YLE > Finland

Wednesday, 17 July, 18:24

YLE - 12 jul 19 kl. 12:34

Uleåborgs tingsrätt gav de sista domarna i sexbrottshärvanUleåborgs tingsrätt gav på fredagen de två sista domarna i den omfattande sexualbrottshärvan. De dömda är två män, 26 och 33 år gamla..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uleåborgs, tingsrätt, gavde sista , domarnai , sexbrottshärvan
YLE - 12 jul 19 kl. 12:34

Uleåborgs tingsrätt dömde de sista sexförbrytarna

Uleåborgs tingsrätt gav på fredagen de två sista domarna i den omfattande sexualbrottshärvan. De dömda är två män, 26 och 33 år gamla..

HBL - 03 jun 14 kl. 16:28

Gav barnet bara gröt – fick böter

Åtta månaders villkorligt fängelse och dagsböter blev straffet för ett par som fälldes för utsättande av ett barn i Uleåborgs tingsrätt på tisdagen.Domstolen ansåg att barnets far och styvmor under tiden för gärningen försummade sin 5–6-åriga dotter. Enligt rätten gav de barnet inte tillräckligt mycket att äta eller tillräckligt mångsidig kost.

HBL - 06 apr 15 kl. 08:05

Svag is gav många räddningsuppdrag

Påskledigheten märktes i trafiken, då rattfyllerifallen var fler än vanligt. Samtidigt fick det vackra vädret många att gå ut på de svaga isarna och sjunka igenom.Polisen stoppade berusade förare och rapporterade om rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten runt om i landet.

YLE - 28 apr 14 kl. 16:47

Sporthörnan dissekerade finalserien

Uleåborgslaget Kärpät var värdiga vinnare av ligaguldet - bland annat den slutsatsen kom Sporthörnans ishockeypanel fram till i sin session på måndagen. Hockeyhörnans gästande expert var forwarden Max Wärn. Wärn, tillsammans med Yle Sportens Chriso Vuojärvi och Antti Koivukangas slog sig ner för att reflektera över den sju matcher långa, jämna finalserien mellan Kärpät och Tappara.

YLE - 11 okt 13 kl. 07:06

16-åringens tidigare hot utreddes inte

Polisens utredning i går visar att den 16-årige pojken som har erkänt knivhuggningarna i skolan Oulunseudun ammattiopistos Myllytulli-enhet redan tidigare hade riktat ett mordhot mot den skola han då gick i. Polisen fick nys om hotet via ett nättips, förhörde pojken, och gav information till barnskyddsmyndigheterna, men utredde inte fallet vidare eftersom pojken sade att han inte hade menat allvar. Det rapporteras nu att informationen om mordhotet inte hade gått vidare till skolorna.

YLE - 11 okt 13 kl. 08:21

Lärarförbund om skolknivhuggning: Farligt att information inte når skolor

Polisens utredning i går visar att den 16-årige pojken som har erkänt knivhuggningarna i skolan Oulunseudun ammattiopistos Myllytulli-enhet redan tidigare hade riktat ett mordhot mot den skola han då gick i. Det rapporteras nu att informationen om mordhotet inte hade gått vidare till skolorna. Dan Johansson, orförande vid Finlands Svenska lärarförbund är oroad över den skrala informationsgången:Yle/Bubi Asplund _ Vi går mot en verkligt farlig utveckling i vårt samhälle.

YLE - 11 okt 13 kl. 10:10

Lärarförbund om knivhuggning: Farligt att information inte når skolor

Polisens utredning i går visar att den 16-årige pojken som har erkänt knivhuggningarna i skolan Oulunseudun ammattiopistos Myllytulli-enhet redan tidigare hade riktat ett mordhot mot den skola han då gick i. Det rapporteras nu att informationen om mordhotet inte hade gått vidare till skolorna. Dan Johansson, orförande vid Finlands Svenska lärarförbund är oroad över den skrala informationsgången:Yle/Bubi Asplund - Vi går mot en verkligt farlig utveckling i vårt samhälle.

HBL - 15 jan 15 kl. 19:10

Tolv dömdes för vargjakten i Perho

olv män dömdes för grovt jaktbrott till villkorliga fängelsestraff och fyraåriga jaktförbud i Mellersta Österbottens tingsrätt på torsdagen. Tre åtalade män friades.Domen handlade mycket om definitionen av en varg.

