Realtid > Ekonomi

Monday, 22 July, 13:41

Realtid - 12 jul 19 kl. 15:05

Allt fler bolag behöver hjälp vid korruptionsbrott – Vinge startar särskild enhetKorruptionsbrotten, inte minst mutbrotten, leder till att fler företag och organisationer behöver straffrättslig hjälp. Trenden kommer i kölvattnen av en rad uppmärksammade skandaler berättar chefen för Vinges nya enhet för internutredningar och brottsförebyggande tjänster – Mia Falk..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Vinges, Falk

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, bolagbehöver , hjälpvid , korruptionsbrott, Vinge, startar, särskild enhet
Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 06:30

Hans närmaste män beredda ta över

Italiens kris har allt mer fokuserats på en enda man: Den 75-årige premiärministern Silvio Berluscon?
Italiens kris har allt mer fokuserats på en enda man: Den 75-årige premiärministern Silvio Berlusconi.I går uppmanade hans allierade Umberto Bossi, ledare för regeringspartiet Lega Nord, honom att avgå.

YLE - 19 nov 13 kl. 16:02

Polisen ska förebygga, inte göra sig skyldig till korruption

Den senaste tiden har det kommit fram flera fall där chefer misstänks för mutbrott eller missbruk av tjänsteställning i Finland. Men att det här nu misstänks inom polisen är en mera allvarlig sak, säger Catharina Groop, forskardoktor vid statsvetenskapliga fakulteten vid Åbo Akademi. - Polisen representerar och upprätthåller lag och ordning, alltså de förebygger och undersöker brott.

DI - 23 nov 16 kl. 19:22

Mutmisstankar pressar Ericsson

Misstankar om korruptionsbrott lägger ny sten på Ericssons börda.  Bolaget backade på Stockholmsbörsen efter uppgifter om en upptrappad utredning från amerikanska myndigheter, som på senare tid dömt ut enorma skadestånd till europeiska bolag..

Dagen - 27 maj 11 kl. 03:00

Var finns de omutbara?

På torsdagen beslutade regeringen att inrätta en specialenhet vid Rikskriminalpolisen. 30 anställda, både poliser och andra experter, ska från och med i höst arbeta på heltid för att bekämpa korruptionsbrott. Den ordning som hittills gällt, där sådana utredningar gjorts lokalt på landets olika polismyndigheter, har inte visat sig vara tillräckligt effektiv för att hindra att mutor tas och ges.

Sydsvenskan - 03 jun 12 kl. 06:30

Livstidsstraffet mot Mubarak kan påverka valet av ny presidentIlska och besvikelse över domen

Egyptens expresident Hosni Mubarak dömdes igår till livstids fängelse. Det kan påverka valet av hans efterträdare.En domstol i Kairo befann den 84-årige Mubarak medskyldig till att 840 demonstranter dödades och att fler än 6?

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Sparbanken Sjuhärad höjer resultatet

Banken höjde sitt resultat med nästan 40 miljoner kronor jämfört med i fjol. Därmed går Sparbanken Sjuhärad mot den allmänna trenden om att bankerna visar en tydlig nedgång. .

Realtid - 2 timmar sedan

Aktiestrateg: Bolånekriget kommer fortsätta tynga bankernas marginaler

När de fyra svenska storbankerna har lämnat delårsrapporter för det andra kvartalet är det främst lönsamhetspress inom bolån som sticker ut, följt av ökade kostnader för åtgärder mot penningtvätt. Det säger Martin Guri, aktiestrateg på Kepler Cheuvreux, som spår fortsatt marginalpress inom bolån.  .

Realtid - 5 timmar sedan

Det går sämre för företagen

Det går sämre för företagen detta kvartal än tidigare. Även på sektornivå har den goda vinstutvecklingen har dämpats. Det skriver Peter Malmqvist, oberoende finansanalytiker och skribent, i en analys i Aktiespararna..

Realtid - I förrgår: 15:07

Intrum offentliggör erbjudande avseende seniora obligationer 

Intrum offentliggör ett erbjudande avseende seniora obligationer till ett sammanlagt nominellt värde om 600 miljoner euro..

Realtid - 19 jul 19 kl. 13:00

“Vi har kontaktat danska Finansinspektionen”

Värdehanteringsföretaget Loomis anklagades i våras för penningtvätt. Utredningen visar på brister i förhållande till efterlevnaden av interna policys och förfaranden. “Vi vidtar nu omedelbart åtgärder i förhållande till de brister som utredningarna visat på”, säger Patrik Andersson, vd och koncernchef för Loomis, till Realtid.

Realtid - 19 jul 19 kl. 10:00

Lägre resultat för Landshypotek Bank 

Banken redovisar ett lägre resultat än föregående år. Orsaken är främst att nettoresultatet av finansiella transaktioner var lägre, Det visar delårsrapporten..

Realtid - 19 jul 19 kl. 08:15

Skanska säljer byggnad för nästan en halv miljard

Skanska har sålt kontorsbyggnaden Nordic Light Trio i Budapest till en sydkoreansk fastighetsfond, för cirka 431 miljoner kronor. .

Realtid - 18 jul 19 kl. 16:00

Minskat resultat för Danske Bank

Danske Banks resultat för första halvåret var nästan 30 procent lägre än fjolårets. Kostnader för “utveckling och satsningar inom det regulatoriska område” anges vara orsaken. Det framgår av bankens delårsrapport.

Realtid - 18 jul 19 kl. 13:57

Länsförsäkringar Banks satsning på lokal förankring ger resultat

Länsförsäkringar Bank ökade rörelseresultatet med 8 procent jämfört med samma period föregående år. Samtidigt såg banken en tillströmning av nya kunder vilket kan förklaras med bankens lokala förankring. Det framgår av företagets delårsrapport.

Realtid - 18 jul 19 kl. 13:57

Länsförsäkringar Banks satsning på den lokala förankringen ger resultat

Länsförsäkringar Bank ökade rörelseresultatet med 8 procent jämfört med samma period föregående år. Samtidigt såg banken en tillströmning av nya kunder vilket kan förklaras med bankens lokala förankring och satsning inom det digitala området. Det framgår av företagets delårsrapport.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.