Skånskan > Nyheter

Sunday, 21 July, 15:35

Skånskan - 12 jul 19 kl. 14:37

Man döms för vapenbrottESLÖV En 20-årig man som är bosatt i Eslövs kommun har dömts för vapenbrott.
Polisen stoppade mannen när han körde bil på E22 i höjd med Gårdstånga.
I bilen hade mannen en burk tårgassprej och som kräver tillstånd. Mannen åtalades men hävdade att han inte visste att tårgassprejen var olaglig. Han uppgav att han köpt sprejen på Blocket av en person som uppgett att den var laglig.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESLÖV En, Eslövs, E22, Gårdstånga, Blocket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Man dömsför , vapenbrott
Kristianstadsbladet - 25 jun 14 kl. 17:59

Vapenbrott kan ge sex års fängelse


På torsdagen klubbade Riksdagen igenom hårdare straff för vapenbrott. Förutom att straffskalorna för grovt vapenbrott höjs så har en ny kategori av vapenbrott införts - synnerligen grovt vapenbrott. Det nya brottet ska ge mellan tre och sex års fängelse och ska göra det lättare att komma åt organiserad brottslighet.

BT - 25 jun 14 kl. 17:59

Vapenbrott kan ge sex års fängelse

På torsdagen klubbade Riksdagen igenom hårdare straff för vapenbrott. Förutom att straffskalorna för grovt vapenbrott höjs så har en ny kategori av vapenbrott införts - synnerligen grovt vapenbrott. Det nya brottet ska ge mellan tre och sex års fängelse och ska göra det lättare att komma åt organiserad brottslighet.

BT - 25 jun 14 kl. 18:17

Vapenbrott kan ge sex års fängelse

På onsdagen klubbade Riksdagen igenom hårdare straff för vapenbrott. Förutom att straffskalorna för grovt vapenbrott höjs så har en ny kategori av vapenbrott införts – synnerligen grovt vapenbrott. Det nya brottet ska ge mellan tre och sex års fängelse och ska göra det lättare att komma åt organiserad brottslighet.

Sydsvenskan - 19 jan 12 kl. 07:58

Lagförslag mot vapenbrott sågas

Foto: Scanpix.
Straffen för vapenbrott höjs inte, men regeringen vill vässa synen på vad som är grovt brott. Och manar domstolarna att slå hårdare.

Barometern - 25 jun 14 kl. 21:52

Vapenbrott kan ge sex års fängelse

Hårdare straff för vapenbrott - det klubbade Riksdagen igenom på onsdagen. Förutom att straffskalorna för grovt vapenbrott höjs till minst ett år, så har en ny kategori införts - synnerligen grovt vapenbrott. Det nya brottet ska ge mellan tre och sex års fängelse och ska göra det lättare att komma åt organiserad brottslighet.

Alingsås tidning - 29 dec 18 kl. 06:00

Sänker straff för vapenbrott

En Herrljungabo dömdes tidigare i år till två års fängelse för grovt vapenbrott – nu mildrar hovrätten påföljden för mannen.
Det var under en utredning av ett grovt vapenbrott, där en man i Borås hanterat ett drygt tiotal halvautomatiska pistoler, som polisens blickar även riktades mot en man i Herrljunga. Herrljungabon visade sig förvara en halvautomatisk pistol, tillsammans med tillhörande patroner, i sin bostad.

Nyheter 24 - 01 feb 12 kl. 23:30

Kravet från oppositionen: Skärp straffen för vapenbrott


Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna vill skärpa minimistraffet på sex månaders fängelse till ett år. En majoritet i riksdagen vill skärpa straffet för grovt vapenbrott - från ett halvårs fängelse till ett år. Oppositionen har därmed majoritet över regeringen.

BT - 17 feb 12 kl. 14:47

Skärpta straff för vapenbrott kommer

Det finns en bred enighet i riksdagen om att straffen för vapenbrott bör skärpas och att polisen ska få ökade möjligheter att bekämpa de brotten. ? Det behövs en nationell kraftsamling, sade socialdemokraten Morgan Johansson när riksdagen debatterade de många morden i Malmö.

Regeringen - 19 dec 12 kl. 09:40

Inga förändringar i reglerna för hemlig avlyssning vid grova vapenbrott

Sten Heckscher överlämnade i dag betänkandet Avlyssning mot grova vapenbrott? (SOU 2012:85) till justitieminister Beatrice Ask. Uppdraget var att ta ställning till om reglerna om hemlig avlyssning av elektronisk kommunikation borde ändras så att de omfattar fler grova vapenbrott.

