YLE > Finland

Friday, 19 July, 22:33

YLE - 12 jul 19 kl. 15:09

Allt som lever och förfaller – Konst & Design Biennalen i Fiskars utforskar hur människa, djur och materia kan leva tillsammans i harmoniPå konstutställningen utforskar konstnärer och designers människans försök att styra andra levande varelser. Det är samarbetet mellan arterna som är den drivande kraften i evolutionen. Utan den andra överlever vi inte..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Biennalen, Fiskars

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt som leveroch , förfaller, Konst, Design, Biennaleni , Fiskars utforskar hur människa djur och materia kan leva tillsammans i harmoni
DalaDemokraten - 30 mar 15 kl. 10:33

Konst och hantverk i Gagnef

Långfredag och påskafton är det återigen dags för Konst & Hantverk Gagnefs runt, i vardagligt tal kallat konstrundan. För nionde året i rad arrangeras Öppet hus hos Gagnefs konstnärer och konsthantverkare – både amatörer som brinner för sin konst och ägnar sin lediga tid till sitt skapande och professionella som lever på sin konst..

SvD - 16 jun 11 kl. 01:00

Allt fler lever på sin konst

Konstnärers situation kartlagd..

DN - 17 maj 16 kl. 08:32

Nathalie Djurberg och Hans Berg lever i sin konst


Berlin. För första gången på fyra år visar ett av landets just nu mest betydande konstnärskap nya verk i Sverige. DN träffade duon Nathalie Djurberg och Hans Berg i deras lägenhet och ateljé i Berlin..

Expressen - 21 mar 19 kl. 19:33

Så lever ”Antikrundan”-profilerna: ”Tur att jag bor ensam”

Ljust och fräscht – det är knappast ledorden när ”Antikrundan”-experterna får välja inredning.I deras hem återfinns i stället mängder av antikviteter, konst, vintageväskor, design och starka färger.– Det är som att folk bor i veterinärkliniker.

YLE - 24 jan 17 kl. 16:00

Kända seriefigurer med tungt budskap - energisk, men trubbig politisk konst

Bildkonstnären Riiko Sakkinen gör politisk konst av kända seriefigurer och varumärken som han kombinerar med politiskt laddade ord och bergepp. Boven är oftast kapitalismen. Är Sakkinens kritik trovärdig?

YLE - 30 aug 17 kl. 09:30

Glasblåsaren i Dalsbruk: Jag lever för glaset

I somras flyttade 26-åriga Jarl Hohenthal sin glashytta från ön Vänoxa till tackjärnsgjuteriet i Dalsbruk. Glashytta står det på en stor skylt utanför det gamla gjuteriet. Inne är det varmt, det glöder i ugnarna, musiken står på och en ung man i ärmlös skjorta svingar ett glödande klot.

SmålandsPosten - 20 mar 14 kl. 10:19

Utan verksamma bönder förfaller landsbygden

?Landsbygden behöver allt det politiska stöd vi kan få. Alliansregeringen har förärat oss med en egen landsbygdsminister som varit på besök i vår kommun.

Trelleborgs Allehanda - 20 dec 13 kl. 13:09

Nationalmuseum design i höst

En stor utställning med samtida svensk design visas på Nationalmuseum hösten 2014. Nationalmuseum design ska visa upp svenska föremål som lever upp till kraven på hållbar utveckling.
"Nationalmuseum design" får inte plats i Konstakademiens lokaler, där Nationalmuseum annars har de största utställningarna under den pågående renoveringsexilen.

Kristianstadsbladet - 20 dec 13 kl. 13:09

Nationalmuseum design i höst

En stor utställning med samtida svensk design visas på Nationalmuseum hösten 2014. Nationalmuseum design ska visa upp svenska föremål som lever upp till kraven på hållbar utveckling.
"Nationalmuseum design" får inte plats i Konstakademiens lokaler, där Nationalmuseum annars har de största utställningarna under den pågående renoveringsexilen.

SvD - 08 jan 11 kl. 02:00

Ny design vill förändra hur vi lever

NYTÄNKANDE Kan design forma vår framtid? Det påstår förespråkarna av Critical design, där objekt blir ögonöppnare och möbler diskussionsobjekt. Något att tänka på för svenska institutioner med....

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Rädsla, oro och sorg - de här och många andra känslor kan klimatångesten väcka hos oss

Klimatångesten blir allt vanligare. Känslorna varierar från mildare oro till ett mera närvarande ångesttillstånd. I värsta fall kan ångesten leda till tvångsmässigt beteende, något som också kan kallas klimatortorexi.

YLE - 3 timmar sedan

HFD går emot Migri och förvaltningsdomstolen: Könsstympning grund för asyl, somalisk mamma och barn får ny behandling

En somaliska mamma och hennes dotter bör få sitt fall prövat av Migri på nytt och då ska risken för könsstympning utgöra grunden för ett asylbeslut, fastslår Högsta förvaltningsdomstolen i ett uppmärksammat utslag den här veckan. HFD kullkastar med utslaget Migris och förvaltningsdomstolens tidigare asylavslag..

YLE - 4 timmar sedan

Projektet Raseborgs å kan hämta kräftorna tillbaka – översvämningarna är Raseborgsåns största problem

Översvämningarna kring Raseborgsån är ett stort problem för åns välmående. Raseborgs miljöbyrås projekt Raseborg å ska minska på fosforbelastningen. Snart kanske kräftorna trivs i ån igen..

YLE - 5 timmar sedan

Bussar ersätter rälsbussen mellan Hangö och Karis under veckoslutet

Kvällens sista turer på lördag (20.7) och alla turer på söndag (21.7) mellan Karis och Hangö ersätts med bussar..

YLE - 6 timmar sedan

Ny app ska hjälpa kunder spåra sitt klimatavtryck: "Klimatfrågor lika viktiga som social- och hälsovårdsfrågor för våra kunder"

Den största delen av Finlands klimatpåverkan kommer från hushållen. S-gruppen har utvecklat en app med vilken deras kunder kan spåra klimatavtrycket efter sina inköp..

YLE - 7 timmar sedan

“Vi vill visa allt som är osynligt i Raseborg” - unga arrangörer kontaktade föreningar som nu visar vad de erbjuder

Man måste ta saken i egna händer och se till att det finns något att göra. Det säger Nizar Ben Othman och Jonas Grönqvist som samlar föreningar i Stallörsparken i Ekenäs..

YLE - 8 timmar sedan

I början av nästa vecka blir det riktigt hett – till och med 27 grader i Sydvästra Finland

Värmen fortsätter efter veckoslutet in i nästa vecka. För måndagen och tisdagen utlovas 25 grader i Kittilä, och till och med 24 grader så långt upp som i Enare..

YLE - 9 timmar sedan

Hållbarhet och rymdteknologi har aldrig sett så här bra ut - Helsinki Fashion Week är en föregångare inom modeindustrin

Helsinki Fashion Week är världens mest hållbara modevecka och också den enda som till 100% baserar sig på cirkulär ekonomi. Material och innovationer tas till och med från rymdteknologi..

YLE - 12 timmar sedan

Utsläppen från fiskodling har minskat: "Inhemskt odlad fisk ett bra alternativ ur en miljösynvinkel"

Färsk forskning visar att utsläppsmängderna från fiskodlingarna har minskat. Enligt en ny rapport från Naturresursinstitutet har utsläppen minskat med cirka 70 procent sedan 1990-talet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.