Dagen > Kultur

Monday, 22 July, 11:52

Dagen - 12 jul 19 kl. 14:08

Döm inte varandraPå söndag är det fjärde söndagen efter trefaldighet och kyrkoårets tema är att inte döma..
Läs mer på Dagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Döminte , varandra
Cornucopia - 29 jan 19 kl. 13:24

Ja, människor hjälper varandra vid kris

En vanlig myt bland personer som har en tveksam människosyn är att det blir någon form av anarki och alla-mot-alla när det blir en kris, akut eller långvarig. Men tvärt om pekar all erfarenhet på att människor hjälper varandra utifrån den information och de förmågor de besitter. Däremot finns kriminella och psykopater kvar även i kris, och kommer som rovdjur förstås precis som vanligt försöka utnyttja situationen, vilket får en del att tro att det gäller allmänheten.

Sydsvenskan - 23 jan 12 kl. 06:30

Växte upp i Skåne ovetande om varandra

Den 18 mars 1983 föddes ett par tvillingflickor i staden Semarang i Indonesien. De lämnades till ett barnhem och bara några veckor gamla adopterades de bort till olika familjer i utlandet. Nu har systrarna återfunnit varandra - i Skåne.

YLE - 26 jul 13 kl. 15:10

Så här peppar de varandra inför Kalevaspelen

Vi träffade Svenskfinlands hetaste friidrottspar. Att stavhopparen Erica Hjerpe och sprintern Jonathan Åstrand är högaktuella i Kalevaspelen - det känner vi alla till. Men vad ni kanske inte visste är att det också är ett par.

SVT Debatt - 23 dec 13 kl. 12:42

Vi värmer oss mot varandra

KÄRRTORP Det svenska debattklimatet har blivit allt kallare. För bara några år sedan hade det till exempel varit otänkbart att låta en tv-debatt utgå från frågan: ”Hur många invandrare tål Sverige?”.

Alliansfritt Sverige - 16 apr 14 kl. 13:07

Sundsvallsmoderaterna har fullt upp med att puckla på varandra – under tiden läggs vårdtagare på hög

Vad har vi på spelplanen? Moderater. De har börjat att använda skuld som slagträn mot varandra i Sundsvall.

Posh24 - 19 sep 14 kl. 10:04

Samir och Gunillas otippade kärlek: "Vi älskar varandra!"

Sverige har en ny otippad duo: Samir Badran och Gunilla Persson. Realityprofilerna, kända från Paradise Hotel respektive Svenska Hollywoodfruar, har fattat tycke för varandra under inspelningen av TV3:s nya "superdokusåpa" och visar nu sina känslor öppet för varandra på Instagram.

"Jag är så glad att jag träffat dig, Safir, du är en väldigt speciell personlighet," skriver Gunilla till Samir.

PI - 08 mar 11 kl. 10:19

Anställningspolicy: Tala bara svenska med varandra

SVENSKA Bussföretaget Keolis tar över busstrafiken i Jönköping efter Arriva i sommar. I deras anställningskontrakt finns en punkt som de anställda förväntas följa: Alla busschaufförer måste tala svenska med varandra i såväl bussarna som i lunchrummet. Keolis motiv är att alla ska kunna delta i gemenskapen och om några tjattar på annat språk kan den tredje känna sig utanför och därmed diskriminerad.

Dagen - 14 mar 12 kl. 03:00

I luven på varandra?

Ledarkrönika"Ska ni slåss med varandra nu?" frågade en av åhörarna, möjligen med viss förväntan i rösten, som kom till den ekumeniska samtalskvällen på temat "I luven på varandra?!" i Otterstads församlingshem på Kållandsö.

Posh24 - 12 okt 12 kl. 16:06

Familjekris! Jessica & Ashlee Simpson vägrar prata med varandra!

Problem i paradiset! Skönsjungande systrarna Jessica och Ashlee Simpson är osams och vägrar prata med varandra. Allt började med att Ashlee sökte stöd från Ashlee i sin kamp mot graviditetskilorna.

Posh24 - 15 feb 13 kl. 11:43

Chris Brown och Drake stämmer varandra efter stort slagsmål!

Vi antar att du har hört den här tidigare? Ja, att Chris Brown och Drake inte direkt gillar varandra alltså, och folk säger att det beror på att båda har haft till det med Rihanna. I juni förra året hamnade de i storslagsmål med varandra, och nu stämmer de varandra för händelsen - och självklart menar båda att den andre är skyldig.

Alliansfritt Sverige - 31 mar 13 kl. 11:31

Fem roligaste priserna högerfolk gett varandra

PRISAT. Har ni också tänkt på att högern formligen älskar att dela ut priser till varandra? Nedan listar vi ett de bästa exempel vi kommer på.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 30 minuter sedan

Allt hårdare anklagelser mot Labourledaren

Egna ledamöter kräver krafttag mot antisemitism i partiet.

Dagen - 19 timmar sedan

Equmenias scouter på nationellt storläger

I dag drar Equmeniascouternas storläger Prisma igång. Omkring 3 000 personer samlas i Mohed utanför Söderhamn..

Dagen - 22 timmar sedan

Buzz Aldrin firade nattvard på månen

Att det är 50 år sedan den första månlandningen har nog få missat. Men lika många känner inte till att det delades bröd och vin strax efter ankomsten..

Dagen - Igår: 10:58

De vill se åtgärder för att minska hatbrott mot religiösa

Muslimer och judar är två särskilt utsatta religiösa grupper i Sverige. Det menar Svenska kyrkan och Sveriges kristna råd..

Dagen - Igår: 09:11

Kartläggning: Så nära var Notre-Dame att rasa

Den världskända katedralen Notre-Dame i Paris var närmare kollaps under branden i våras än vad som hittills varit känt..

Dagen - Igår: 07:17

Religiösa i förorten känner inte igen sig i mediebilden

Religion beskrivs ofta som ett problem, inte minst när det handlar om utsatta områden. Dagen har besökt förorten Skärholmen för att lyssna på invånarna där..

Dagen - Igår: 15:28

”Den som är rasist är problemet”

Religion beskrivs ofta som ett problem, inte minst när det handlar om så kallade utsatta områden. Dagen besökte Stockholmsförorten Skärholmen för att höra vad de religiösa själva säger..

Dagen - I förrgår: 10:52

Bill Hybels vill inte delta i försoningsprocessen

Under de senaste sex månaderna har äldstekåren i Willow Creek sökt upp och samtalat med människor som berörts av missförhållandena kring Bill Hybels. Även Hybels själv har kontaktats, men har valt att tacka nej till dialog..

Dagen - I förrgår: 15:20

Stor bredd ryms inom SEK

Sveriges ekumeniska kvinnoråd är en bred organisation där medlemmar och medlemsorganisationer har olika åsikter och teologiska tolkningar, skriver styrelsen för SEK...

Dagen - I förrgår: 15:20

Meningslöst träta och leta fel hos varandra

Vi måste tillbaka till kärnan i evangeliet, det glada budskapet. Och det finns ingen glädje i att träta och leta fel hos varandra i all oändlighet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.