Expressen - 19 feb 13 kl. 08:54

Expressen fälls för vapenbrott

En granskning av vapenhandeln i Malmö ledde till att de i tingsrätten dömdes för inblandning i vapenbrott. Klockan 11.00 blev det klart att hovrätten fastställer tingsrättens dom: Expressens chefredaktör Thomas Mattsson döms för anstiftan till vapenbrott, dåvarande nyhetschefen Andreas Johansson döms för medhjälp till vapenbrott och reportern Diamant Salihu döms för vapenbrott.

DalaDemokraten - 25 jun 14 kl. 17:59

Vapenbrott kan ge sex års fängelse

På torsdagen klubbade Riksdagen igenom hårdare straff för vapenbrott. Förutom att straffskalorna för grovt vapenbrott höjs så har en ny kategori av vapenbrott införts - synnerligen grovt vapenbrott. Det nya brottet ska ge mellan tre och sex års fängelse och ska göra det lättare att komma åt organiserad brottslighet..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Flera bilar i kollision på Jägersrovägen

Malmö Vid klockan halv två på söndag eftermiddag får SOS Alarm in ett larm om en trafikolycka på Jägersrovägen, Hindby, i Malmö. Räddningstjänst och en polispatrull kallas till olycksplatsen. Polisen skriver på sin hemsida att 4-5 personbilar är inblandade i trafikolyckan.

Skånskan - 45 minuter sedan

Två bilar i krock

MALMÖ Under söndagseftermiddagen strax efter klockan 14 inträffade en trafikolycka med två personbilar på Jägersrovägen i Malmö. Räddningstjänsten är på platsenSkadeläget är oklart. Texten uppdateras..

Skånskan - 1 timme sedan

Ladugårdsbrand i Brunnslöv

Brunnslöv En person larmar klockan tjugo i två på söndag eftermiddag SOS Alarm om en brand i en ladugård i Brunnslöv, Hörby kommun. Brandens omfattning är inledningsvis oklar. Räddningstjänsten är på plats.

Skånskan - Igår: 15:30

Paviljongen får öppna igen

Malmö Margaretapaviljongen har, efter fredagens återbesök av miljöförvaltningen, fått klartecken för att öppna upp en del av verksamheten.
Det berättar Arvid Nordland som är enhetschef vid miljöförvaltningen.Margaretapaviljongen har varit tillfälligt stängd på direktiv av miljöförvaltningen i ett par veckor.

Skånskan - 18 timmar sedan

LB07 föll tungt på stopptid

FOTBOLL Limhamn Bunkeflo såg ut att ta en viktig poäng i Damallsvenskans bottenstrid.
Men i minut 90+1 skruvade Djurgårdens VM-spelare Olivia Schough in 1-0 på en hörna.Oerhört tungt för LB07 och efter slutsignalen sjönk besvikna spelare ihop på Limhamns IP:s konstgräs.

Skånskan - 21 timmar sedan

Loppis med flera kvaliteter

janstorp Den klassiska loppmarknaden i Janstorp är en chans att stötta det lokala laget, träffa gamla vänner och göra en tjänst för miljön.Ett par hundra fler besökare än förra årets stekheta loppis hoppades marknadsansvarige Per Viktorsson på innan lördagens start.
Det skulle innebära lite mer än 3 000 besökare som hjälper till att stötta Janstorps AIF:s verksamhet.

Skånskan - 22 timmar sedan

Kommunen avråder från bad – nu är det högsäsong för algblomning

MALMÖ Den 20 juli meddelade Malmö stad att det just nu är algblomning på Ribersborg och i Sibbarp. Därför uppmanas allmänheten att avstå från bad vid dessa badplatser.Provtagningen gjordes under lördagen och resultatet visade att det är algblomning i hög usträckning, meddelar Malmö stad.

Skånskan - Igår: 15:30

Replik Lars Hansson 13/7

Lars Hansson skriver att Centerpartiet satsar 206 miljoner kronor extra till den skånska kollektivtrafiken nästa år. Tyvärr verkar Hansson sakna insyn i verksamheten, då dessa pengar inte lär bidra till att klara miljö- och klimatutmaningen, utan slösas bort på trånga och dyra tåg med för liten kapacitet och höga driftskostnader. I ett par år har en investering på 1,85 miljarder kr.

Skånskan - Igår: 15:17

Pridefesten har intagit Malmö

MALMÖ Se när den färgglada kärleksparaden tågar genom Malmö stad. Fint väder var det också..

Skånskan - Igår: 10:40

Cyklist påkörd på Limhamnsvägen

Malmö Vid halv elva på lördag förmiddag inkommer ett larm om en påkörd cyklist vid Marietorps allé, Limhamnsvägen, i Malmö. Enligt larmet ska cyklisten blivit påkörd av en personbil. Andra omständigheter är inledningsvis okända.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.