YLE - 07 apr 16 kl. 05:42

Regeringens modell får godkänt i Karleby

Regeringens reviderade modell för social- och hälsovården får tummen upp från centralsjukhuset i Karleby. Vd Ilkka Luoma gläds över att Mellersta Österbotten nu får ordna sin vård på egen hand. Samtidigt oroar han sig för att räddningsväsendet ska styras från endast fem områden.

YLE - 31 aug 16 kl. 11:45

Utredning: Vasa centralsjukhus borde få fulljour

Enligt en utredning av framtidsorganisationen Sitra borde Vasa centralsjukhus vara ett av tolv fulljoursjukhus. Regeringen har negligerat utredningen, säger riksdagsledamot Joakim Strand (SFP). Utredningen gjordes av Sitra och Uleåborgs universitet och publicerades i mars i år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Han går från Spanien till Finland och tillbaka - med 1 000 sandkapslar som rest till rymden

Fyra år har jag vandrat för att dricka en kopp kaffe i Ingå, skrattar Jean-François Aillet. Men han vandrar också för ett monument med 7 000 kapslar sand från alla hörn i världen, ett bibliotek för kommande generationer..

YLE - 2 timmar sedan

Irak förtydligar uppgifter om utvisade finska barn - finska utrikesministeriet misstänker att det handlar om ett fall av barnkidnappning

Utrikesministeriet förtydligar tisdagens uppgifter om att barn skulle ha utvisats till Finland från Irak. I ett pressmeddelande på tisdag uppgav det irakiska utrikesministeriet att man bland annat utvisat barn av finsk härkomst..

YLE - 3 timmar sedan

Ärkebiskop Tapio Luoma: Finländarna i lägret al-Hol borde föras hem

Ärkebiskop Tapio Luoma tycker att man borde agera utifrån vad som är barnens bästa. "Barnen har inte kunnat påverka sina föräldrars val"..

YLE - 4 timmar sedan

Toroidion vill öka produktionen och behöver mer pengar - elbilsföretaget i Pojo ger ut nya aktier

Företaget Toroidion i Pojo behöver mera kapital och ger därför ut nya aktier..

YLE - 6 timmar sedan

Ett ryskt flygplan misstänks ha kränkt Finlands luftrum - försvarsminister Kaikkonen: "Vi reagerar politiskt ifall det finns behov"

Ett ryskt flygplan misstänks ha kränkt Finlands luftrum vid finska viken utanför Borgå under morgonen..

YLE - 5 timmar sedan

"Det finns en tid före och efter Talvivaara" - miljön och vinsterna är i fokus när gruvlagen ska göras om

Malmletningen blir en allt hetare fråga när efterfrågan på råvaror till batterier och ackumulatorer ökar. Vem ska få ta del av vinsterna, och hur ska kommunernas röst höras, ifall malmbrytning blir aktuellt? Frågorna hopar sig inför en reform av gruvlagen, som finns med i regeringsprogrammet och ett färskt medborgarinitiativ med över 50 000 underskrifter..

YLE - 6 timmar sedan

Hemvården i Borgå står inför nya förändringar – staden ska samarbeta med närvårdarstuderande från Prakticum

Hemvården i Borgå står inför stora förändringar. Under hösten ska man ta i bruk ett nytt optimeringssystem och inleda ett samarbete med Prakticum så att närvårdarstuderande får komma ut i arbetslivet..

YLE - 6 timmar sedan

Ny ÅA-forskning pekar på stora skillnader när det gäller vilka som röstade i årets val - Sannfinländarna kan växa ytterligare

Åbo Akademi har samlat in data om finländarnas politiska åsikter och röstning vid riksdags- och EU-valet i våras. Statsvetare hoppas också på att införa vallokalsundersökningar i kommande val..

YLE - 6 timmar sedan

Ett ryskt flygplan misstänks ha kränkt Finlands luftrum

Det ryska flygplanet misstänks ha kränkt Finlands luftrum vid finska viken utanför Borgå under morgonen..

YLE - 6 timmar sedan

Sommarliv utan sommarstuga - är det ens möjligt?

Naturen och havet tilltalar inte alla. Så visst är det möjligt att ha en trevlig sommar utan att varken besöka eller själv äga en sommarstuga. Istället kan man till exempel resa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.