Skånskan > Nyheter

Monday, 22 July, 09:31

Skånskan - 12 jul 19 kl. 15:01

Kräver fortsatt stöd till Folkets husSTAFFANSTORP Medborgarhusets lokaler kan inte ersätta Folkets hus.Det menar Torbjörn Lövendahl (S) som i sitt yttrande till förvaltningsrätten, dit ärendet om indraget stöd till Folkets hus är överklagat, vidhåller att det är fel av den styrande M+SD-majoriteten att dra in stöd till Folkets hus men bevilja bidrag till Kyrkheddinge hembygdsgård. Han vänder sig mot att majoriteten hävdar att nya medborgarhuset nu tillgodoser behovet av samlingslokaler i Staffanstorp.
Det är inte korrekt, enligt Torbjörn Lövendahl som menar att den omfattande föreningsverksamhet som bedrivs i Folkets hus inte kan förekomma i medborgarhuset. Där saknas mycket av det som behövs för att studiecirklar, matlagningskurser, bridge men även dans och olika former av inomhusidrott ska kunn
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Folkets, STAFFANSTORP Medborgarhusets, Torbjörn Lövendahl, +SD, Kyrkheddinge, Staffanstorp, Arbetarnas, Lövendahl, Staffanstorps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kräverfortsatt , stödtill , Folkets, hus
NSD - 04 aug 17 kl. 13:17

Elchocken över för Folkets hus

På måndag har Folkets hus i Övertorneå åter ström..

Helsingborgs Dagblad - 12 jan 17 kl. 14:00

Folkets hus på fötter igen

Efter några tuffa ekonomiska år med bland annat konkurshot hängande över sig är Folkets hus på väg att komma på fötter igen..

SmålandsPosten - 15 mar 17 kl. 19:44

Tung tysk industritechno i Alvesta Folkets hus

Den 23 mars kommer industritechno att ljuda över biosalongen i Folkets Hus. Då kommer nämligen en konsert av det tyska bandet Rammstein att visas..

Skånskan - 18 mar 18 kl. 15:25

NÄR PUBLIKEN DROG TILL FOLKETS HUS – kring ett par teaterjubileer

ERWP.fif(0)Invigningen av landets första för ändamålet byggda Folkets hus ägde rum i Malmö på söndagskvällen den 2 april 1893 Senare samma månad skulle f.d.

BT - 23 nov 14 kl. 07:19

Kongresshusarkitekten: "Vi bevarar Folkets hus"

Folkets hus i Borås ska bli ett kongresshus. Trots högljudda protester. Men arkitekten Bo Karlberg är inte bekymrad.

Barometern - 19 sep 14 kl. 08:41

Judocenter ska rädda Folkets hus

Folkets hus i Björkshult har under flera år varit utan verksamhet. Nu har tysken Martin Klonz gått in som köpare och räddare av byggnaden. Folkets hus har gamla anor och var under flera år en uppskattad samlingspunkt i det forna glasbrukssamhället.

Kristianstadsbladet - 23 aug 13 kl. 08:30

Folkets hus värt att bevara

Foto: Bosse Nilsson
Broby folkets hus existens hängde på en skör tråd. Ekonomin var ­ i botten och underhållet eftersatt, nu har ett nytt gäng entusiaster lyckats få vind i seglen igen.
För ett år sedan aviserade den dåvarande styrelsen för Broby folkets hus att det inte fanns någon framtid för deras verksamhet.

Skånskan - 04 maj 18 kl. 05:00

Möllanscouter uppsagda från Folkets hus

Malmö Plötsligt damp det ner ett mejl med uppsägning. Utan förklaring. Efter 17 år.

Skånskan - 01 mar 19 kl. 05:00

Kommunalt stöd till Folkets hus tas bort

Staffanstorp Kommunstyrelsens arbetsutskott tar bort allt stöd till Folkets hus i Staffanstorp.
– Man ger sig på de ideella krafterna och framför allt den äldre generationen, säger ordföranden Richard Frid.På onsdagens möte i kommunstyrelsens arbetsutskott togs tre föreningars ansökningar upp.

