Skånskan > Nyheter

Tuesday, 16 July, 06:02

Skånskan - 12 jul 19 kl. 17:06

Personer bakom smuggelhärva dömsMalmö En 54-årig man och hans sambo döms till fängelse för grov smuggling. De var del i ett nätverk som härjade i två år.Sju personer döms vid Malmö tingsrätt delaktighet i en smuggelhärva. Det handlar om organiserade och regelmässiga resor till Tyskland där alkohol har inhandlats och sedan förts till Danmark och Sverige.
Den person som stått för flest resor, och som döms till högst fängelsestraff, är en 54-årig man.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Malmö, Tyskland, Danmark, Sverige, Swish, Brobizz, SMS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Personer bakom, smuggelhärva, döms
Dagens PS - 04 maj 17 kl. 09:58

Medieuppgift: Svensk oljebaron i smuggelhärva

Torbjörn Törnqvist är oljebaron och Sveriges honorärkonsul i Genevé. (Foto: TT) Ekot i Sveriges Radio avslöjar i dag, torsdag, att Torbjörn Törnqvist, som står bakom det svenskägda Gunvor International – ett av världens största oljehandelsbolag – sålt smuggelolja från Vitryssland vidare. Torbjörn Törnqvist är Sveriges honorärkonsul på det svenska konsulatet i Genevé i Schweiz, det vill säga chef över det svenska honorärkonsulatet.

UNT - 17 nov 12 kl. 01:30

50 000 liter öl i smuggelhärva

Mer än 15 personer misstänks vara inblandade i den smuggelhärva som avslöjades i Västernorrland i oktober. 50 000 liter öl, 5 000 liter vin och lika mycket sprit har förts in i landet, skriver Sundsvalls Tidning.(TT).

BT - 17 nov 12 kl. 01:33

50 000 liter öl i smuggelhärva

Mer än 15 personer misstänks vara inblandade i den stora smuggelhärva som avslöjades i Västernorrland i oktober. Under tre år har de fört in 50 000 liter öl, 5 000 liter vin och lika mycket sprit i landet, enligt tullen.
- Det har varit smuggling dels med hjälp av internethandel, men flera av de huvudmisstänkta har också gjort inköpsresor med egna fordon till Tyskland, säger Andres Bergvik, projektledare vid tullen till Sundsvalls Tidning.

Kristianstadsbladet - 15 maj 13 kl. 12:21

Sex får fängelses i smuggelhärva


Sex av de tio åtalade döms till fängelse i en smuggelhärva där tiotusentals liter alkohol köpts in i Tyskland. Den fördes till Västernorrland och Jämtland där öl, vin och sprit sålts vidare i en omfattande handel. Verksamheten pågick under våren och sommaren förra året innan den avslöjades av polisen.

Skånskan - 25 feb 14 kl. 06:00

Hamnanställd fast i smuggelhärva

Tre personer sitter gripna i samband med en misstänkt smuggelhärva i Malmö hamn..

Skånskan - 25 feb 14 kl. 06:00

Hamnanställda fast i smuggelhärva


Tre personer sitter gripna i samband med en misstänkt smuggelhärva i Malmö hamn..

Kristianstadsbladet - 25 feb 14 kl. 09:14

Hamnpersonal misstänks i smuggelhärva

Tre anställda i Malmö hamn har gripits misstänkta för inblandning i en smuggelhärva.
Det skriver Skånskan.se.

BT - 25 feb 14 kl. 14:38

Hamnanställda greps i smuggelhärva

Tullkriminalen i Malmö är i färd med att nysta upp en smuggelhärva bland Malmö hamns medarbetare. Tre anställda i hamnbolaget Copenhagen Malmö Port (CMP) har suttit anhållna och en av dem, en man i 50-årsåldern, har begärts häktad misstänkt för grov smuggling alternativt grov olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor.Hans två kolleger släpptes på tisdagen men är fortfarande misstänkta.

SvD - 25 feb 14 kl. 14:37

Hamnanställda greps i smuggelhärva

Tullkriminalen i Malmö är i färd med att nysta upp en smuggelhärva bland Malmö hamns medarbetare..

