Kristianstadsbladet > Kultur

Monday, 22 July, 12:10

Kristianstadsbladet - 12 jul 19 kl. 11:31

En trio med känsliga svenska tonerPå lördag avslutas årets Musik i Äppelriket. Man gör det smått, men storstilat då Södra Mellby kyrka få besök av en minst sagt välrenommerad trio i Lena Willemark, Jonas Knutsson och Mats Öberg. Vi frågade Lena Willemark ett par ting..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Musik, Äppelriket, Södra Mellby, Lena Willemark, Knutsson, Mats Öberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En triomed , känsligasvenska , toner
YA - 12 jul 19 kl. 11:31

En trio med känsliga svenska toner

På lördag avslutas årets Musik i Äppelriket. Man gör det smått, men storstilat då Södra Mellby kyrka få besök av en minst sagt välrenommerad trio i Lena Willemark, Jonas Knutsson och Mats Öberg. Vi frågade Lena Willemark ett par ting..

Uppsalanyheter.se - 24 okt 16 kl. 00:14

Recension: Ekvilibristisk lekfullhet med Hiromi - The Trio Projekt på UKK

Hiromi: The Trio Projects musik är brutal, vacker och rytmisk, beskriver min gode vän Christer för mig innan konserten. För några år sedan blev han så såld på Hiromis musik att han åkte till Marseille bara för att få uppleva henne spela live, idag var hon på UKK. Hiromi: The Trio Projects musik är brutal, vacker och rytmisk, beskriver min gode vän Christer för mig innan konserten.

Uppsalanyheter.se - 24 okt 16 kl. 00:14

Recension: Ekvilibristisk lekfullhet med Hiromi - The Trio Project på UKK

Hiromi: The Trio Projects musik är brutal, vacker och rytmisk, beskriver min gode vän Christer för mig innan konserten. För några år sedan blev han så såld på Hiromis musik att han åkte till Marseille bara för att få uppleva henne spela live, idag var hon på UKK. Hiromi: The Trio Projects musik är brutal, vacker och rytmisk, beskriver min gode vän Christer för mig innan konserten.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Brasilianska toner med Miriam Aïda Trio

När vintern nu har kommit till Östersund var det skönt att komma in på Storsjöteatern och bli omfamnad av Miriam Aïda Trios varma toner..

SmålandsPosten - 17 nov 14 kl. 07:51

Samspelt trio

Det är det bästa vädret för att gå på konsert. November bjuder på sin allra ruggigaste sida, man hinner bli kall in i märgen av promenaden mellan parkeringen och konserthuset. Vi är runt 60 personer som slår oss ner för en paus från november.

Sydöstran - 02 nov 16 kl. 10:48

Trio ger toner om längtan

Längtans blåa färg genomsyrar en konsert på biblioteket i morgon kväll. Den tillfälliga konstellationen Trio Da Capo bjuder på visor i förvintertid..

Trelleborgs Allehanda - 19 jul 12 kl. 20:00

Calasia underhöll som trio

En kvinna kort underhöll Calasia vid Månstorps gavlar. Mellan låtarna delade de med sig av sin händelserika bandhistoria.
Calasias spelning vid Månstorps gavlar påminner om ett program med sommarpratarna i P1.

ÖstersundsPosten - 27 jun 14 kl. 15:17

Värmande toner och Mylthsylth i parken

Klas-Henrik Hörngren Trio inledde med musik i jazzland och sedan bjöd Syster Dynamit publiken på visprogg med reflektioner om samhället..

Helsingborgs Dagblad - 12 okt 16 kl. 10:55

Blå toner på Saluhallen

Två spännande jazzkvällar bjuder Tomas Trulsson och hans trio+ in till på Saluhallen..

LV - 30 jun 17 kl. 16:10

Babben Larsson, Göran Fristorp och Andreas Landegren – en utmärkt trio

Hela kyrkan var alldeles tyst. Så började sakteliga toner klinga fram på pianot, därefter hördes strängarna spela på den akustiska gitarren och sedan började Babben sjunga....

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 16:34

Asap Rocky: Trump har ringt Stefan Löfven

Donald Trump har enligt egen utsago ringt Stefan Löfven för att lösa situationen med Asap Rocky. "Hade just ett väldigt bra samtal med Sveriges statsminister Stefan Löfven", twittrar han..

Kristianstadsbladet - 18 jul 19 kl. 18:56

Månen – en stjärna på kulturhimlen

Den 20 juli är det femtio år sedan människan för första gången landade på månen. Den mytomspunna himlakroppen och rymdfararna som försökt nå den har länge varit superstjärnor inom kulturen..

Kristianstadsbladet - 18 jul 19 kl. 12:00

Högläsningstips för semestern: Ha roligt!

Högläsningen för barn ökar generellt i Sverige. Men under semestrar och helger tar många föräldrar ledigt även från läsningen. Här är några tips för att öka läslusten..

Kristianstadsbladet - 18 jul 19 kl. 09:09

Bortglömda Nobelpristagare: Pearl S Buck

I höst tillkännages inte bara ett utan två Nobelpris i litteratur. Men kommer pristagarna att finnas kvar i det kollektiva minnet om 100 år? Här är Nobelpristagarna i litteratur som de flesta av oss har glömt bort..

Kristianstadsbladet - 16 jul 19 kl. 08:51

Efter Wanås - här kan du också skulpturvandra

När konstnären Lisa Abelsson öppnade Kronovalls slottsparks skulpturutställning för femte året var temat givet: Kärlek. .

Kristianstadsbladet - 15 jul 19 kl. 15:00

Krug gör läsaren försvarslös

En bok om en familjs historia under nazitiden, men den är berättad som inget annat, på ett sätt som gör läsaren helt försvarslös, anser Niclas Sennerteg..

Kristianstadsbladet - 13 jul 19 kl. 05:00

Märta Tikkanen: "Förstår inte hur jag orkade"

Åsa Moberg, Birgitta Stenberg och Märta Tikkanen – tre vänner som länge skrev brev till varandra. Nu har Märta Tikkanen samlat ett urval av sina brev till vännerna i brevbiografin "Måste försöka skri-". Oj vad jag har hävt ur mig till Åsa och Birgitta, säger hon till TT..

Kristianstadsbladet - 12 jul 19 kl. 06:00

Carolina Söderholm: ”Fabriken fortsätter sin fotohistoriska gärning”

Den stora konsthallen Fabriken i Bästekille har öppnat våra ögon för många fotografers verk. I sommar kommer turen till den berömde fotografen Hans Hammarskiöld och den något mindre kända fotografen Dag Hammarskjöld. Desto mer bekant som FN:s forne generalsekreterare.

Kristianstadsbladet - 11 jul 19 kl. 00:01

Hoppets giganter skapas ur järn och luft

Den enes verk är fyllda av luft, den andres väger 2,5 ton. Båda är internationella konstnärer som slåss för lika rättigheter, medan de extrema olikheterna i deras konstnärliga alster får dessa att samspela på allvar. På fredag har svenske Michel Östlund och kanadensiske Max Streicher vernissage med utställningen ”Hoppets giganter” på Mårten Pers Källa, Brantevik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.