Expressen > Sport

Tuesday, 16 July, 06:31

Expressen - 12 jul 19 kl. 18:19

”Vi har inspirerat nästa generation”Upp emot 30 000 var på Götaplatsen för att fira det svenska bronset. Phil Neville tyckte att matchen om tredjepriset var en ”nonsensmatch” – någonting som den svenska stjärnan Kosovare Asllani inte håller med om. – Jag känner att vi har inspirerat nästa generation i Sverige, inte bara tjejer, utan också pojkar, säger hon till The Guardian.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Götaplatsen, Neville, Kosovare Asllani, Sverige, The Guardian

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi har inspireratnästa , generation
YLE - 10 jul 17 kl. 10:24

Ole Hellstén = matematikglädje för en hel generation helsingforsare

Ett av de namn som ni redan skickat in flere gånger inom satsningen "Alla tiders lärare" är Ole Hellstén, matematiklärare från Helsingfors. Under sin karriär hann han bland annat undervisa i flere gymnasier i staden, hålla kurser på Arbis och även på Hanken. Inspirerat generation Under sina flera decennier som lärare hann han göra intryck på en hel generation.

BT - 30 dec 14 kl. 16:08

Moskébrand kan ha inspirerat fler

Polisen misstänker att moskébranden i Eslöv är anlagd och utesluter inte att det rör sig om ett hatbrott. Branden kan vara inspirerad av moskébranden i Eskilstuna, eller orsakad av hat mot Islamiska staten som spiller över på svenska muslimer, anser en islamolog. - Det kan också vara så att muslimska församlingar börjar bli mer benägna att anmäla vandalisering - det är en ny generation som börjar ta över som är uppväxta i Sverige, gått i skolan i Sverige och är mindre skeptisk till svenska myndigheter, säger Rickard Lagervall, doktorand och islamolog vid Lunds universitet.

BT - 30 dec 14 kl. 16:16

Moskébrand kan ha inspirerat fler

Polisen misstänker att moskébranden i Eslöv är anlagd och utesluter inte att det rör sig om ett hatbrott. Branden kan vara inspirerad av moskébranden i Eskilstuna, eller orsakad av hat mot Islamiska staten som spiller över på svenska muslimer, anser en islamolog. – Det kan också vara så att muslimska församlingar börjar bli mer benägna att anmäla vandalisering – det är en ny generation som börjar ta över som är uppväxta i Sverige, gått i skolan i Sverige och är mindre skeptisk till svenska myndigheter, säger Rickard Lagervall, doktorand och islamolog vid Lunds universitet.

YLE - 01 maj 16 kl. 05:35

Nu kommer generation Z

Den generation som aldrig har upplevt tiden utan internet är i fokus. De är teknikkunniga, nyfikna och ständigt uppkopplade. De kallas generation Z.

Dagensanalys.se - 14 aug 17 kl. 13:56

5 Tips hur du kommunicerar via sociala medier med Generation Z

Förra året var för första gången som digital reklam gick om TV-reklamen. I år förväntas den trenden accelerera. Förra året omsatte Facebook över 26 miljarder dollar en ökning med 9 miljarder dollar jämfört med föregående år, siffror som översteg analytikernas förväntningar.

Dagen - 27 dec 11 kl. 03:00

Världens bästa generation

Jag är född 1950, alltså så tidigt på 1950-talet att jag brukar identifiera mig med de så kallade fyrtiotalisterna. Somliga räknar för övrigt in oss som är födda just 1950 till fyrtiotalisterna.Hur som helst har vår generation en hög bekännelse när det gäller samhällsengagemang.

Sydsvenskan - 07 apr 14 kl. 05:30

"Vi är en generation av emos, inte egos"

Jag brukar inte ta åt mig när kritik riktas mot min generation. Jag identifierar mig inte med entreprenörerna, porrmissbrukarna, pillerknaprande lyckovägrare eller de obotliga narcissisterna, som ofta får representera den så kallade Generation Ego i medierna.Eller så är det just det som gör mig till en typisk nittiotalist, min oförmåga att se mig själv som en del av det kollektiv som en generation förväntas vara.

