YLE > Svenskfinland

Thursday, 18 July, 11:09

YLE - 12 jul 19 kl. 14:14

Musikfestspelen Korsholm tar sig an livetTemat för Musikfestspelen Korsholm år 2019 är LIVET. Festspelen bjuder på ett trettiotal konserter, samt utflykter, guidningar och samtal, säger verksamhetsledare Monica Johnson..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Korsholm, Musikfestspelen Korsholm, LIVET, Monica Johnson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Musikfestspelen, Korsholm, tarsig an , livet
YLE - 28 jul 14 kl. 11:21

Musikfestspelen Korsholm bjuder på åtta dagar av kammarmusik

Kammarmusik från Norden är temat för årets upplaga av Musikfestspelen Korsholm som börjar på onsdag. Musikfestspelen samarbetar i år med Europas kulturhuvudstad Umeå. Mån 28.

YLE - 13 mar 13 kl. 10:01

Musikfestspelen Korsholm kör igång

Musikfestspelen Korsholm i sommar blir lite annorlunda jämfört med det vi vant oss vid, säger verksamhetsledare Monica Johnson som besökte God morgon Österbottens studio på onsdag. Tiderna mellan de klassiska epokerna uppmärksammas. Musikfestspelen Korsholm tjuvstartar verksamhetsåret redan den här veckan då den nya konstnärlige ledaren, pianisten Henri Sigfridsson, besöker Österbotten.

YLE - 27 jul 16 kl. 16:31

Musikfestspelen Korsholm körde igång

Idag, onsdag, inleddes Musikfestspelen Korsholm med en gratiskonsert i Rewell Center. Namnet till trots blir det musik i en veckas tid på olika håll i Österbotten och också på andra sidan Kvarken i Umeå. Gratiskonserten med Osthrobothnia Brass Quintet lockade åhörare till köpcentret, det soliga vädret till trots.

YLE - 26 feb 16 kl. 11:37

"Vandringsår" är temat för Musikfestspelen Korsholm

Vandringar och resor har i alla tider varit en inspirationskälla för kompositörer. Då konstnärlige ledaren Henri Sigfridsson sammanställt årets Musikfestspel är det också detta som varit ledstjärnan. - Det är vandringar, inte bara i naturen, utan också människans vandring genom livet, säger Sigfridsson.

YLE - 14 mar 15 kl. 13:49

Den Nya Världen - Musikfestspelen Korsholm 2015

Huvudtemat för Musikfestspelen Korsholm 2015 är Den Nya Världen. Det innebär bland annat men inte enbart musik från de amerikanska kontinenterna. Här kan nämnas namn som Edward MacDowell och Samuel Barber.

YLE - 03 dec 15 kl. 06:29

Många besökte Musikfestspelen Korsholm

Förra sommarens upplaga av Musikfestspelen Korsholm gick bra. Festspelen hade 5400 besökare och det är fler än tidigare år och biljettförsäljningen ökade med femton procent. - Den höga nivån på konserterna och stämningen på festivalen är en bidragande orsak till detta trots att konserterna arrangeras på ett brett geografiskt område, konstaterar styrelsen för Musikfestspelen Korsholm i ett pressmeddelande.

YLE - 15 nov 12 kl. 14:31

Brytningstid i Musikfestspelen Korsholm

Temat för Musikfestspelen Korsholm 2013 är "brytningstid". Då pianisten Henri Sigfridsson inleder sin treårsperiod som ny konstnärlig ledare är det många olika musikaliska tidsepoker som står i centrum.
Verk från barocken, wienklassicismen, romantiken och impressionismen ska uppföras nästa sommar.

YLE - 30 jul 15 kl. 16:04

Musikfestspelen Korsholm öppnades

Musikfestspelen Korsholm öppnades i torsdags officiellt i Rewell Center i centrum av Vasa. Ikväll hålls öppningskonserten i Korsholms kyrka. I Rewell Center uppträdde Ostrobothnia Brass Quintet.

YLE - 28 jul 15 kl. 11:51

Klappat och klart för Musikfestspelen Korsholm

Artisterna har börjat droppa in och övningar pågår från morgon till kväll. På onsdag tjuvstartar festspelen med en konsert i Lillkyro kyrka. På torsdag inleds evenemanget på riktigt med konserter både i Rewell Center och i Korsholms kyrka.

