Barometern > Nyheter

Tuesday, 23 July, 15:25

Barometern - 12 jul 19 kl. 16:00

Nu renas Malmfjärdens botten av undervattensrobotNy teknik, närmare bestämt en undervattensrobot, ska testköra och muddra havsbotten i Malmfjärden. – Ungefär som en robotdammsugare, säger Mikael Lindberg. Förhoppningen är ett renare vatten med nytt liv och bättre kvalitet..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Malmfjärdens, Malmfjärden, Mikael Lindberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu renas, Malmfjärdens, bottenav , undervattensrobot
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här återförenas mor och dotter efter 50 år

Melanie Gilmore har alltid undrat vem hennes biologiska mor var, fram tills nu. Gilmore föddes på ett sjukhus i St Louis 1965 men hennes mamma, gospelsångerskan Zella Jackson-Price, fick höra att dottern dog vid födseln. I somras började Gilmores barn leta efter sin mormor på Facebook och fann Jackson-Price.

Expressen - 20 jul 13 kl. 07:40

Här förenas Dif och Bajen: "Inga problem"

Två lag - en arena. I helgen sprakar det loss på Tele 2 Arena med dubbla premiärmatcher. Något både Djurgården och Hammarby ser fram emot: - Vi har en fantastisk ny arena.

GöteborgsPosten - 02 mar 17 kl. 07:00

Förenas i att det ska vara wow att leva in i det sista

Det ska vara wow att dö i Kungsbacka. När konstnären Helena Blomljus svepte in på Åsa äldreboende under den devisen var det en del som höjde på ögonbrynen. Nu ställer hon ut sin konst på Änggårdens hospice, som genomsyras av samma filosofi..

Barometern - 15 sep 14 kl. 09:56

Ny gångväg runt Fredriksskans

Förvandlingen av Fredriksskans är i gång. En ny gångväg längs Malmfjärden finns nu klar att nyttja. Som ett led i arbetet med detaljplanen för Fredriksskansområdet öppnas området upp och en ny grusad gångväg längs vattnet är färdig.

SmålandsPosten - 24 jun 13 kl. 06:50

Världsunik metod ska göra Växjösjöar renare

Nu ska Växjösjön och Södra Bergundasjön renas med hjälp av en världsunik metod. Växjösjön tros då få lika bra vatten som Helgasjön. Kostnad: drygt 50 miljoner kronor.

Barometern - 26 sep 14 kl. 08:01

Dagvattenrening har hög prioritet

Svar till onsdagens insändare om dagvatten Kalmar Vatten AB är huvudman för de allmänna vatten- och avloppsanläggningarna i Kalmar kommun. I detta ansvar ingår även avledning och rening av dagvatten.
Dagvattenrening har varit Kalmar Vattens prioriterade miljömål de senaste tre åren, vilket innebär at vi satsat extra resurser på att inventera, planera och bygga flera anläggningar
Vi har byggt ett nytt dämme intill Kalmar dämme för att rena vatten från Hagbygärdediket 2012.

Barometern - 27 sep 13 kl. 07:24

Sol över KD

När Kristdemokraterna samlas för riksting i Karlstad lyser solen stark, medan stridsfrågorna är svaga. Först på söndagen avgörs den kanske viktigaste enskilda frågan under stämman, om en förutsättningslös utredning om ett svenskt medlemskap i Nato ska initieras.
Att partiledningen står bakom utredningen vittnar i sig om en positionsförändring, det är mer av europeisk kristdemokrati och säkerhetspolitisk gemenskap i dag, än historisk antimilitaristisk internationalism.

Barometern - 27 sep 13 kl. 07:24

Sol över KD

När Kristdemokraterna samlas för riksting i Karlstad lyser solen stark, medan stridsfrågorna är svaga. Först på söndagen avgörs den kanske viktigaste enskilda frågan under stämman, om en förutsättningslös utredning om ett svenskt medlemskap i Nato ska initieras.
Att partiledningen står bakom utredningen vittnar i sig om en positionsförändring, det är mer av europeisk kristdemokrati och säkerhetspolitisk gemenskap i dag, än historisk antimilitaristisk internationalism.

Sydsvenskan - 29 mar 16 kl. 04:00

Vilse i Kungsträdgården

Per Johansson har i tre romaner sedan debuten 2006 låtit dörren mellan fiktion och verklighet stå vidöppen. I sin fjärde, ”Kungsträdgårdens svarta hål”, står samma dörr och slår som i korsdrag. Det gnisslar betänkligt i pendelrörelsen mellan tablåer ur den roman författaren och berättarjaget Per Johansson försöker skriva och skildringen av hans vedermödor under arbetets gång.

YLE - 08 mar 17 kl. 17:15

SFP och Samlingspartiet har hittat varandra i Ingå

Orden vill inte räcka till när fullmäktigeordföranden Sari Wilhola från Samlingspartiet lovordar de gångna fyra årens samarbete med Ingås största parti SFP. Men grupperna har olika hjärtefrågor, påminner SFP. Samlingspartiet tror att det åter kan bli aktuellt att granska skolnätet i Ingå.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Populär bakluckeloppis återvänder

Barometern - 30 minuter sedan

Komfortabelt i röda stugan vid sjön

En röd stuga vid vattnet med tillgång till båt, det efterfrågas mest hos stugförmedlaren i Vissefjärda..

Barometern - 30 minuter sedan

Lex-Sarah: Person berättade om våld - ingen anmälde

En funktionsnedsatt person fick inte den vård hen hade rätt till. Dessutom fanns även uppgifter om att personen utsattes för våld. Nu anmäls händelsen till Inspektionen för vård och omsorg.

Barometern - 45 minuter sedan

Kommande utställning med Bodil Nyström

Lördag den 27e juli mellan klockan 13.00-18.00 är det vernissage i Galleri Garvaregården i Långasjö.

Barometern - 1 timme sedan

Påkörningsskydd

En medborgare vill veta vad som gäller för uteserveringar då det gäller påkörningsskydd..

Barometern - 1 timme sedan

Efterlyser färg

En person vill att gatulinjerna på strandpromenaden målas. .

Barometern - 3 timmar sedan

”Vi arbetar hårt och seriöst med arbetsmiljöfrågorna”

Kritiken är orättvis och felaktig. Samhall tar arbetsmiljöfrågorna på stort allvar och ingen riskerar repressalier för att kritisera sina chefer, försäkrar företagets distriktschef. .

Barometern - 3 timmar sedan

”Arbetsgivaren lovar och lovar, men ingenting händer.”

För tre år sedan slog personalen på Samhall i Kalmar larm. Arbetsmiljön var under all kritik. Trots löften om satsningar på bättre arbetsvillkor är situationen densamma 2019, uppger anställda för Barometern: ”Arbetsgivaren struntar helt i oss, allt handlar om pengar.

Barometern - 3 timmar sedan

Många frågetecken kring kvarlämnat fartyg i hamnen

Fartyget som blockerar latrintömningen i gästhamnen ligger, efter snart fyra veckor, fortfarande kvar i Mönsterås. – Har vi otur kan det här bli en mycket långdragen historia, säger Thomas Björklund, kommunens turistutvecklare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.