Blekinge Läns tidning > Nyheter

Thursday, 18 July, 23:51

Blekinge Läns tidning - 12 jul 19 kl. 14:45

Annorlunda mässa på söndag kvällS:t Nicolai kyrkan får en annorlunda kvällsmässa på söndag kväll. Temat för mässan är ”Att inte döma”. .
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Nicolai, Att

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Annorlunda, mässa, söndag, kväll
Sydöstran - 18 jan 18 kl. 06:00

Livets Källa fyller kyrkan

På söndag hålls en annorlunda mässa i Tvings kyrka när en konstutställning anordnas av Tvings målargrupp. Temat är "Livets källa" och baseras på konstnärens Lena Gunnarssons egna förhållande till livskraft..

YLE - 02 apr 17 kl. 14:03

"Gudstjänsten inte bara prästens show"

Kyrkan satsar på ökad gemenskap i och kring gudstjänsten. I Sundom kapellförsamling i Vasa ställer man till med drop-in-frukost före högmässan. Gemenskap och delaktighet är två av nyckelorden när det gäller utveckling av gudstjänsten - ett arbete som pågår inom den evangelisk-lutherska kyrkan som bäst.

Kristianstadsbladet - 20 mar 13 kl. 11:42

Urpremiär för Sandströms requiem

Sven-David Sandströms första dödsmässa gjorde skandalsuccé, mycket tack vare texten om Förintelsens barn. När han nu 30 år senare har urpremiär på sitt andra requiem är allt annorlunda, även musiken.
- Det är inte bara popmusiken som ändras utan även den typ av musik som jag gör, ett slags modern seriös konstmusik, säger Sven-David Sandström.

YA - 25 aug 13 kl. 20:51

Blå toner över kyrkogården

Foto: Mark Hanlon
Blues, veteranbil, fika och varm korv. Skivarps församling och Röda Korset bjöd på en annorlunda eftermiddag på kyrkogården inför söndagens mässa.
Grevebanans bluesband svarade för musiken utanför kyrkan.

Skånskan - 24 aug 18 kl. 05:00

”Tror det här blir Eslövs största arrangemang i år”

ELLINGE Slottsherren Mikael Wehtje väntar 10 000 besökare till helgens jakt- och friluftsmässa på Ellinge Slott utanför Eslöv, kallad Ellinge Game Fair.
– Jag tror det blir ett av Eslövs största arrangemang under året, säger han.Liksom 2016 har Ellinge lagt sin jaktmässa samma helg som Bosjökloster har traditionella Skånska jakt- och fiskemässan.

Skånskan - 22 maj 18 kl. 15:40

Djuren bjuds in av kyrkan

Södra Sandby Många gånger har det dykt upp önskemål om att få ha med ett älskat husdjur på gudstjänster, uppger Niclas Loive, kyrkoherde i Södra Sandby.
På söndag har församlingen bestämt att detta annorlunda firande ska prövas.Problemet är att kombinera pälsdjur med offentliga lokaler som kyrkor, eftersom det finns de som har besvärliga allergier.

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 12 kl. 11:49

Morgongudstjänst i Tåssjö kyrka

På söndag blir det en annorlunda gudstjänst klockan 9 i Tåssjö kyrka som präglas helt av den tidiga morgontimman med rubriken "Gomorron Tåssjö". Det blir morgonmusik och morgontankar med frukost på kyrkbacken eller längst bak i kyrkan efter gudstjänsten. För musiken står Iréne Jönsson.

YLE - 01 jan 14 kl. 14:09

Tre församlingar blev en i Närpes

Efter årsskiftet finns bara en församling i Närpes då nya Närpes församling inledde sin verksamhet. De tre församlingarna Närpes, Pörtom och Övermark fusionerades. Nu är det slut på de ensamma åren.

Kristianstadsbladet - 20 mar 14 kl. 06:05

Ferry avslutar på topp

Björn Ferry avslutar sin långa karriär i sitt livs form. Han kommer till sin sista skidskyttetävling med två segrar, en andraplats och en tredjeplats på de senaste världscuphelgerna.
Efter 13 kringflackande år i världscupcirkusen, tio VM och fyra OS är det snart dags att ställa undan skidor och bössa för gott för Björn Ferry.

Trelleborgs Allehanda - 20 mar 14 kl. 06:05

Ferry avslutar på topp

Björn Ferry avslutar sin långa karriär i sitt livs form. Han kommer till sin sista skidskyttetävling med två segrar, en andraplats och en tredjeplats på de senaste världscuphelgerna.
Efter 13 kringflackande år i världscupcirkusen, tio VM och fyra OS är det snart dags att ställa undan skidor och bössa för gott för Björn Ferry.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 5 minuter sedan

Kvinna skuren med tillhygge

Larmet kom in vid 22:33 på torsdagskvällen..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Med mäktig musik invigdes festivalen

På torsdagskvällen hölls den stora invigningskonserten av Östersjöfestivalen. På scenen fanns en stråkorkester under ledning av Mikaela Brorsson som specialarrangerat material till konserten..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

TV: Karnevalsyra på festivalen

Över tjugo akter och 400 deltagare strömmade genom Karlshamns gator. Årets festivalparad drog till med festivalyra under andra dagen av Östersjöfestivalen 2019..

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Moped och bil körde ihop i korsning

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Nostalgins två ansikten

Det förflutna, vilken lurig liten djävel. Det är något med semestertider som får mig att minnas och längta tillbaka. Enligt psykologerna finns det två typer av nostalgi, en positiv och en negativ — det gäller att ägna sig åt rätt sort.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Kaffekalas på Stora torget

Cappuccino, espresso, kaffe latte, snabbkaffe, kokkaffe eller varför inte en helt vanlig bryggkaffe? Kaffet i alla dess former är populärare än någonsin och svenskarna är ett av de folk som dricker mest kaffe i världen..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Dubbla jubilarer när BLT bjöd sommarkollo på tårta

BLT firar 150 år och passade på att uppmärksamma en annan jubilar i länet. Det är Säljö barnkoloni som firar 70 år. Sommarlägret har blivit en veritabel institution och familjer köar för att få en plats för sina barn.

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Här görs ett lyft för padeln

Den populära bollsporten padeltennis har kommit för att stanna - och nu är trenden att den flyttar inomhus för att entusiasterna ska kunna hålla igång året runt. På torsdagen gjordes ett lyft för att förse Olofströmsborna med möjligheten att sporta på hemmaplan..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Hon svarade för dagens prestation i lag-SM

Den första halvan av lag-SM i golf för damer, som spelas på Barsebäck Golf & Country Club, har avverkats. Sölvesborgs GK är med och svingar i toppen, inte minst Emma Nilsson som visar fin form. .

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Stulen björn har fått ersättare

Sjöbjörnen som stals från platsen där den varnar båtar för grunt vatten har blivit ersatt med en helt ny björn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.