SR > Nyheter

Tuesday, 16 July, 06:00

SR - 12 jul 19 kl. 17:22

EU om läkemedelsbristen: Ländernas eget ansvarDet råder brist på livsnödvändiga mediciner i flera europeiska länder, men det finns förslag på vad EU kan göra..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU om läkemedelsbristen, Ländernas, eget, ansvar
Skånskan - 12 jul 19 kl. 09:59

Akut läkemedelsbrist i Europa

Europa Tillfällig brist på läkemedel har drabbat många patienter i Sverige på senare tid och problemet sprider sig runtom i Europa, rapporterar Svenska Dagbladet.Läkemedelsbristen ökar nationellt. Förra året restnoterades 700 läkemedel i Sverige, och Läkemedelsverket befarar att den siffran kommer öka ytterligare i år.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

PFAS ger ökade risker under graviditet

Gravida med förhöjda halter av vissa hormonstörande ämnen i blodet kan löpa ökad risk för havandeskapsförgiftning, enligt nya svenska forskningsrön..

SR - 30 minuter sedan

Allt fler undernärda på jorden

Antalet svältande och undernärda människor ökar för tredje året i rad visar en ny FN-rapport. Var nionde på jorden har inte tillräckligt att äta och målet som alla länder skrivit på att stoppa hungern i världen om ett decennium blir allt svårare att nå..

SR - 30 minuter sedan

Fler vill ha eldrivna tjänstebilar

Allt fler företag vill att deras tjänstebilar ska vara rena elbilar eller laddhybrider..

SR - 30 minuter sedan

Omröstning om ny kommissionsordförande i kväll

I kväll ska EU-parlamentet rösta om Ursula von der Leyen som ny ordförande för EU-kommissionen. Intensiva förhandlingar pågick till sent i natt..

SR - 2 timmar sedan

Livsfarliga intrång stort problem för försvaret

Antalet intrång på Sveriges militära skjutfält som rapporteras ökar, enligt försvaret. Intrången skapar stora problem och kan vara livsfarliga..

SR - 3 timmar sedan

Slutdebatt inför brittiskt partiledarval

Dom båda kandidaterna till att bli ny ledare för det konservativa Tory-partiet och då brittisk premiärminister möttes i en sista debatt igår kväll - och skärpte sina linjer i frågan om hur dom vill ta Storbritannien ut ur EU..

SR - 6 timmar sedan

Komplicerat pusslande med Iranavtal

Efter krismötet med EU:s utrikesministrar sade EU:s utrikeschef att det står illa till med kärnenergivatalet med Iran..

SR - 7 timmar sedan

Präst avstängd för nazistpropaganda

En präst i Svenska kyrkan har blivit obehörigförklarad från prästyrket, skriver Kyrkans Tidning. Han har under lång tid spridit bland annat nazistiska åsikter..

SR - 8 timmar sedan

Lång kö till förebyggande hiv-behandling

Det är lång kö i Stockholm för att få förebyggande hiv-behandling på Södersjukhuset, som fått uppdraget av hälso-och sjukvårdsförvaltningen..

SR - 9 timmar sedan

Gothia cup vill förbättra fotbollsföräldrars beteende

Föräldrar som stressar och pressar sina barn är ett återkommande problem inom idrottsvärlden. Under årets Gothia cup vill arrangörerna ändra på det..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.