Kristianstadsbladet - 15 aug 14 kl. 07:00

Ekonomisk obalans för Folkets hus

Foto: Lars Ottosson
Det är tuffa tider för Folkets hus i Sibbhult. Bion går sämre än man hade hoppats och förlusten av bingon är kännbar. Men siktet är ändå uppåt.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

De sätter sången i Allsången

Senaste albumet fick en Grammisnominering för bästa folkmusikalbum förra året och imorgon uppträder de för första gången i Allsång på Skansen.
Det går bra nu för Malmöbaserade Åkervinda.I morgon kväll kliver den Malmöbaserade a capella-kvartetten Åkervinda upp på Skansens scen för att sjunga svensk folkmusik inför tusentals människor på plats och en och en halv miljon tittare framför tv-apparaterna.

Skånskan - 1 timme sedan

Brand vid radhus i Husie

Malmö Under natten till måndagen utbröt en brand i ett förråd vid en radhuslänga på Husie Kyrkoväg.Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka branden. Inga personer ska ha skadats.

Skånskan - 1 timme sedan

Dödligt hot – avsnitt 26

– ”Johan Kristian Homan”, sa jag till Cléo. ”Distriktsmästare i för snabba slutsatser.” Men som vanligt låtsades hon inte om vad jag sa, hoppade upp på fönsterbrädan och tog kontroll över sitt revir, gårdens fågelfauna.

Skånskan - 1 timme sedan

Bland trimmade traktorer

Ekeröd På en åker i längs E22 i höjd med Ekerödsrasten är det i dagarna liv och rörelse.
Till helgen arrangeras Ekeröd Power Festival och SM i traktorpulling.Förberedelserna inför SM-deltävlingen i traktorpulling i Ekeröd drog igång under söndagen.

Skånskan - 2 timmar sedan

20-åring skjuten på Möllan

Malmö Flera personer ringde polisen under natten till måndagen efter att ha hört en man skrika att han var skjuten.Det var strax efter klockan ett som polispatruller skickades till Möllevångsgatan/Fredsgatan efter att uppringare kontaktat polisen. Mannen som är i 20-årsåldern har skottskador i benen och förts till sjukhus av en privatperson.

Skånskan - 3 timmar sedan

Spöket på Canterville blir nya operan

Höör Kusligheter blandas med humoristiska inslag när Tord Nihlén gör opera i två akter av Oscar Wildes Spöket på Canterville.
Detta tillsammans med bland annat kompositören Thomas Blum.Det kryllar av barn, ungdomar och vuxna i lokalerna till Höörs musikskola.

Skånskan - 4 timmar sedan

Brukare får se nya ansikten varje vecka

Eslöv I fyra år har Eslövsparet haft hemvård, och enligt mannens beräkningar har det kommit 289 personer, i snitt en ny i veckan.
De undrar varför det är så stor personalomsättning.I centrala Eslöv bor ett äldre par där kvinnan är i 85-årsåldern och mannen nästan 90.

Skånskan - 4 timmar sedan

Unga företagare vågar utmana

Svalöv I ett samarbeta mellan tre kommuner får unga entreprenörer i Svalöv en möjlighet att utvecklas. Projektet med sommarentreprenörer går under namnet ”Ung drive”.Det är under en femdagarskurs som 30 högstadieelever från skolor i Svalövs, Eslöv och Staffanstorps kommun utbildats för i att driva ett eget företag.

Skånskan - 10 timmar sedan

Bilolycka i Kävlinge

Kävlinge Det var under söndagskvällen vid klockan 22.20 som larmet inkom. Enligt Räddningstjänsten Syd är det en singelolycka med personbil.

Skånskan - 18 timmar sedan

Flera bilar i kollision på Jägersrovägen

Malmö Vid klockan halv två på söndag eftermiddag får SOS Alarm in ett larm om en trafikolycka på Jägersrovägen, Hindby, i Malmö. Räddningstjänst och en polispatrull kallas till olycksplatsen. Polisen skriver på sin hemsida att 4-5 personbilar är inblandade i trafikolyckan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.