Skånskan > Opinion

Sunday, 21 July, 20:56

Skånskan - 12 jul 19 kl. 15:30

Efter centrumbygget – felstavade gatuskyltarHÖRBY Det har satts upp nya gatuskyltar i Hörby i spåren av det omtvistade centrumbygget.
En av dem väcker lite extra munterhet bland Hörbyborna.
Det har nämligen blivit fel i stavningen av Gelbgjutaregatan, som hastigt och lustigt har döpts om till Glebgjutaregatan.Skyltarna kom upp för ett par veckor sedan, och den felstavade skylten på Gelbgjutaregatan kommenteras flitigt på Facebook – bland annat på sajten Vad händer i Hörby. – Gelbgjutaregatan är svårt att stava till, men kommunen som beställt skyltarna borde se till att det är rätt stavat innan de betalar, tycker en Hörbybo.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Det, Hörby, Hörbyborna, Gelbgjutaregatan, Glebgjutaregatan, Facebook, Vad, Hörbybo, Åke Boulkizz, Kommunservice, Tipsa Hörby, Jan-Åke Boulkizz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter centrumbygget, felstavade, gatuskyltar
GöteborgsPosten - 21 jun 18 kl. 16:57

Oväntad upptäckt försenar centrumbygget

Det enorma centrumbygget är försenat. Arbetarna har gjort en oväntad upptäckt som nu försenar arbetet med några veckor..

NT - 02 feb 13 kl. 19:37

Språktvist kring gatuskyltar

Över 20 000 kroater protesterade på lördagen i Vukovar mot att regeringen planerar att införa gatuskyltar på kyrilliska. I områden där serber utgör mer än en tredjedel av befolkningen vill regeringen ha skyltar med både det latinska alfabetet, som används av kroaterna, och det kyrilliska, som används av serberna..

Expressen - 11 jun 12 kl. 12:18

Chippens felstavade tröja på plats i Kiev

Christian Wilhelmssons felstavade matchtröja är på plats i Camp Sweden. Den bärs av supportern Joakim Lindström, 25, från Stockholm. - Jag kommer att ha på mig den under matchen, säger han..

Hela Gotland - 22 sep 15 kl. 17:00

Felstavade namn ska rättas

Kultur- och fritidsdirektör Maria Modig lovar att de felstavade namnen på pelarna i arenan ska bli rättstavade..

DN - 22 sep 15 kl. 18:25

Felstavade hyllningar på Gotlands nya arena


100 gotländska idrottsprofiler har förevigats på betongpelare i nybyggda Ica maxi arena i Visby. Flera av dem med felstavade namn. ”Vi borde naturligtvis ha kvalitetssäkrat detta”, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör, till Helagotland.

Expressen - 22 sep 15 kl. 19:14

Idrottarna hyllas – men fick felstavade namn

I helgen invigs en ny arena på Gotland - och flera idrottsprofiler från ön har hedrats genom att få sitt namn skrivet på betongpelarna i entrén. Men nu har det visat sig att flera av namnen är felstavade. – Vi borde naturligtvis ha kvalitetssäkrat detta, men det har vi missat, säger kultur- och fritidsdirektören Maria Modig till Helagotland.

Sydsvenskan - 23 okt 14 kl. 15:18

Centrumbygget stoppas

Länsstyrelsen stoppar planerna på byggandet av Östra Centrum i Kävlinge efter att en markägare överklagat detaljplanen.
– Jag fattar knappt vad som hänt. Jag blir förbannad säger kommunalrådet Pia Almström (M)..

GöteborgsPosten - 15 feb 16 kl. 07:51

Centrumbygget startat i Partille

Bygget av 140 små lägenheter i kommunal regi är i gång. Och till våren sjösätter Peab sin första etapp av sitt jätteprojekt med 800 lägenheter intill nya arenan i Partille centrum..

Dalarnas tidningar - 22 nov 16 kl. 14:23

Särskilt ungdomsboende kan få plats i nya centrumbygget

I onsdags den 16 november var det tänkt att Ludvikahems styrelse skulle ta formellt beslut om storbygget i hörnet Fredsgatan – Köpmansgatan.
– Men det blev framflyttat till nästa möte den 7 december, säger ordföranden Sören Finnström (S)..

