Expressen > Nyheter

Wednesday, 17 July, 12:22

Expressen - 12 jul 19 kl. 14:50

Bevattningsförbud i Båstad – struntat i att spara vattenNu gäller bevattningsförbud i Båstad kommun, med omedelbar verkan. Anledningen är att vattenförbrukningen i kommunen ökat kraftigt – trots uppmaningar om att spara vatten.– Vi kommer att patrullera områden i kommunen och knacka på hos folk som vattnar gräsmattor, säger Jonas Håkansson, dricksvattenchef på NSVA till SVT Helsinborg. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Båstad, Jonas Håkansson, NSVA, SVT Helsinborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bevattningsförbudi , Båstad, struntati att , spara, vatten
Alingsås tidning - 01 aug 18 kl. 16:10

Alingsås kommun inför bevattningsförbud

På grund av den ihållande torkan inför Alingsås kommun nu ett totalt bevattningsförbud för alla med kommunalt vatten.
Tidigare har det rått bevattningsförbud i de delar av kommunen som får sitt vatten från grundvattentäkter i Sollebrunn, Gräfsnäs, Magra och Ödenäs. Nu utökas alltså förbudet till att gälla ett generellt bevattningsförbud i hela Alingsås kommun.

Västerbottens Folkblad - 12 jul 18 kl. 10:29

Inför bevattningsförbud

På grund av torkan inför Lycksele kommun bevattningsförbud från och med i dag, torsdag. Kommunen uppger att den behöver spara vatten för att kunna hålla vattenförsöjningen till alla abonnenter som är anslutna till det kommunala ledningsnätet. Anledningen till att man behöver spara på vattnet är på grund av den senaste månadens torra väder och höga […].

Västerbottens Folkblad - 25 jul 14 kl. 10:32

Bevattningsförbud i Lycksele

Lycksele kommun uppmanar invånarna att spara på vatten och att framför allt inte vattna gräsmattorna. Sedan tidigare har Skellefteå, Robertsfors och Nordmalings kommun gått ut med bevattningsförbud. Nu informerar även Lycksele kommun att vattnet sakta börjat sina i vattenreservoarerna till följd av den ihållande värmen.

YA - 25 jul 14 kl. 21:47

Kommunen inför bevattningsförbud

Foto: ERIK G SVENSSON

Den torra och mycket varma sommaren tvingar nu kommunen att införa bevattningsförbud. - Nu är det kris så alla måste spara på vattnet, förklarar Johan Ehrnborn, driftledare vid vattenverken.Förbudet att vattna med kommunalt vatten gäller tills vidare.

GöteborgsPosten - 01 jun 18 kl. 11:26

Bevattningsförbud i Västsvenska kommuner

Den långvariga värmen gör att flera västsvenska kommuner uppmanar invånarna att spara på vattnet. I Kungälv och Tjörn råder bevattningsförbud..

GöteborgsPosten - 01 jun 18 kl. 11:34

Bevattningsförbud i flera kommuner

Den långvariga värmen gör att flera västsvenska kommuner uppmanar invånarna att spara på vattnet. I Kungälv och Tjörn råder bevattningsförbud..

GöteborgsPosten - 01 jun 18 kl. 09:56

Vattnet kan ta slut - kommunen vädjar och överväger bevattningsförbud

I de södra delarna av Sverige har det redan varslats om eventuell vattenbrist. Nu går även Göteborgs stad ut och varnar att kranvattnet kan ta slut. Allra störst risk löper högt belägna områden och ytterområdena som redan fått uppleva problem med vattentrycket.

Skånskan - 04 jun 18 kl. 10:49

Bevattningsförbud utan effekt

ÄSPERÖD Vattenförbrukningen i Äsperöd har inte minskat trots att kommunens VA-enhet i fredags införde förbud för större vattenuttag i byn.
– Vi får kanske gå ut med förnyad information.Det säger kommunens VA-chef, Peter Hellichius.

