Sydöstran > Nyheter

Tuesday, 16 July, 05:59

Sydöstran - 12 jul 19 kl. 17:14

De mäktiga storbankernaVad har de för sig på banken efter tre? Det är ett uttryck som fastnat men är överspelat nu. Bankernas öppettid slutar inte längre klockan tre på eftermiddagen, utan har blivit flexiblare. För övrigt bör man som bankkund nu själv sköta sina ärenden via internet. Det kan ske vilken tidpunkt som helst..
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De mäktiga, storbankerna
SvD - 24 nov 14 kl. 09:07

Fed i New York anklagas för flathet mot storbankerna

Centralbanken Federal Reserves mäktiga New York-avdelning kommer under ny kritik för att ha slarvat med tillsynen av det amerikanska banksystemet. Chefen för New York-Fed, William Dudley, hotas av en senator med att bli utbytt om han inte skärper kontrollen..

VA - 26 apr 11 kl. 14:41

Medvind för storbankerna

26 april Storbankerna fick en riktigt stark avslutning på fjolåret, med ett samlat rörelseresultat på närmare 22 miljarder kronor under fjärde kvartalet. Så högt rörelseresultat har bankerna inte haft sedan det andra kvartalet 2007. Det som framförallt drivit upp resultaten är stigande ränte- och provisionsnetton, men även återhämtningen i Baltikum hjälpte till.

PrivataAffärer - 24 apr 19 kl. 12:43

Gustavsson: Spara inte hos storbankerna

Dagens ränteläge gör det svårt att få vettig avkastning på räntesparande. De högsta rörliga sparräntorna utan uttagsrestriktioner ligger just nu runt 1,0 procent. Men då handlar det om mindre banker eller kreditmarknadsbolag.

Kristianstadsbladet - 10 sep 14 kl. 15:02

Dräktiga djur olagligt till slakt

Flera djurägare runt om i landet har anmälts efter att ha skickat högdräktiga kor eller andra havande djur till slakt. Det är ett brott mot djurskyddslagen som kan ge upp till två års fängelse.
Både Östran i Kalmar och Jönköpings-Posten rapporterar om djurägare som är är föremål för åtalsprövning efter att länsstyrelserna anmält fallen dit - Det är väldigt allvarligt när djurägare som vet om reglerna ändå skickar sin dräktiga ko, tacka, gris eller vad det nu kan vara för djur till slakt.

BT - 10 sep 14 kl. 15:02

Dräktiga djur olagligt till slakt

Flera djurägare runt om i landet har anmälts efter att ha skickat högdräktiga kor eller andra havande djur till slakt. Det är ett brott mot djurskyddslagen som kan ge upp till två års fängelse. Både Östran i Kalmar och Jönköpings-Posten rapporterar om djurägare som är är föremål för åtalsprövning efter att länsstyrelserna anmält fallen dit- Det är väldigt allvarligt när djurägare som vet om reglerna ändå skickar sin dräktiga ko, tacka, gris eller vad det nu kan vara för djur till slakt.

Sydsvenskan - 23 okt 11 kl. 00:03

"Dela upp storbankerna"

Med skattebetalarnas garantier i ryggen har bankerna blivit så stora att de hotar Sveriges ekonomiska stabilitet. Den enda rimliga lösningen är att bankernas storlek begränsas genom lagstiftning, skriver Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.
Vi lever i en värld där privatiseringar, avregleringar och ökade inkomstskillnader är ledstjärnor för politiken.

Sydsvenskan - 16 nov 11 kl. 06:30

Högre kapitalkrav på storbankerna

Svenska storbankerna är inte så starka som de själva och Finansinspektionen ger intryck av.
DIAGRAM: Bankernas tillgångar till bnp Glädjen över de nya regeringscheferna i Italien och Grekland blev kortvarig. Spaniens tioåriga ränta steg på tisdagen till den högsta nivån på över tre månader.

BT - 30 dec 14 kl. 01:30

Fondsparare sviker storbankerna

Allt fler sparare väljer andra aktörer än storbankerna för sitt fondsparande. För fem år sedan hade bankerna nästan 70 procent av det förvaltade kapitalet, men andelen har sjunkit och ligger i dag på 57 procent, visar en genomgång som Dagens Nyheter gjort. Swedbank Robur och SEB har tappat mest, medan Nordea och Handelsbanken har behållit sina andelar.

Affärsvärlden - 31 mar 16 kl. 09:32

Svårt utmana storbankerna

Det är svårt att etablera sig och ta marknadsandelar på den svenska bankmarknaden, och fortfarande är det de fyra storbankerna som kraftigt dominerar. Det framgår av en ny rapport från Konkurrensverket där de fyra svenska storbankerna Nordea, SEB, Handelsbanken och Swedbank har granskats..

SvD - 27 apr 16 kl. 16:39

Swedbank starkast av storbankerna

Swedbank går starkast av storbankerna med en avkastning på närmare 14 procent. Sämst går det för SEB som tyngs av en miljardförlust. Trots det har de fyra storbankerna sammantaget gjort vinster på drygt 19 miljarder kronor under årets första tre månader..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Studie: Anorexia sitter inte bara i hjärnan

Anorexia är en psykiatrisk sjukdom. Men inte bara. En stor internationell studie visar att sjukdomen också kan hänga ihop med ämnesomsättningen..

Sydöstran - 1 timme sedan

Små rörelser i Asien

Sydöstran - 1 timme sedan

Stal dyra kanariefåglar åt sin lärare – döms

En 17-åring och dennes lärare döms för att ha lurat en småländsk fågelsamlare och stulit ett 40-tal av hans exklusiva kanariefåglar..

Sydöstran - 1 timme sedan

Tre till sjukhus efter radhusbrand

Sydöstran - 1 timme sedan

Svenskarna långt efter i öppet vatten

Sydöstran - 1 timme sedan

Därför valde Los Angeles Björnfot

Som 22:a spelare i årets NHL-draft valde Los Angeles den svenske backtalangen Tobias Björnfot. En bidragande orsak till att det även ledde till kontrakt var hur svensken presterade på klubbens utvecklingsläger..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Två unga män skottskadade

Sydöstran - 2 timmar sedan

FN-rapport: Hungern ökar i världen

Sydöstran - 2 timmar sedan

Rockader på Pentagon när Esper nominerats

Sydöstran - 2 timmar sedan

"Lejonkungen" öppnar starkt i KinaOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.