Nyan > Svenskfinland

Sunday, 21 July, 02:14

Nyan - 12 jul 19 kl. 15:36

70-tals musiker skänker pengar till barnMusikerna i orkestrarna som deltar i evenemanget ”Back to the 70’s” på lördag donerar sina gager till Folkhälsan och Rädda Barnen. Syftet är att ge ekonomiskt utsatta barn chansen att ägna sig åt musik. – Vi vill att alla barn ska ha samma möjlighet att delta i olika musikaktiviteter, säger Lasse Fredrikson, sångare och gitarrist i bandet Tellus i ett pressmeddelande. Checkarna fylls i efter evenemanget när man vet den totala summan, men Lasse Fredrikson säger att det blir åtminstone 1 500 euro. – Vi spelar ju inte för pengarna, utan för att det är roligt att få återförenas på det här sättet efter nästan 40 år.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Back, Folkhälsan, Rädda Barnen, Lasse Fredrikson, Tellus, Badhusparken, Christopher Columbus, Memories, TEXT, Sundman, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 70-tals, musiker, skänker, pengartill , barn
Dagensanalys.se - 26 jul 18 kl. 07:55

Google tänker använda Schema.org för talsökningar

Google har gått ut och sagt att de tänker använda Schema.org för talsökningar i Google Assistant och Google Home. Först ut är nyhetssidor som Google prioriterar.

Cornucopia - 23 sep 15 kl. 09:24

Bostadsminister Kaplan: Regeringen saknar bostadspolitik och tänker inte skaffa någon

Bostadsminister Kaplan meddelar i en intervju med Public Service/SVT att Sveriges regering saknar bostadspolitik och inte heller tänker skaffa någon dito anpassad till behovet. Redan utifrån tidigare prognoser tänker regeringen sig att det ska byggas 200 000 bostäder för lite fram till år 2020.

Boverkets prognos på bostadsbehovet fram till 2020 är 460 000 nya bostäder, men regeringen tänker bara låta det byggas 250 000, ett glapp på 210 000 bostäder.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 14:00

Musiker som inte tänker flytta hem genast

DIPLOMAND. – För Guds skull, kom inte tillbaka direkt efter studierna!
De avskedsorden fick Alvi Joensen av sin lärare när han lämnade Färöarna för att studera gitarrspel på Musikhögskolan i Malmö.

Skånskan - 24 jun 19 kl. 20:30

Han tänker inte sluta lära ut musik

BEREST. Nils-Erik Persson – också känd som Nisse Bas – har sett det mesta av Sverige när han turnerat med Hasse Anderssons Kvinnaböske Band. Däremellan har han bland annat undervisat i musik.

Skånskan - 27 mar 16 kl. 00:00

Håll fast vid mär­ket i av­tals­rö­rel­sen

Opinion Årets av­tals­rö­rel­se går i slu­tet av mars in i ett sär­skilt in­ten­sivt ske­de. Sve­ri­ge har ti­digare haft pro­blem med skenande löne­in­fla­tion, där alla fack­för­bund be­gä­rde hög­re och hög­re löner, vil­ket eldade på in­fla­tionen, vil­ket fick lönerna att tappa i vär­de trots höj­ningar, vil­ket slut­li­gen hotade att över­hetta hela den svenska ekonomin.
Med hän­syn till det­ta in­fö­rdes i den svenska av­tals­rö­rel­sen ”mär­ket”.

Cornucopia - 25 mar 19 kl. 15:25

Artikel 11 och 13 kommer inte ge författare några mer pengar - var är min privatkopieringsersättning, Copyswede?

Författarförbundet har gått ut och tagit ställning för de destruktiva och kontraproduktiva artikel 11 och 13 i EU:s copyrightdirektiv. I sammanhanget är det lämpligt att påminna om hur jag som författare inte får ett öre av privatkopieringsersättningen från Copyswede trots både bästsäljande och prisbelönta ljudböcker. Att tro att någon svensk författare skulle gynnas av artikel 11 och 13 är djupt naivt, utom möjligen de allra mest säljande författarna (mer än mig).

Alliansfritt Sverige - 04 jun 13 kl. 06:22

M fortsätter mörka pengar trots förslag om öppenhet

Idag släpptes en departementsskrivelse med den oansenliga titeln Allmänhetens insyn i partiers och valkandidaters finansiering: Promemorian innehåller förslag om en ny lag om insyn i finansiering av partier som ska gälla för partier som deltar i val till riksdagen, landstingsfullmäktige, kommunfullmäktige eller Europaparlamentet. Syftet med lagen är att trygga allmänhetens insyn i hur partierna finansierar sin politiska verksamhet och hur valkandidaterna finansierar sina personvalskampanjer. I promemorian föreslås att alla bidrag till partier på över ett halvt prisbasbelopp (idag drygt 22 000) måste redovisas öppet genom att det skickas in till Kammarkollegiet.

