Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 23 July, 15:59

Nyan - 12 jul 19 kl. 16:00

Matverkarna får Paf-medelFöreningen Matverkarna på Åland får 20 000 euro i Paf-medel. – Vi planerar att skaffa en verksamhetsledare och ordna olika matrelaterade evenemang som föreläsningar, Food Jams och en busstur, säger styrelseordföranden Anna Alm. Matverkarna är en relativt nygrundad förening och har ännu inte så många medlemmar eller stora medel. En del av evenemangen kommer att vara öppet för allmänheten medan vissa evenemang kommer rikta sig mot en specifik målgrupp. – Bussturen riktar sig främst till bland annat krögare, kockar och servitörer.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Paf, Matverkarna, Åland, Jams, Anna Alm, TEXT, Mattlar, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Matverkarnafår , Paf-medel
YLE - 04 maj 17 kl. 17:19

Åland delade ut Paf-medel till ideell verksamhet

Landskapsregeringen har fördelat Paf-medel på drygt tre miljoner euro till ideell verksamhet. Mest pengar får Folkhälsan på Åland för sin verksamhet, hela 870 000 euro. I summan ingår medel för en fortsatt satsning på det drogförebyggande projektet Nolltolerans och på ekonomikursen Bli int blåst, för en utökad lägerverksamhet för barn och för en satsning på äldres hälsa.

YLE - 16 nov 12 kl. 20:16

Åland allt mer beroende av PAF-medel

Åland blir allt mer beroende av intäkter från spelbolaget Ålands penningautomatförening PAF. Överskottet från spelverksamheten brukar främst delas ut till olika föreningar. PAF-pengar har också använts för att finansiera Ålands sjöfartsmuseum och Kulturhuset Alandica.

Nyan - 13 apr 17 kl. 08:00

Paf-pengar för integration

Emmaus får 22 000 euro av Paf-medel för ett integrationsprojekt som har som syfte att nå målgrupper utanför det sociala skyddssystemet enligt en modell som togs i bruk 2016.

Arbetarnas Bildningsförbund ABF får 11 000 euro av Paf-medel för att testa den nya verksamhetsmodellen skärgårdskultur för inflyttade. Landskapsregeringen uppmanar både Emmaus och ABF att dokumentera och utvärdera projekten så att erfarenheten kan användas också av andra.

Nyan - 19 aug 14 kl. 12:00

WWF får Paf-pengar för inventering av örnar

Landskapsregeringen har beviljat 2 000 euro i Paf-medel till en arbetsgrupp inom Världsnaturfonden, WWF Finland. Gruppen arbetar med att inventera havsörnar och hade anhållit till landskapet om pengar för att täcka bränslekostnaderna för inventeringarna som genomförs här under året.
– Det är mycket viktigt att fortsätta följa upp havsörnsstammen bland annat eftersom havsörnen är en viktig indikator för miljöns tillstånd.

Nyan - 10 feb 16 kl. 10:00

Paf-pengar till miljön

Landskapsregeringen har fördelat Paf-medel till miljöverksamhet. De här fick pengar, om inget annat sägs gäller bidraget ordinarie verksamhet: Ålands fågelskyddsförening 22 000 Samt 17 000 för andra etappen av renoveringen av fyrvaktarhuset på Lågskär. Ålands djurskyddsförening 8 500 Ålands Natur & Miljö 130 000 Samt 47 000 för projekten Giftfritt dagis och Green Key.

Nyan - 09 feb 18 kl. 13:14

Miljon till Folkhälsan när Paf-pengar fördelas

Landskapsregeringen har fördelat årets Paf-medel för social ideell verksamhet. Stöden varierar mellan 500 och 998 472 euro.
Folkhälsan på Åland med 3 134 medlemmar får 998 472 euro.