NT - 09 jul 18 kl. 17:44

Bevattningsförbud upphävs

Bevattningsförbudet som infördes i början av juni upphävs i Söderköpings stad..

Sydsvenskan - 17 jul 18 kl. 13:30

Inget bevattningsförbud – men spara på vattnet ändå

Här är VA Syds bästa tips för att spara in på vattnet..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Polischefen: Rånarna och offren blir yngre

Under natten mot onsdagen knivskars en ung man vid ett rån på Hjalmar Brantingsplatsen på Hisingen – han avled sedan av sina skador. Tre unga personer, två män och en kvinna, är misstänkta.– Det går ner i åldrarna, både gärningsmän och offer blir yngre, säger Theodor Smedius, lokalpolisområdeschef på polisområde City i Göteborg.

Expressen - 15 minuter sedan

Louise svägerska visar upp lyxlivet i Malaysia

Louise Johansson har varit relativt tystlåten om relationen med Malaysias kronprins av Kelantan.Nu ger hennes svägerska, Rihana Oksana Petra, en inblick i livet med en malaysisk kunglighet, skriver Daily Mail. Den före detta modellen har delat bilder av sin son och av livet med den abdikerade kungen Sultan Muhammad V..

Expressen - 30 minuter sedan

Akilov JO-anmäler Hall – för maten

Terrordömde Rakhmat Akilov har JO-anmält fängelseanstalten Hall.Det eftersom han är missnöjd med anstaltens mat och sin ensamhet, skriver nyhetsbyrån Siren..

Expressen - 45 minuter sedan

Rökutveckling från fritidsbåt utanför Ystad

Sjö- och flygräddningscentralen har larmats till vattnet utanför Ystad.Det är rökutveckling från en fritidsbåt. – Enheten är på väg fram för att föra personerna ombord i säkerhet, säger Lina Buurstra, sjöräddningsledare..

Expressen - 45 minuter sedan

Tvåårig flicka påkörd av motorcykel

På onsdagsförmiddagen har en tvåårig flicka blivit påkörd av en motorcykel på Hisingen i Göteborg.– Hon ska enligt mina uppgifter vara oskadd, hon har kanske slagit i huvudet, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst. .

Expressen - 1 timme sedan

Tidigare skolanställd döms för barnvåldtäkter

En man i 30-årsåldern döms av Lycksele tingsrätt för tre fall av grov våldtäkt mot barn, flera fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn och en lång rad andra sexualbrott. Sammantaget fälls mannen för 17 brott och döms till 12 års fängelse..

Expressen - 1 timme sedan

Hotade kassörska med kniv – döms

En man i 20-årsåldern knivrånade en Pressbyrå i Falkenberg med kniv.Efter att ha fått med sig stöldgods från butiken återvände han en kort stund senare för att stälja ytterligare.Nu har han dömts till rättspsykiatrisk vård, skriver Hallands Nyheter.

Expressen - 1 timme sedan

Barn nära att träffas av skott vid skjutningen på Seved

Ett barn i förskoleåldern var på tisdagskvällen nära att träffas av flera kulor. Barnet satt i baksätet i den bil som blev beskjuten i stadsdelen Seved i Malmö, enligt uppgifter till Kvällsposten.Mordförsöket kan ha filmats..

Expressen - 1 timme sedan

Vattenkokare återkallas – handtag kan lossna

Handtaget på en vattenkokare från butikskedjan Clas Ohlson kan lossna och butiken återkallar nu produkten och uppmanar sina kunder att omedelbart sluta använda sig av den..

Expressen - 1 timme sedan

Axels Tivoli: Kontakterna i hoppborgen var utdragna

Fyra barn fick föras till sjukhus efter att en hoppborg kollapsat på Kiviks marknad under tisdagskvällen.Enligt Tony Andreasson, vd på Axels tivoli, var kontakterna utdragna vid tillfället. – Kontrakterna var utdragna och det gjorde att den vek sig mot ena sidan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.