Expressen > Opinion

Tuesday, 16 July, 06:33

Expressen - 12 jul 19 kl. 16:12

Galet döpa att om anställda till medledareI Botkyrka och Grästorp har kommunens anställda fått ett nytt namn - de kallas medledare. Det bäddar för oklara ansvarsförhållande och mer stress. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Botkyrka, Grästorp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Galet, döpaatt om , anställdatill , medledare
Dagens PS - 17 jul 17 kl. 11:07

Avlivar konkursrykte: ”Galet mycket oväsen”

Att svenskgrundade musiktjänsten Soundcloud skulle vara på väg mot konkurs förnekar medgrundaren Alexander Ljung starkt. I ett blogginlägg, som citeras av Di Digital, skriver han direkt till användarna och bedyrar att musiken ”är säker” och att bolaget är här för att stanna. Spekulationerna om en eventuell kollaps kommer efter tuffa tider med miljardförluster och blygsamma intäkter från Soundclouds 175 miljoner användare.

Expressen - 05 jan 17 kl. 05:30

Kritiken mot Ericssons nye vd: "Helt galet"

Hundratals anställda på Ericsson väntar fortfarande på besked om de får behålla jobbet eller inte. Samtidigt får tillträdande vd:n Börje Ekholm kritik för att han bor kvar i USA. Flera analytiker tror att han inte blir långvarig på sin post, uppger Svenska Dagbladet.

YLE - 03 okt 13 kl. 10:33

Lägg korten på bordet Stora Enso!

Aktiespararna i Finland och Sverige gör nu gemensam sak mot skogsbolaget Stora Enso. De kräver att bolaget öppet redovisar för sina förlustaffärer i USA under 2000-talets början. När finska Enso och svenska Stora fusionerades år 1998 till Stora Enso lades grundstenen för ett av de största företagen i skogsindustrin i hela världen.

Alliansfritt Sverige - 13 feb 14 kl. 10:08

Alla sågar regeringens sänkta socialavgifter för unga – utom Maud Olofsson

Häromåret halverade regeringen de sociala avgifterna för anställda upp till 26 år, vilket minskade statens intäkter med 21 miljarder kronor. Tanken var att de skulle bli billigare att anställda, och därför skulle fler av dem få jobb. Så har det inte blivit.

YLE - 12 jul 14 kl. 14:31

Kallt väder gav sommarjobbare sparken

Det kyliga vädret i början av sommaren satte sina spår i många sommarjobbares plånböcker. Servicefacket Pams jourtelefon har fått flera samtal från personer som sagts upp under eller efter provtiden på grund av ruskvädret. - Det är ett helt nytt fenomen att anställningsförhållandet avslutas under provtiden för att vädret varit så dåligt att det inte finns jobb.

YLE - 29 okt 14 kl. 06:49

"Finländare borde sälja sin crazy sisu"

- Det börjar bli viktigt och stort med entrepenörsskap och att starta eget oavsett om du är journalist, ekonom eller sjukskötare. Färre och färre kommer att vara anställda att göra samma sak under lång tid, säger Lindkvist. Fortfarande finns det yrken som kräver anställda och sådana kommer också att finnas i framtiden.

YLE - 22 jul 15 kl. 15:36

Eldsjälar och generationsbyte på Högsåra

En ö i förändring, men samtidigt en ö som hållits så som den alltid varit. Högsåra försöker lyckas med konststycket att vara en modern ö, men samtidigt bevara det gamla. Då man stiger av färjan som tar en till Högsåra från Svartnäs möts man av en skylt med texten ”Låt bilen stå, cykla eller gå”.

YLE - 22 jul 15 kl. 15:36

Eldsjälar och generationsskifte på Högsåra

En ö i förändring, men samtidigt en ö som hållits så som den alltid varit. Högsåra försöker lyckas med konststycket att vara en modern ö, men samtidigt bevara det gamla. Då man stiger av färjan som tar en till Högsåra från Svartnäs möts man av en skylt med texten ”Låt bilen stå, cykla eller gå”.

Dagensanalys.se - 13 apr 16 kl. 16:40

Brevet från Spotifys grundare: ”Svensk politik tvingar startups att flytta utomlands”

Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon skickade idag ut ett brev som vänder sig till svenska politiker, läs hela brevet här… ”Sverige har just nu ett momentum. Etablerade startups som Spotify, Skype, King, Mojang och Klarna utgör tillsammans med mängder av andra nystartade företag och tillgången till kapital ett kluster med högt förädlade tjänster som leder till sysselsättning, skatteintäkter, innovationsförmåga och lockar talanger från hela världen. I detta kluster får unga människor tidigt möjlighet att bygga internationella nätverk och viktiga erfarenheter.

Dagens PS - 02 nov 16 kl. 08:34

Dödshot mot invandraren som blev stenrik på nolltid

”Han är en främlingsfientligs värsta mardröm. Här har vi en invandrare som inte bara konkurrerar om jobb utan dessutom skapar jobb i stor skala.” Dessutom har han själv blivit stenrik på kuppen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 14 timmar sedan

Totalt rökförbud i fängelse är farligt för personalen

Stämningen är spänd när fängelserna är knökfulla. Ett totalt rökförbud, som Kriminalvården vill ha, skulle försämra säkerhetsläget ytterligare.  .

Expressen - 22 timmar sedan

Det finns 8 miljoner skäl att hålla Ringhals i gång

I klimatfrågan finns det inga marginaler för idealistiskt önsketänkande..

Expressen - Igår: 17:55

Städning - minst lika bra för själen som pep talk

Ordning har fått ett oförtjänt dåligt rykte..

Expressen - Igår: 06:45

Afrikas framsteg kan sänkas av handelskriget

Afrika har enats om det största handelsavtalet i världen sedan 1995. Men handelskonflikten mellan Kina och USA hotar framgångarna..

Expressen - I förrgår: 17:55

Medan jägaren väntar på polisen flyr skadedjuret

Kommunjägare måste stå i telefonkö hos polisen innan de får skjuta skabbräv. Hyresgäster ska flyttstäda fast huset ska rivas. Regelryttarna måste sitta av..

Expressen - I förrgår: 06:45

Filmjölksdag i skolan? När pengar slösas på ekomat!

När kommunerna måste tokspara kan inte regering och riksdag lajva Marie Antoinette..

Expressen - 12 jul 19 kl. 17:55

Annie Lööfs kulturkrig döljer en politisk tomhet

Det är inte ett friskhetstecken när politiker hellre kritiserar skribenter än partiledare och ministrar..

Expressen - 12 jul 19 kl. 06:45

Sluta stämpla unga som hjärntvättade, Aftonbladet

Aftonbladets ledarsida anklagar unga för att vara indoktrinerade nyliberaler. I stället verket borde man lyssna på deras analyser av arbetsmarknaden. .

Expressen - 11 jul 19 kl. 17:55

Snålchock när finansen leker konsultbolag

Socialdemokraterna blandar bort korten när försvaret ska finansieras. Nu senast kräver regeringen att redan förhandlade behov ska skrivas ned på en önskelista..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.