVT Västnytt.Innan söndagens kraftiga åskoväder var leveranstiden för ett nytt modem två veckor.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 14 kl. 14:51

Modemlagret tömt efter åskoväder

Åskovädren har orsakat stora problem för telenätet i Västsverige under de senaste veckorna. Väntetiden för att få sina datorer eller fasta telefoner lagade är mer än tre gånger längre än normalt och hos Telia i Göteborg har lagret av trådlösa modem/routrar tagit slut, uppger SVT Västnytt. Innan söndagens kraftiga åskoväder var leveranstiden för ett nytt modem två veckor..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Åskoväder i USA krävde liv

Kraftiga åskoväder i östra USA krävde på lördagen minst elva människoliv. Undantagstillstånd är utlyst i flera delstater och myndigheterna uppmanar människor att stanna inomhus, rapporterar Ekot. En extrem värmebölja med temperaturer runtt 40 grader råder och har följts av våldsamma oväder.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Präst jämförde Jesus och Hitler – avkragas

En präst som gjort islamofobiska och antisemitiska uttalanden avkragas, skriver Kyrkans Tidning. Enligt domkapitlets utredning har prästen gjort uttryck för "djupt problematiska teologiska utsagor". Prästen ska i en nazistisk podd gjort jämförelser mellan Jesus och Hitler..

Expressen - 1 timme sedan

Råttor bland mat till flyg från Sverige

Råttor, bajs och smuts. Det hittade livsmedelsinspektörer när de besökte ett företag som levererade mat till flyg till och från Sverige...

Expressen - 2 timmar sedan

Kraftig jordbävning på Bali

Under natten till tisdagen inträffade en kraftig jordbävning på den populära turistorten Bali.Enligt sajten Earthquake report mättes den till 5,7 i magnitud..

Expressen - 3 timmar sedan

JUST NU: Explosion i flerfamiljshus i Skåne

Vid klockan 00.15 larmas flera resurser till Hälsingborgsvägen i Landskrona där det ska ha skett en kraftig explosion.Enligt vittnen hördes smällen över hela staden.

Expressen - 3 timmar sedan

Brand i radhuslänga – tre till sjukhus

En brand har brutit i två radhus i Akalla, Stockholm.Vid 02.48 har räddningstjänsten inte kontroll över branden som riskerar att sprida sig.

Expressen - 3 timmar sedan

48 gripna efter protester mot Trumps gränspolis

Demonstranter blockerade trafiken i centrala New York under måndagen – polisen fick avbryta och gripa minst 48 personer, rapporterar CNN.Demonstranternas budskap: Lägg ner Immigration and Customs Enforcement (ICE)..

Expressen - 3 timmar sedan

JUST NU: Man död efter olycka med fyrhjuling

En man i 50-åråldern har dött i en fyrhjulingsolycka i Östergötland.– Vi har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisregion öst..

Expressen - 4 timmar sedan

JUST NU: Explosion i USA – en död och 15 skadade

Ett hus har exploderat i Murrieta i Kalifornien.En person har dött och 15 har skadats i olyckan, rapporterar CNN..

Expressen - 5 timmar sedan

Ebolafall upptäckt i storstad: ”Oroande”

En pastor som nyligen reste in i miljonstaden Goma i Kongo-Kinshasa ska ha testat positivt för ebola. – Det är oroande att det kommit till en miljonstad som Goma, säger Sveriges ambassadör för global hälsa Anders Nordström, till SvD. .

Expressen - 5 timmar sedan

Beskedet: Ingen ”Greta-effekt” på flygtrafiken

Antalet resenärer som flyger fortsätter att öka trots det senaste årets heta klimatdebatt. – Vi ser ingen återhållsamhet, vi ser det motsatta, säger Lufthansas vd Carsten Spohr i en intervju enligt Reuters.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.