UNT - 10 mar 15 kl. 12:54

Dom för smuggelhärva står fast

Hovrätten fastställer fängelsedomen för en man som deltog i en smuggelhärva där över 2 000 liter sprit hittades i en glassbil och ett garage..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Mer pengar till barnidrotten

Två av tre barn rör på sig för lite, med mindre än en timmes fysisk aktivitet om dagen. Det är ett hot mot barnets välmående och på sikt även mot folkhälsan. Nästan nio av tio skåningar stödjer vårt förslag: ge 1 miljard extra till svensk idrott för att minska stillasittandet.

Skånskan - 1 timme sedan

Litteraturskatt har skänkts till slottsmuseet

SKURUP Framlidne hembygdsforskaren Eric Mårtensson har skänkt sin boksamling till Svaneholms slott.
I höst ska den ideella föreningen bygga ett bibliotek.En stor mängd böcker med anknytning till historia och trakterna i och omkring Skurups kommun fanns i läraren och hembygdsforskaren Eric Mårtenssons ägo.

Skånskan - 1 timme sedan

Käglingebor vill ha svar om 4H-gården

Malmö Gården för­faller och gran­narna undrar vad som på­går. Nu måste nämnden svara Käglingeborna.Louisedalsgården i Käg­linge har stått tom se­dan 2011, ef­ter att kommunen be­slutade att lägga ner 4H-verk­sam­heten där.

Skånskan - 1 timme sedan

Tidsresan under jord fortsätter

LUND Arkeologerna har under sommaren skalat av sekel efter sekel i den omfattande utgrävningen på Stora Algatan. De har nu börjat nosa på 1400-talets lämningar.
Än så länge är det många frågor som är obesvarade och de spännande fynden måste undersökas mer grundligt.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bildar nytt lokalt parti

STAFFANSTORP Anders Rosdahl, Staffanstorp, lämnar sina uppdrag för Moderaterna och bildar ett eget lokalt politiskt parti som ska fokusera på kärnverksamheten.– Jag tycker Moderaterna tagit flera beslut som inte är bra. Att lägga ner fältgruppen och att lägga miljoner på en egen säkerhetsorganisation är några exempel, säger Anders Rosdahl.

Skånskan - 9 timmar sedan

Linda vill öppna upp dörrarna till cockpit

Höjd. Hon visste re­dan som barn att hon en dag skulle flyga flyg­plan. I dag driver Linda Ynner sitt eget flyg­bo­lag och vill att fler ska känna som hon gör svävades i luften – en bland­ning av fri­het och trygg­het.

Skånskan - 9 timmar sedan

Brinnande madrass i centrala Malmö

MALMÖ Under måndagskvällen inkom ett larm om brand vid Slottsparken i Malmö. Det visade sig vara en brinnande madrass vid busshållplatsen på Regementsgatan nära simhallsbadet.Orsaken är oklar.

Skånskan - 10 timmar sedan

Start för klassisk marknad som genomgår förändring

Kivik På måndagen drog
Kiviks marknad, enligt arrangörerna den största i Sverige, igång med flera nya inslag.– Jag tror det kommer gå bra i år, säger knallen Lena Åkulle som säljer bigarråer och har stått och sålt på marknaden sedan 1982.
Borta är förra sommarens hetta och istället är det molnigt och svalt, tämligen optimalt marknadsväder med andra ord.

Skånskan - 10 timmar sedan

Fredrik Backman tog emot Piratenpriset

Kivik Det var många som ville se författaren Fredrik Backman ta emot Piratenpriset på måndagen. Och en och annan passade också på att få sina böcker signerade.Det var trångt framför scenen vid Piratenstatyn i Kivik.

Skånskan - 10 timmar sedan

Mobil och kort stals på loppis

STAFFANSTORP I samband med besök på bakluckeloppisen vid Knästorps kvarnväg i lördags förmiddag blev en person av med sin mobil.
Denna låg i ett fodral som även innehöll presentkort, kontanter, och andra värdesaker..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.