Kristianstadsbladet - 17 sep 13 kl. 07:00

"Jag var oerhört trött på musik och musiker"

Foto: Howard Barlow
När skotten Alan McGee insåg att han inte var tillräckligt talangfull för att bli rockstjärna bestämde han sig för att se till att andra blev det. I?dag har han ett cv som få andra inom musikbranschen, och är mannen bakom artister som The Jesus And Mary Chain och Oasis.

Alingsås tidning - 12 jul 18 kl. 09:21

Stal 1000-tals kronor från åldring

Under onsdagen fick polisen in tips om att det gick runt personer i centrum som påstod att de var dövstumma och försökte få folk att skänka pengar genom att fylla i formulär. Senare på eftermiddagen inkom en anmälan om att en åldring ska ha blivit bestulen på flera tusen kronor. Polisen misstänker att det är samma personer som ligger bakom.

Helsingborgs Dagblad - 18 feb 15 kl. 08:39

Miljoner till musiker som inte finns

Region Skåne har i tio års tid betalat miljontals kronor till Malmö symfoniorkester för att orkestern ska utökas med fler musiker. Några fler musiker har det dock hittills inte blivit, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.Enligt överenskommelsen, som ingicks 2005, skulle man skjuta till pengar för att utöka orkestern med tio tjänster.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 8 timmar sedan

Markbrand i Mariehamn

Mot lördagskvällen fick Alarmcentralen in ett larm om en markbrand i Österbacka, Mariehamn. Tf räddningschef Karl Nordlund meddelar att markbranden var av storleken tio gånger tio meter stor och att anledningen till att marken börjat brinna kan vara krossat glas som fanns i närheten. När Räddningsverket Mariehamn och Strandnäs FBK kom till platsen hade några pojkar och andra personer i närheten redan börjat släcka branden.

Nyan - 10 timmar sedan

Rökiga lokaler orsakade larm

Under natten till lördag fick Alarmcentralen in ett automatalarm från Kino i Mariehamn. Larmet utlöstes av rökmaskiner inne i lokalen. Tf räddningschef Karl Nordlund meddelar att Mariehamns räddningsverk ryckt ut till platsen och eftersom det fanns så pass mycket rök inne i lokalen bedömde man att larmet inte kunde återställas och Kino var tvungna att hålla övervåningen stängd under kvällen.

Nyan - 11 timmar sedan

Polisen jobbade hårt under första Rockoff-natten

Under natten till lördag har polisen haft fullt upp då det varit mycket folk i farten och många kraftigt berusade sådana. Polisen berättar i ett meddelande att de haft en del att göra under den första Rockoff-natten. Under natten har polisen hämtat två ungdomar från Rockoff-området då personerna var kraftigt berusade.

Nyan - 13 timmar sedan

Finsk stortidning hyllar Sally Salminen

”Sally Salminen skrev den mest framgångsrika finska romanen”. .

Nyan - Igår: 19:02

Getaloppet gör comeback

RULLSKIDOR. När Getadagen återuppstår på lördag gör även Getaloppet på rullskidor det. .

Nyan - Igår: 18:00

Grovt äventyrande på Emkarbyvägen

En 22-årig man dömdes i onsdags för grovt äventyrande av trafiksäkerheten till 55 dagsböter, sammanlagt 330 euro. Mannen, som är bosatt i Sverige, hade i mars i år kört 123 kilometer i timmen på Emkarbyvägen i Finström där hastighetsbegränsningen är 70 km/h. Han fick också körförbud till den 24 oktober i år, men enligt domen har körkortet inte omhändertagits.

Nyan - Igår: 17:00

Lindström enhetschef för Viking Line Buss

Mikael Lindström är sedan början av juli ny enhetschef för Viking Line Buss Ab. Han har har tidigare haft samma post, men kommer närmast från Rafaels. – Det känns bra.

Nyan - Igår: 15:21

”Hög puls och förväntansfull”

Pier Schmid som är Rockoffs festivalgeneral för andra året i rad har fullt upp med sista minuten fix innan musikkalaset drar igång. .

Nyan - Igår: 13:29

Electric Boys svänger fortfarande

Nyan fick en pratstund med Conny Bloom, sångare i Electric Boys som spelar på Rockoff på lördag. .

Nyan - Igår: 11:21

Nordisk folkdans på gatorna

Folkdanslag från hela Norden deltar under folkdansfestivalen ÅLEK som ordnas den här veckan. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.