HBL - 11 jul 14 kl. 23:00

Den skeptiska generation X

De som är födda på 1960-talet tycks bära på en större oro över ekonomiska omvälvningar än andra, oberoende av sin privatekonomi.Pessimistiska framtidsutsikter har fått många att oroa sig både över sin personliga ekonomi och landets. Majoriteten har dessutom reagerat i praktiken genom att lägga undan pengar eller spendera dem mer varsamt.

Dagensanalys.se - 21 feb 19 kl. 09:04

Här är jobben Generation Z vill ha

Millennials i all ära, men Generation Z är den senaste gruppen på arbetsmarknaden. Ny forskning från Glassdoor visar vilka jobb och vilka företag som är mest eftertraktade hos den unga generationen. Generation Z är en benämning på personer som föddes från mitten eller slutet av 1990-talet, under 2000-talet och kan ibland sträcka sig fram till runt 2010.

Dagensanalys.se - 10 maj 16 kl. 14:00

Infograf – så föredrar unga kvinnor ur Generation Z att handla och socialisera online

Om du känner att du tröttnat på allt prat om ”millennials” – i Sverige ibland kända som Generation Y – så kan man ju alltid rikta in sig på Generation Z. Dessa ungdomar, födda efter 1995, är kanske mest av alla uppväxta med internet. Spana in denna infograf för att bättra på kunskaperna kring de unga kvinnorna från denna, nyaste generation onlineshoppers.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Neymars krav: Vill nu definitivt lämna PSG

Satt i personligt möte med sportchefen.

Expressen - 7 timmar sedan

Uppgifter i natt: Nu är jätteaffären klar

Juventus vinner dragkampen om Matthijs de Ligt .

Expressen - 7 timmar sedan

Fulspelet avslöjat av den nya läckan

Nasser al-Khelaifi, Paris Saint-Germain presidenten, är i blåsväder. The Guardian skriver att han ska ha betalat en agent vid en transfer, något som inte är tillåtet enligt Fifa. .

Expressen - 7 timmar sedan

Granqvist bekräftar: ”Vi är ganska nära”

Kalle Joelsson knäskadad. Ian Pettersson, 16 år, som enda alternativ på bänken.Nu berättar Andreas Granqvist att HIF närmar sig en värvning av en målvakt.

Expressen - 8 timmar sedan

Det håller inte för att vara en guldkandidat

SUNDSVALL. Hammarby var på väg mot en rejäl missräkning efter en usel kollektiv försvarsinsats - men räddades av Vidar Örn Kjartansson. Islänningen som värvades för att avgöra sådana här matcher.

Expressen - 8 timmar sedan

Klart: Svenskarnas starttider i The Open

Henrik Stenson lottad i publikboll .

Expressen - 9 timmar sedan

”De minnen jag har gör det inte mindre speciellt”

Henrik Stenson redo för årets upplaga av The Open.

Expressen - 9 timmar sedan

”Henkes” Helsingborg fortfarande obesegrat

Henrik Larsson har fått en drömstart med Helsingborg.Efter Andreas Landgrens segermål mot Sirius kan ”Henke” räkna till två segrar på sina tre matcher..

Expressen - 9 timmar sedan

Kjartansson hjälte i sin sista (?) match

Sista matchen (?) för Hammarby – och stor matchhjälte.Om det nu var Vidar Örn Kjartanssons avsked så kunde han inte ha avslutat bättre.

Expressen - 10 timmar sedan

Ståhls nya uppvisning: ”Bland det sjukaste..”

Ingen kan hota Daniel Ståhl.I Varberg kastade Ståhl fyra raka kast över 70 meter och krossade konkurrenterna med 70,89.– Det är bland det sjukaste jag upplevt, säger SVT:s friidrottsexpert Kajsa Bergqvist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.