Nyteknik > Teknik

Sunday, 21 July, 01:58

Nyteknik - 12 jul 19 kl. 15:31

Ny allians: VW och Ford bygger självkörande bilar tillsammansTyska Volkswagen och amerikanska Ford fördjupar sitt samarbete genom att samarbeta kring utvecklingen av självkörande bilar..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Ford, Volkswagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny alliansVW och , Ford, bygger, självkörande, bilar, tillsammans
Affärsvärlden - 17 aug 16 kl. 09:14

Ford utvecklar självkörande bil

Amerikanska Ford håller på och utvecklar en självkörande bil och siktar på att ha den i drift 2021 i en bilpool eller taxitjänst..

Computer Sweden - 16 aug 17 kl. 14:05

Fiat Chrysler ger sig in i Intels allians för självkörande bilar


Intel gasar för fullt i utvecklingen av en plattform för självkörande bilar. Sedan tidigare har de ett nära samarbete med BMW. Nu går också Fiat Chrysler in i alliansen..

IDG - 16 aug 17 kl. 14:05

Fiat Chrysler ger sig in i Intels allians för självkörande bilar


Intel gasar för fullt i utvecklingen av en plattform för självkörande bilar. Sedan tidigare har de ett nära samarbete med BMW. Nu går också Fiat Chrysler in i alliansen..

DI - 03 maj 16 kl. 22:34

Google bygger självkörande vrålåk med Fiat

Google och Fiat-Chrysler ska bygga 100 självkörande bilar, baserat på den sistnämndas minivan.Det skriver Bloomberg News på tisdagskvällen..

Dagensanalys.se - 18 maj 17 kl. 09:16

7 av 10 är för den digitala tekniken med självkörande bilar

Fordonsindustrin är mitt i en digital transformation och genomgår just nu ett skifte där stort fokus ligger på utveckling av självkörande fordon. Många unga svenskar är positiva till självkörande bilar, visar en ny undersökning från Ford Motor Company. Sju av tio svenskar under 40 år är villiga att byta ut alla eller vissa av sina bilresor mot resor i självkörande bilar.

Dagens PS - 31 aug 17 kl. 10:22

Ford vill utveckla självkörande bilsystem

Ford har börjat föra samtal med flera bolag om att börja utrusta sina större fordon med autonom körteknik, skriver Reuters. Sherif Marakby, som är ansvarig för den förarlösa bilsatsningen på Ford, sade att man har varit i samtal med olika aktörer inom olika industrier. ”Vi har pratat om potentiella tillämpningar för Fords första självkörande fordon 2021, inklusive för bildelning och leveranser”, sade Sherif Marakby.

Cornucopia - 12 mar 16 kl. 10:15

Gästinlägg: De självkörande bilarna i den smarta staden

Nedanstående är ett gästinlägg från en läsare.

Då det på senare tid blivit aktuellt med diskussioner om elbilar, med många kommentarer på det temat, åtföljt av diskussioner om självkörande bilar vill jag passa på att försöka påpeka och reda ut några möjliga missuppfattningar, lyfta några frågor som rör självkörande elbilar, elinfrastruktur, självkörande bilar och deras roll i en framtida sk smart stad. Många av dessa begrepp är väldigt trendiga och det finns en påtagligt hype kring dem.

Dagens PS - 25 jul 18 kl. 11:28

Ford hårdsatsar på självkörande bilar

Amerikanska fordonsjätten Ford annonserade under tisdagen att bolaget har skapat en enhet för självkörande bilar, Ford Autonomous Vehicles LLC, vilket de tänker spendera fyra miljarder dollar på fram till år 2023. Det rapporterar branschsajten Techcrunch. Enheten kommer bland annat stå för integration av bolagets självkörande system och forskning och utveckling relaterad till autonom körning.

Dagensanalys.se - 20 dec 16 kl. 14:00

Googles självkörande bil är här

Techjätten Googles moderbolag Alphabet bildade nyss ett eget underbolag, Waymo vars enda syfte är att jobba på framtidens självkörande bilar. Nu har man således släppt en första försöksbil, skapad i samarbete med Fiat Chrysler. Bilen är en ombyggd variant av minivanen Pacifica, där man lagt på alla de sensorer som krävs av en självkörande bil.

Dagens PS - 12 sep 17 kl. 07:32

GM redo massproducera självkörande bilar

Biljätten GM kan producera bilar i betydligt större skala en exempelvis Tesla. General Motors, GM, och dess dotterbolag inom autonom körning Cruise har nu börjat tillverka en eldriven Chevy Bolt som är utrustad med hårdvara för självkörning, skriver Recode. Nästa steg blir att rulla ut bilen för tester så fort mjukvaran är redo vilket den förväntas bli inom några månader, enligt Kyle Voigt, vd för Cruise.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 17:10

Här är sakerna du inte visste att "bildelare" gör

Sovplats, matsal och förråd - en färsk rapport visar att fordon hos bildelningstjänster inte alltid används till vad man kan tro..

Nyteknik - Igår: 10:47

Nytt stridsflyg – Sverige och Storbritannien tecknar avtal

Sverige och Storbritannien har undertecknat ett avtal om samarbete kring framtida stridsflygsförmåga..

Nyteknik - Igår: 14:48

Nej till skadestånd för Estoniadrabbade

En fransk domstol säger nej till skadeståndskraven på de företag som byggde och inspekterade olycksfärjan M/S Estonia, uppger AFP..

Nyteknik - Igår: 14:04

Ny Teknik 1969: ”Det första steget kan bara tas en gång”

Ny Tekniks grundare Gunnar Hambraeus var med och ledde SVT:s direktsändning om månlandningen i juli 1969. Den här texten skrev han kort efteråt..

Nyteknik - Igår: 13:30

Expert: "För dyrt för Sverige att utveckla stridsflyg på egen hand"

Att ta fram nya stridsflygsystem är mycket kostamt för ett litet land. Genom att samarbeta med Storbritannien är Sverige garanterade en del av kakan – utan att behöva bidra med enorma summor pengar..

Nyteknik - Igår: 11:38

Stor ökning av laddbara bilar förutspås

En flod av elektrifierande fordon är förestående. Enligt Transport & Environment kommer biltillverkarna år 2021 erbjuda hela 214 modeller – mer än en tredubbling mot dagens utbud i Europa..

Nyteknik - Igår: 10:33

Apollo 11:s resa till månen

För 50 år sedan landade människor för första gången på månen. Många avvägningar låg bakom det spektakulära projektet..

Nyteknik - Igår: 10:18

25 år efter katastrofen – nu faller Estoniadom

I dag avgörs om de företag som byggde och inspekterade passagerarfärjan kommer att hållas ansvariga för katastrofen, och om anhöriga till dödsoffren får kompensation..

Nyteknik - Igår: 10:00

Saab ökar vinsten – ser ljust på framtiden

Efterfrågan på marknaden är fortsatt hög, konstaterar Saabs vd Håkan Buskhe..

Nyteknik - Igår: 09:45

Hjärnan signalerar obehag – så äcklas vi av robotarna

Många av oss äcklas av robotar som försöker efterlikna människor. Nu har forskare lokaliserat var olusten sitter i hjärnan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.