Nyan - 11 feb 18 kl. 15:00

Östersjöfonden fick Paf-pengar

Östersjöfonden har fått bidrag ur Paf-medel för miljöverksamhet. Fonden får 10 000 euro för ordinarie verksamhet och 11 000 för ett specialprojekt. Projektet handlar om hållbarhetsagendans mål 3 ”allt vatten har god kvalitet”.

Nyan - 13 mar 18 kl. 19:02

Mera Paf-bidrag har delats ut

Kulturdelegationen har delat ut ett antal verksamhetsbidrag och bidrag för specialprojekt ur Paf-medel.
Det är fråga om ansökningar som bordlades vid en tidigare utdelningsrunda. Teaterföreningen i Mariehamn får 38 500 euro.

Nyan - 16 nov 18 kl. 13:38

Paf-pengar för biogas-projektering

Bara några dagar efter att Svinryggens Deponi ab lämnade in ansökan beviljade finansminister Mats Perämaa begärda 48 000 euro av Paf-medel för projektering av den biogasanläggning som bolaget planerar.
Också Svinryggens Deponis vd Jesper Svanfelt är förvånad över den snabba beslutsgången. – Jag hörde om det först på torsdagen, berättar han.

Nyan - 23 apr 19 kl. 15:43

Feministparaplyet får Paf-pengar för skolprojekt

Ålands feministparaply beviljas Paf-medel för att hålla i workshops och föreläsningar i skolor. .

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Vikingamarknaden firar med eld

När fornföreningen Fibula arrangerar årets Vikingamarknad, som inleds på torsdag, satsar man extra mycket på eldshowen. .

Nyan - 3 timmar sedan

Positivt beslut om torskfiske

EU-kommissionen gick på Havsforskningsrådets rekommendationer. Beslutet om stopp av torskfiske enbart omfattar de södra delarna av Östersjön.  
Idag publicerades kommissionens beslut om att anta en genomförandetakt med syfte att stoppa fisket av torsk i delar av Östersjön.

Nyan - 3 timmar sedan

Risk för kraftig algblomning

Under helgen tog algblomningen rejäl fart – och de närmaste dagarna kan kombinationen sol, värme och lugnt vatten ge upphov till kraftiga ansamlingar. Vid Tjudö är det redan gott om giftiga mikrocystiner i vattnet. .

Nyan - 4 timmar sedan

Nu guidar slottshistoriens figurer dig

Det är en ny version av guidningar som erbjuds vid Kastelholms slott den här sommaren. .

Nyan - 5 timmar sedan

Polisen tog full hotellgäst

En hotfull och kraftigt berusad person som nyss hade checkat ut från ett hotell i stan hamnade i polisens förvar på måndagen. – Personen var uppenbarligen inte redo för sin nyvunna frihet, och får fundera över sitt beteende i några timmar till då denne sitter gripen för skydd mot brott och störande beteende, rapporterar polisen. Polisen tog också hand om en misstänkt snattare i stan som var efterlyst.

Nyan - 6 timmar sedan

Stor åverkan vid inbrott på Röda korsgården

För andra gången i år utsätts Röda korsgården för inbrott. .

Nyan - 8 timmar sedan

Två kryssare gör tre besök i veckan

Kryssningsfartyget Silver Spirit med cirka 600 engelsktalande gäster kommer till Mariehamn i dag tisdag och ligger vid kaj klockan 11–18. Silver Spirit var här också den 3 juli. På fredag klockan 09.

Nyan - 9 timmar sedan

Flera klagomål om helikopterljud

Firandet av Ålands sjödagarna stördes av det höga oljudet från den helikopter som cirkulerar runt staden. .

Nyan - 19 timmar sedan

Sjöräddare hjälpte två farkoster

Sjöräddningen ryckte ut två gånger på måndagen. .

Nyan - 21 timmar sedan

Barkbåtsbygge och sjöräddning

På söndagen var det barnens dag på Sjödagarna i Sjökvarteret i Mariehamn. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.