SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 16 July, 20:17

SmålandsPosten - 12 jul 19 kl. 16:00

Ullas broderier väcker tankarUlla Andersson älskar att brodera. Gärna tänkvärda feministiska budskap och statements. Just nu ställs hennes verk ut i sovrummet på Lilla Björka i Berg..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Andersson, Lilla Björka, Berg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ullas, broderier, väcker, tankar
Västerbottens Folkblad - 08 aug 14 kl. 23:00

[PLUS] Broderier som räcker långt

636 olika broderier, drygt 42 meter, sex nationaliteter. Sveriges längsta löpare finns i Umeå..

Nya Wermlands Tidningen - 27 jul 13 kl. 07:30

Loppis ? ett populärt sommarnöje

Loppis här och loppis där ? trots att de finns så många utav dem verkar inte besökarna tröttna. I torsdags dukades broderier, böcker och bestick upp till allmän försäljning på Munkeberg.

Sydsvenskan - 23 jun 11 kl. 06:30

Konsten att tro på konsten

Foto: Foundation Dubuffet
Det är stort. Aldrig har Skissernas museum haft en så omfattande utställning. Än en gång står vi ansikte mot ansikte med en bildvärld som hävdat sig mot omvärlden.

Skånskan - 28 dec 16 kl. 14:00

Paret som söker sina rötter

ERWP.fif(3)Skurup
Det började med en heldag på Lunds arkiv och slutade med en handskriven kärleksdikt av Hjalmar Gullberg. Ulla och Ivan Andersson har spårat släktingar nitton generationer tillbaka.

Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 15:33

En dag då de tunga frågorna ställs

Foto: Tom Wall
Maglehem. När allt går bra är det lätt att hålla humöret uppe. Men tar man två uppförsbackar i onödan, kör vilse på snåriga grusstigar, glömmer att äta och börjar tänka på döden, då är det en annan sak.

YLE - 25 jul 16 kl. 13:00

Kyskhetsbälte, prydnad eller hushållsredskap?

Förklädet är ett vardagsplagg som öppnar upp historien ur ett kvinnligt perspektiv. Brages friluftsmuseum i Vasa gör en tidslinje av tvättlinor. En slitstark och färggrann värld öppnar sig när jag kliver in över tröskeln till utställningsrummet på Brages friluftsmuseum.

Skånskan - 07 dec 18 kl. 17:56

Monumenet som kollektivt minne

Konst Memory Matters
Skissernas Museum, Lund. Till och med 17 februari Britta Marakatt-Labba – Historia i stygn
Lunds Konsthall. Till och med 13 januari.

SmålandsPosten - 30 sep 14 kl. 07:22

En klassisk uppväxtskildring

NINNI HOLMQVISTS nya bok är på många sätt en klassisk uppväxtskildring. Den handlar om Pia-Lisa som växer upp i ett övre medelklasshem i skogen någonstans i Skåne. Hennes pappa är en beundrad konsertpianist och tv-personlighet som är snäll men lite frånvarande och ofta bortrest.

YLE - 25 jul 17 kl. 18:11

Bytesbörsen 25 juli

Dieselmotorer, tomatplantor, duschväggar och elapparater. Veckans bytesbörs är späckad med fynd. Pelle på Rosala har en dieselmotor av märket Scania med 250 hästkrafter som han vill byta bort.

Trelleborgs Allehanda - 01 dec 12 kl. 11:30

Stygn med attityd ska förändra världen

Foto: Claes Nyberg
På Broderiakademins utställning på Gislövs bibliotek finns Lady Gaga, fredsduvan och Pussy riot till allmän beskådan. Alla avbildade i form av olika handarbeten, men med samma budskap ? "med attityd kan man förändra världen".

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Orm gömde sig i parkerad bil

Bajram Ramadani, 60, hoppade in i bilen. Då såg han en orm på passagerarsidan. – Jag försökte ta den men den var snabb..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Blandade resultat under Gothia Cups andra dag

Gothia Cup fortsatte under tisdagen och det bjöds på blandade resultat från de fem klubbarna från Kronobergs län. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Truls Möregårdh är Europas bäste junior

Den stora pingistalangen Truls Möregårdh fortsätter att samla på sig fina meriter. På tisdagen blev Hovmantorpssonen och tidigare BTK Frej-spelaren europamästare för juniorer..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Lokala bolaget fortsätter köra skolbuss

Fallet med vem som ska köra skolbuss och färdtjänst i Älmhult drar ut på tiden. I väntan på avgörande i Förvaltningsrätten kör lokala Älmhultsbygdens taxi vidare ett tag till..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Musikkvällar med trubadur på Rönnedal

Hellre komma ut och dricka kaffe tillsammans, än att sitta hemma ensamma. Det tycker Rasha Dookhi som hoppas se många nya ansikten på musikkvällen den 18 juli..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Rattfylla: Försökte smita från poliskontroll - får böta 46 000 kronor

En man i 50-årsåldern fick syn på polisens nykterhetskontroll - då stannade han och smög in i skogen. Nu får han böta 46 000 kronor för rattfylla. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Hensmåla triathlon sätter sikte på det sjunde året

För sjunde året i rad arrangeras Hensmåla triathlon, med ändamålet att samla in pengar för ALS-forskning. Loppet går av stapeln den 20 juli och förberedelserna är i full gång. – Det blommar upp här då, säger arrangör Thomas Liljegren om engagemanget..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kommunen digitaliserar för att öka servicen och spara arbetstid

Kommunfullmäktige har antagit en digitaliseringsstrategi som ska göra kommunen mer serviceinriktad för invånarna. Vinsten förväntas bli sparad arbetstid..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Rebecca Arnesson i mål som nia på Öland

27-åriga Rebecca Arnesson tävlande för IFK Växjö lyckades bäst bland Kronobergslöparna i seniorklassen i den 39:e upplagan av Victorialoppet som avgjordes i Borgholm..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Vikande konjunktur kapar Södras vinst

Efter två års tillväxt minskar Södras omsättning. Under årets andra kvartal försvann en dryg tredjedel av rörelseresultatet. – Det viker ner lite, men jag tror inte att man ska flagga för en utveckling som är dramatisk, säger vd Lars Idermark..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.