YLE - 30 jun 16 kl. 11:39

Europeiska toppartister på årets Musikfestspelen Korsholm

Toppartister från Europa utlovas under årets Musikfestspelen Korsholm. Men också flera finländska artister som sopranen Kajsa Dahlbäck från Vasa och barytonen Herman Wallén uppträder i år. - Musikfestspelen Korsholms utbud längs den österbottniska kustlinjen är unik.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Svagt andra kvartal för Wärtsilä – framtiden väntas bli utmanande

Wärtsiläs halvårsrapport visar på ett sämre resultat än väntat. Enligt koncernchef Jaakko Eskola är en orsak till nedgången den fortsatta osäkerheten på marknaden. Man väntar att efterfrågan kommer att minska under de kommande tolv månaderna..

YLE - 2 timmar sedan

Camilla Richardsson i sitt livs form – krossat två personliga rekord inom en vecka: “De här tiderna har mognat under många år”

Förra veckan klarade Camilla Richardsson VM-gränsen på 3 000 meter hinder med nytt personligt rekord. På onsdagen putsade hon sitt rekord på 5 000 meter med tjugo sekunder. Egentligen tror jag inte att det här är någon sjuk formtopp jag har för tillfället, säger Richardsson..

YLE - 16 timmar sedan

Äntligen! Hurske en hundradelssekund under VM-gränsen med minsta möjliga vindmarginal – Korte och Richardsson förbättrade sina rekord

Nu har Finland tre löpare på 100 meter häck under VM-gränsen. I GP-tävlingen i Lapinlahti fick Reetta Hurske äntligen till det och tog sig under gränsen till Doha i statistikdugliga förhållanden. Segern i loppet gick emellertid till Annimari Korte, som förbättrade sitt PB..

YLE - 21 timmar sedan

Hårda vindar har ställt till det för skärgårdstrafiken

Hård vind och hög sjögång ställer till problem för skärgårdstrafiken. I Karleby har flera avgångar till ön Tankar inhiberats på grund av vädret, medan man i Vasa lidit av passagerarbrist..

YLE - Igår: 08:12

Brandkåren ryckte ut till Petalaxbarin – Taket har börjat brinna igen

Bensinstationen Petalaxbarin i Malax började brinna första gången tidigt på måndagsmorgonen. Nu har brandkåren ryckt ut igen då takkonstruktionen fattat eld..

YLE - Igår: 08:12

Brandkåren har ryckt ut till Petalaxbarin – Taket har börjat brinna igen

Bensinstationen Petalaxbarin i Malax började brinna första gången tidigt på måndagsmorgonen. Nu har brandkåren rykt ut igen då takkonstruktionen fattat eld..

YLE - Igår: 07:15

Lyssnarnas sommarpratare David Björkström: Varför fick jag aldrig höra att jag inte var dum i huvudet?

Först i vuxen ålder fick lyssnarnas sommarpratare David Björkström en förklaring till sitt oroliga beteende som skapat både frustration och drogmissbruk. Han har adhd..

YLE - Igår: 05:23

Blixten totalförstörde sexbarnsfamiljens hus – Pappa Christer Lundström väntar ivrigt på dagen familjen kan flytta hem igen.

För ett år sedan slog blixten ner i familjen Lundströms hus i Smedsby. Taket fattade eld och huset totalförstördes i branden. Nu är familjens nya hus snart färdigt och Christer och Henna Lundström hoppas kunna flytta in med alla sina barn innan skolstarten..

YLE - Igår: 15:37

Vattenläckaget vid Malax nya serviceboende kan ta upp till ett halvt år att torka

En dåligt fastspänd vattenmätare orsakade troligen vattenläckaget vid bygget av Malax nya serviceboende. Enligt entreprenören kommer det att ta månader att torka och kostnaderna ökar, men i bästa fall försenar det inte själva bygget allt för mycket..

YLE - I förrgår: 07:15

Friluftsentusiasten Kristoffer Wiik: Kurskamraterna dog i en lavin i Tamokdalen i Norge medan jag var på väg hem

I januari 2019 dog tre finlandssvenska och en svensk skidåkare i lavinolyckan i Norge. Kristoffer Wiik skulle ha varit med, men valde att åka hem en dag tidigare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.