Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 20 July, 09:58

Dagens Medicin - 12 jul 19 kl. 14:32

Första besluten om nationell högspecialiserad vård kommer i höstSocialstyrelsen bör inte ha för bråttom att sjösätta det nya systemet med nationell högspecialiserad vård. Alla dimensioner ska vara belysta innan beslut tas. Det anser Johan Rinder, region Stockholms samordnare för nationell högspecialiserad vård..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Johan Rinder, Stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första beslutenom , nationell, högspecialiserad, vårdkommer i , höst
Dagens Medicin - 15 jun 17 kl. 07:00

”Ny modell för nationell högspecialiserad vård”

Landstingen, Socialstyrelsen, professionerna och patienterna har tagit fram en modell för hur de första stegen mot en ny nationell, högspecialiserad vård kan tas, skriver Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell och SKL:s Hans Karlsson i en debattartikel..

Dagens Medicin - 13 mar 19 kl. 06:00

Ett steg närmare högspecialiserad vård

De första förslagen om vilka områden som ska drivas som högspecialiserad vård har lämnats. Men mycket kvarstår innan besluten om var vården ska bedrivas kan tas..

Dagens Medicin - 14 feb 19 kl. 07:00

”Ta fram en nationell handlingsplan för hjärt-kärlsjukvården”

Samla avancerad högspecialiserad hjärt-kärlsjukvård där så är möjligt, skriver Camilla Waltersson Grönvall (M) på Alla hjärtans dag..

GöteborgsPosten - 17 maj 18 kl. 09:49

Sonesson: Träning ger färdighet även i vården

Den 1 juli i år börjar lagen om nationell högspecialiserad vård att gälla. Syftet är att bygga koncentration av kompetens på vissa ställen i landet som ger högre vårdkvalitet. Frågan är angelägen eftersom det handlar om hur samhället mest effektivt hjälper svårt sjuka patienter..

GöteborgsPosten - 17 maj 18 kl. 09:51

Sonesson: Träning ger färdighet även i sjukvården

Den 1 juli i år börjar lagen om nationell högspecialiserad vård att gälla. Syftet är att bygga koncentration av kompetens på vissa ställen i landet som ger högre vårdkvalitet. Frågan är angelägen eftersom det handlar om hur samhället mest effektivt hjälper svårt sjuka patienter..

YA - 18 feb 13 kl. 04:06

Lägg förband på er

Foto: Karin Grip / SvD / SCANPIX
YA anser: Sjukvården i Skåne blöder. Det kräver insatser, som självklart ska göras utan demokratiska genvägar.
Den politiska majoriteten i vårdproduktionsutskottet i Region Skåne tog i fredags (15/2) ett steg närmare de omdiskuterade strukturförändringarna i vården, trots oppositionens protester.

Nerikes Allehanda - 04 maj 15 kl. 07:35

Kommer sjuksköterskorna stanna med nuvarande villkor?

Regionstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg Fransson och ordförande i nämnden för hälsa, vård och klinisk forskning, Jenny Steen skriver att det görs insatser på både kort och lång tid för att säkerställa en god vård och förbättra arbetssituationen för anställda i regionen. Den stora frågan är; gör man tillräckligt?De bristande resurserna i vården kan utan tvekan relateras till en allvarlig sjuksköterskebrist, en nationell sådan, som tyvärr, låtits växa till orimliga proportioner.

Regeringen - 06 okt 17 kl. 07:00

Nu påbörjas arbetet med att koncentrera den mest avancerade vården

Regeringen ger Socialstyrelsen i uppdrag att pröva det förslag till arbetsprocess för nivåstrukturering av högspecialiserad vård som myndigheten presenterade i juni 2017. Därmed påbörjas arbetet med att öka koncentrationen av vård på nationell nivå i en pilotverksamhet inom ett begränsat antal områden..

YA - 08 mar 18 kl. 19:31

Klubbat: Avancerad vård fokuseras nationellt

Högspecialiserad vård ska ges på färre platser i Sverige. Riksdagen har på torsdagen godkänt att vårdsystemet ska organiseras på nationell nivå. Det handlar om vård som i dag bedrivs på större länssjukhus och de sju universitetssjukhusen.

Kristianstadsbladet - 08 mar 18 kl. 19:31

Klubbat: Avancerad vård fokuseras nationellt

Högspecialiserad vård ska ges på färre platser i Sverige. Riksdagen har på torsdagen godkänt att vårdsystemet ska organiseras på nationell nivå. Det handlar om vård som i dag bedrivs på större länssjukhus och de sju universitetssjukhusen.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Linköping vill ”lägga in” patienter på akuten

Det ansträngda läget vid Universitetssjukhuset i Linköping gör att ledningen nu ser över möjligheten att ”lägga in” patienter på akuten. De ska sedan rondas av sjukhusets bakjourer. .

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

Sverige drivande i ebolafrågan

Sverige har drivit på för att få omvärlden att agera kraftfullare i Kongo-Kinshasa. Sida följer det pågående ebolautbrottet noga och är redo att öka insatsen vid behov..

Dagens Medicin - Igår: 07:52

Cancerpatient fick vänta sex år på operation

En patient i Västerbotten fick vänta i över sex år på operation på grund av dubbla vårdmissar, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten..

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Jag kan inte stå tyst när svensk cancervård kallas ovärdig”

Det är svårt att förstå varför cancervården nu används av Moderaterna som slagträ i sjukvårdsdebatten, skriver socialminister Lena Hallengren (S) i en replik..

Dagens Medicin - Igår: 12:44

Arbetsterapeut spar pengar i vårdplanering

I Eslöv har kommunen sparat mycket pengar sedan arbetsterapeut och biståndshandläggare började att arbeta tätt ihop. Bara i år rör det sig om närmare 700 000 kronor när invånare fått träning i att klara sig själv i stället för hemtjänst..

Dagens Medicin - Igår: 10:51

Kvinna förfalskade yrkeslegitimation

En kvinna i 30-årsåldern anmäls till polisen för att hon använt en förfalskad yrkeslegitimation på Hallands sjukhus Halmstad, rapporterar Hallandsposten..

Dagens Medicin - I förrgår: 08:10

WHO: Ebolautbrott ett internationellt nödläge

Världshälsoorganisationen, WHO, klassar ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa som ett internationellt nödläge. ”Det är dags för världen att uppmärksamma och fördubbla våra ansträngningar”, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus i ett uttalande..

Dagens Medicin - I förrgår: 07:50

Tarmbakterie spreds på Danderyds sjukhus

Resistenta tarmbakterier har spritt sig till flera patienter vid Danderyds sjukhus. Orsaken är dålig hygien på sjukhuset..

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

”Allt kan inte diagnostiseras med AI”

Allmänläkare som inte lärt sig möta det outtalade i patienters berättelser kanske ser roboten som en lättnad, skriver Olle Hellström, pensionerad allmänläkare..

Dagens Medicin - I förrgår: 11:21

JO: Psykakuten på Östra sjukhuset är för liten

Lokalerna är ljusa och fräscha men verksamheten underdimensionerad i förhållande till uppdraget. Nu vill JO uppmärksamma SKL på problemen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.