DalaDemokraten - 22 nov 16 kl. 14:23

Särskilt ungdomsboende kan få plats i nya centrumbygget

I onsdags den 16 november var det tänkt att Ludvikahems styrelse skulle ta formellt beslut om storbygget i hörnet Fredsgatan – Köpmansgatan.
– Men det blev framflyttat till nästa möte den 7 december, säger ordföranden Sören Finnström (S)..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Hittade död man i bil

Landskrona Vid middagstid på söndagen påträffades en avliden man i en bil i ett bostadsområde i Landskrona kommun.Vid klockan halv elva på söndagsförmiddagen ringer en person till polisen. Han berättar att han har hittat en person som han misstänker vara död, i en bil som står parkerad i ett bostadsområde strax söder om Landskrona.

Skånskan - 12 timmar sedan

Lister föll i ny WTA-semifinal

TENNIS Fair Plays Cornelia Lister var framme i en ny WTA-semifinal tillsammans med Renata Voracova - den här veckan i Ladies Championships Lausanne i Schweiz.Det svensktjeckiska paret vann två matcher i turneringen.
Alexa Guarachi, Chile/Erin Routliffe, Nya Zeeland, besegrades i en jämn tvåsetare med 7-6.

Skånskan - 12 timmar sedan

Rinaldo Persson starkast i Höllviken

TENNIS Fair Plays Kajsa Rinaldo Persson var överlägsen i Höllviken och tog andra raka sommartourtiteln.
Hon finalbesegrade norskan Matylda Burylo med siffrorna 6-1, 6-0.Höllviksspelen sommartour
Damsingel, semifinaler: Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK-Frida Bostrand, Fair Play TK 6-1, 6-0, Matylda Burylo, Norge-Louise Wikander, IS Göta Tennis 6-0, 7-5.

Skånskan - 12 timmar sedan

Carlsten triumferade i Hörby

TENNIS Limhamnsbon Victoria Carlsten, som representerar Helsingborgs TK, vann finalen i Hörbys sommartourtävling över klubbkamraten Elin Vilén med 7-6, 3-6, 6-2.– En välspelad och jämn final där det var små marginaler som avgjorde, konstaterade Fredrik Tuvesson, tävlingsledare och klubbchef i Hörby-Höör TK.
Jeppe Johansson Holm, Västerås TK, tog hem herrarnas tävling efter att ha finalbesegrat Tabergsdalens TK:s Jonathan Stenberg, 6-2, 6-2
– Jonathan gjorde det bra, men Jeppe var ett snäpp bättre än samtliga här och har högre tempo i allt.

Skånskan - 21 timmar sedan

Två MC-förare omkom samma kväll

SKÅNE Under fredagen inträffade två trafikolyckor med motorcykel vid olika platser och tidpunkter. Båda MC-förarna åkte till sjukhus med allvarliga skador.Första trafikolyckan inträffade i Svedala på väg 108.

Skånskan - Igår: 15:30

Fler kan förvänta sig inspektion

Malmö Fredrik Bengtsson är enhetschef för avdelningen miljö- och hälsoskydd.
Han berättar att miljöförvaltningen har för avsikt att besöka fler massagesalonger.– Miljöförvaltningen har med start 2017 bedrivit tillsyn på massagesalonger i Malmö i syfte att kontrollera miljö- och hälsoskyddet.

Skånskan - Igår: 15:30

”En be­kräf­tel­se att gifta sig här”

Malmö. På Prides drop in-vigsel fick Yvon­ne och Hel­e­na till slut lova vandra evig kär­lek i kyr­kan. Nå­got de inte fick för 13 år se­dan.

Skånskan - Igår: 15:30

Existentialism – tema för konstsommaren

Konst/recension En konsekvens av ökat miljömedvetande i kombination med en usel kronkurs har för många resulterat i ett nytänkande när det gäller semestrande. ”Hemestra” har blivit ett begrepp och varför inte?
Skåne är ett lysande alternativ inte minst för konstintresserade.

Skånskan - Igår: 15:30

Rotary bidrar med kontaktnät och låga avgifter

Skåne Utbytesplatser för studenter förmedlas av flera organisationer. En av dem är Rotary, som utnyttjar sitt kontaktnät för att ha låga avgifter. Rotation mellan värdfamiljerna är svenska Rotarys mål.

Skånskan - Igår: 15:30

Utbyte i Djungelboksland

Kävlinge En bergsby med omkring 80 000 invånare. Det kommer att bli 17-åriga Thea Walléns hem under knappt ett år. Om en månad skickas hon av Kävlinge Rotaryklubb till Indien som utbytesstudent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.