Sydöstran > Nyheter

Tuesday, 16 July, 06:25

Sydöstran - 12 jul 19 kl. 17:04

Träna empati med böcker i sommarDen här sommaren tänker jag ägna åt litteratur. Minst fem böcker ska jag läsa under den här ledigheten. Jag ger tyvärr mig själv allt för lite tid för att läsa vanliga böcker. .
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Träna, empatimed , böckeri , sommar
BT - 11 dec 15 kl. 04:00

Murguz: Empati räcker inte

Den 14 december är det 20 år sedan den efterlängtade freden nådde krigsdrabbade Balkan. Kriget orsakade stora flyktingströmmar och många av dem valde att söka sig till Sverige. Denna period jämförs återkommande med den flyktingkris vi har idag.

Trelleborgs Allehanda - 25 mar 14 kl. 15:00

Empati är Barbro Lindgrens drivkraft

I prismotiveringen beskrivs hon med många fina ord som en litterär nydanare. Men medkänslan har alltid varit Almapristagaren Barbro Lindgrens största drivkraft. Hon skriver för att ge uttryck för sin empati.

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 15:00

Empati är Barbro Lindgrens drivkraft

I prismotiveringen beskrivs hon med många fina ord som en litterär nydanare. Men medkänslan har alltid varit Almapristagaren Barbro Lindgrens största drivkraft. Hon skriver för att ge uttryck för sin empati.

Sydsvenskan - 27 jul 15 kl. 04:00

Avsaknad av empati hos tjänstemän

Jag är snart fyllda sjuttio och har fått besvär med ryggen. Så illa att jag endast går med betastöd eller rollator kortare sträckor. Min hustru och jag har en badhytt på norra reveln i Skanör, strax före nakenbadsgränsen.

Skånskan - 16 okt 16 kl. 08:00

Böcker som borde skrivas ut på recept

Ung kultur Vi lever i en tid som kräver medmänsklighet. Men trots att känslan kan verka självklar, vi är ju alla människor, är det inte så enkelt. Nyligen rapporterades det om forskning som visar att olika delar av hjärnan aktiveras när du gynnar dig själv och när du hjälper andra.

Skånskan - 18 jan 19 kl. 13:46

Novellkonst som både lyfter och väcker lust

Litteratur/recension bok
Novellerna
Författare: Inger Edelfeldt
Förlag: NorstedtsI Novellerna samlas stora delar av Inger Edelfeldts novellkonst, från I fiskens mage (1984) till Kläderna (2017). ”Välkommen till Edelfeldtland”, skriver hon i förordet, ”eller välkommen tillbaka, om du har varit här förut”.
Jag har varit där förut, men kommer gärna tillbaka.

SR - 19 jan 15 kl. 06:00

Kort bekantskap räcker för att känna empati

Vi känner lättare empati för människor vi känner, men det verkar inte behövas någon längre tids bekantskap enligt en ny studie..

YLE - 29 maj 17 kl. 13:54

Billnäsföretagaren Olli Muurainen i HS: Jag har lärt mig empati

Företagaren Olli Muurainen har nu fått distans till allt som krånglat i Billnäs bruk under många års tid. Han berättar för Helsingin Sanomat om hur han ser på tiden i Billnäs och på framtiden. Olli Muurainen bor sedan ett och ett halvt år tillbaka i Singapore.

YLE - 22 maj 16 kl. 10:23

Folkpensionsanstalten väcker oro och ilska

Folkpensionsanstalten väcker oro och ilska Ett byråkratiskt socialskyddssystem väcker oro och ilska bland publiken. Det ser mer till regelverket och paragrafen än människans livssituation. I synnerhet Folkpensionsanstalten (FPA) föranleder många tips från missnöjda människor.

Skånskan - 19 dec 16 kl. 14:00

Julklappsböcker till världens ledare

ERWP.fif(1)Snart är 2016 till ända och det har, på många sätt, varit ett omvälvande år. Kanske är det alltid så här, men just nu känns det faktiskt som om vi precis upplevt ett ovanligt mörkt tidevarv.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Krafttag mot fuskare i Apex

Sydöstran - 30 minuter sedan

Läsarbilden: Ett skönt dopp i Gökalv

Sydöstran - 30 minuter sedan

Han minns storbranden som inte många vet om

Trots att det nu gått över 80 år sen storbranden har John Blücher, 99, från Näsum inga problem att minnas detaljerna. Tvärtom stormtrivs han med att frossa i dem. – Handlaren sa att 70 procent av samhället var i fara, säger han..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Nya bostadsrätter stoppas: ”Byggs så mycket just nu”

Byggandet av bostadsrätter går just nu på högvarv i Karlskrona – det får Asarumsföretaget PMB att dra i handbromsen av ett planerat bygge av 21 nya lägenheter intill BTH. – Det finns inte det intresset som vi hade hoppats på, säger PMB:s vd Pär Mörnhed..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Nya regler kan klubbas i höst

Administrativt tungt och lång handläggningstid. Så beskrivs ofta hanteringen av de medborgarförslag som lämnas in till Ronneby kommun. I höst kan politikerna ändra reglerna.

Sydöstran - 1 timme sedan

Studie: Anorexia sitter inte bara i hjärnan

Anorexia är en psykiatrisk sjukdom. Men inte bara. En stor internationell studie visar att sjukdomen också kan hänga ihop med ämnesomsättningen..

Sydöstran - 1 timme sedan

Små rörelser i Asien

Sydöstran - 1 timme sedan

Stal dyra kanariefåglar åt sin lärare – döms

En 17-åring och dennes lärare döms för att ha lurat en småländsk fågelsamlare och stulit ett 40-tal av hans exklusiva kanariefåglar..

Sydöstran - 1 timme sedan

Tre till sjukhus efter radhusbrand

Sydöstran - 2 timmar sedan

Svenskarna långt efter i öppet vattenOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.