DI > Ekonomi

Wednesday, 17 July, 04:51

DI - 12 jul 19 kl. 16:22

Analyspodden: De nya valutorna ändrar spelplanenDe nya kryptovalutorna ändrar spelplanen för näringslivet och nya tongångar från Fed skapar optimism på Wall Street. Det är några av ämnena som Di:s experter Johanna Jeansson och Agnetha Jönsson pratar om i veckans avsnitt av Analyspodden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Fed, Wall Street, Di, Johanna Jeansson, Agnetha Jönsson, Analyspodden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AnalyspoddenDe nya , valutorna, ändrar, spelplanen
DI - 18 aug 14 kl. 19:05

Reinfeldts nya giv förändrar spelplanen

Med mindre än fyra veckor kvar till valet har statsminister Fredrik Reinfeldt kastat in ett nytt kort i leken som kan förändra den politiska spelplanen inför valspurten."Det är en unik åtgärd, Reinfeldt tar en risk", säger statsvetaren Magnus Hagevi till di.se..

UNT - 24 feb 17 kl. 13:36

Ledarbyte ändrar spelplanen inför tyskt val

Ledarbytet i tyska Socialdemokraterna har förändrat spelplanen inför höstens val..

GöteborgsPosten - 24 feb 17 kl. 13:37

Ledarbyte ändrar spelplanen inför tyskt val

Ledarbytet i tyska Socialdemokraterna har förändrat spelplanen inför höstens val. För första gången på tio år är partiet större än Angela Merkels kristdemokrater – men frågan är om Schulzeffekten räcker för att lägga beslag på kanslerposten..

Expressen - 15 jun 17 kl. 13:09

Beskedet ändrar spelplanen helt

Efter en katastrofal politisk vårtermin för Alliansen, förändrades spelplanen över en natt. Nu är regeringen under stark press efter att under hela våren ha kunnat i stilla ro njuta av den borgerliga splittringen..

Dagensanalys.se - 16 dec 18 kl. 16:23

Hubspots samarbete med AWS ändrar spelplanen

Samarbetet som löper de närmaste 3 åren ska enligt både Hubspot och Amazon Web Services (AWS) gynna alla existerande återförsäljare och startups som redan är anslutna. Hubspot vill med andra ord bli mer som Slack och Salesforce samt få fler att ansluta sig till sin plattform. Läs också: Intervju med internationella marknadschefen för Hubspot Exempelvis kommer startupföretag få möjligheter att snabbt komma upp på banan med hjälp av den infrastruktur som AWS tillhandahåller.

Barometern - 12 sep 18 kl. 16:23

Förtidsröster ändrar spelplanen

Utfallet av räkningen av de förtidsröster som avgavs i söndags ändrar på förhållandena. Miljöpartiet är tillbaka i fullmäktige..

DI - 28 sep 18 kl. 11:01

Investmentbanken: T-X förändrar spelplanen för Saab - "vi kan bara hylla"

Investmentbanken tror att USA:s skolflygplansbeslut förändrar saker och ting dramatiskt för försvarskoncernen - men först i mitten av nästa decennium. Ett tiotal länder utanför USA listas som potentiella skolflygplanskunder..

Affärsvärlden - 30 nov 17 kl. 12:56

Nordea: Amorteringskravet ändrar inte spelplanen för bopriserna

Finansinspektionen nya amorteringskrav, som regeringen nu sagt ja till, kommer att sänka bostadspriserna, men effekten ska inte överdrivas och det är verkligen inget som ändrar spelplanen för bostadspriserna framöver. Det skriver Nordeas chefsanalytiker Andreas Wallström i ett marknadsbrev..

DI - 05 dec 14 kl. 16:17

Unga röstar förändrar spelplanen

Det kan bli nästan 50 000 förstagångsväljare vid ett nyval i mars."Det är självklart att jag kommer att rösta", säger Zhobin Houshmand, som fyller 18 nu i december..

DI - 26 mar 15 kl. 15:52

Genomskinliga solceller ändrar spelplanen

Genomskinliga solceller skulle dramatiskt öka den potentiella användningen av solenergi. Ubiquitous Energy har tagit fram just sådana, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

50 år sedan första månsteget – så firas årsdagen i Stockholm

Det var den 20 juli 1969 som människan för första gången landade på månen. Den 20:e varje månad i år har Vänföreningen Christer Fuglesang Space Center anordnat publika aktiviteter kring observatoriet, som ett slags nedräkning till den stora dagen. ”När vi satte igång var det väl inte så stort, men vid tredje tillfället, i mars, kom det 1 500 personer..

DI - 6 timmar sedan

Hon uppges ta över von der Leyens post

Annegret Kramp-Karrenbauer, Angela Merkels efterträdare på partiledarposten i tyska CDU, kommer att ta över som försvarsminister efter Ursula von der Leyen, enligt källuppgifter till Reuters..

DI - 6 timmar sedan

Facebooks kryptovaluta hårt kritiserat i senaten

Facebooks planerade kryptovaluta Libra kritiserades hårt av senatens bankutskott i ett förhör under tisdagen..

DI - 6 timmar sedan

Husqvarnas vd optimistisk – trots kursraset

Husqvarnas aktie rasade efter sin halvårsrapport. Försäljningen av robotgräsklippare växte inte i andra kvartalet, vilket var en stor missräkning. ”Vi är fortsatt optimistiska till den långsiktiga tillväxten för robotgräsklippare”, säger vd:n Kai Wärn..

DI - 6 timmar sedan

Dämpad avslutning på amerikanska börserna

Efter att ha öppnat försiktigt dämpades entusiasmen än mer på de amerikanska börserna inför stängning. Blue Apron, som sysslar med hemleverans av mat, rusade efter att ha tecknat avtal med köttsubtitutbolaget Beyond Meat..

DI - 7 timmar sedan

Börsens gamar kretsar över skogen

Bergvikaffären har ännu inte fått skogsaktiernas gröna guld att glimra. Nedgångsspekulanterna har dock inte dragit åt skogen, utan Billerud Korsnäs aktie fortsätter att vara en av Stockholmsbörsens mest blankade - i sällskap med andra i sektorn..

DI - 7 timmar sedan

UBS: Inget börsrally att vänta även om Fed sänker

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve kommer mycket sannolikt att sänka räntan i slutet av juli, men något jätterally på börsen är inte att vänta, enligt UBS investeringschef Mark Haefele, skriver Marketwatch..

DI - 8 timmar sedan

Sällsynt maktkamp på högsta nivå

Motsättningarna i Sandviks styrelse, som Di kan avslöja inför bolagets halvårsrapport, är ur flera aspekter högintressant. .

DI - 8 timmar sedan

Tungviktarna laddar för strid – gräl om notering i Sandviks styrelse

Sandviks styrelse är splittrad i den viktiga frågan om den anrika stålverksamheten ska bli ett eget börsbolag.  Styrelsemedlemmar med nära koppling till huvudägaren Fredrik Lundberg är tveksamma, enligt källor, och i andra ringhörnan står ordförande Johan Molin och vd Björn Rosengren. ”Det kan bli en kabinettsfråga för Johan Molin”, säger en uppgiftslämnare..

DI - 8 timmar sedan

Feds Robert Kaplan: Motiverat med en ”blygsam, taktisk räntesänkning”

Fed-chefen i Dallas, Robert Kaplan, har sällat sig till skaran Fed-ledamöter som vill se en räntesänkning i juli..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.