Dagen > Kultur

Monday, 22 July, 11:55

Dagen - 12 jul 19 kl. 13:51

Anders Arborelius får ytterligare uppdrag av påvenPåven har utsett den svenske kardinalen Anders Arborelius till medlem av katolska kyrkans kongregation för präster och diakoner..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Arborelius, Anders Arborelius

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Arboreliusfår , ytterligare, uppdragav , påven
Dagen - 12 jul 19 kl. 13:51

Anders Arborelius får ytterligare uppdrag av påven

Påven har utsett den svenske kardinalen Anders Arborelius till medlem av katolska kyrkans kongregation för präster och diakoner..

Dagen - 05 maj 11 kl. 03:00

Katolske biskopen Anders Arborelius ny SKR-ordförande

- Jag hoppas att vi kan fortsätta att vara en röst för dem som inte har någon röst. Det säger den katolske biskopen Anders Arborelius som det kommande året ska leda Sveriges kristna råd (SKR).

Frälsningsarméuniformer och prästkappor av skilda slag samsas med mer vardaglig klädsel i Missionskyrkan i Linköping under två dagar, när SKR håller årsmöte.

Dagen - 16 jan 11 kl. 10:06

Anders Arborelius välkomnar saligförklaringen av Johannes Paulus II

Biskop Anders Arborelius välkomnar saligförklaringen av Johannes Paulus II. Han säger i ett uttalande att Johannes Paulus betydelse som påve kommer att gå till historien.

Anders Arborelius påminner om hans betydelse för den fredliga avvecklingen av kommunismen i Östeuropa.

Expressen - 28 jun 17 kl. 08:11

I dag upphöjs Anders Arborelius till kardinal

I dag upphöjs biskop Anders Arborelius, 67, till kardinal i den romersk-katolska kyrkan.Han är den första svensken någonsin att ta plats i kardinalkollegiet. – Jag har märkt att man är väldigt intresserad av arbetet i ett land som är ett av det mest sekulariserade i världen, säger Anders Arborelius..

SVT - 16 apr 19 kl. 18:47

Anders Arborelius: Notre-Dame är en symbol för hela den västerländska kristenheten

Branden i Notre-Dame har skakat stora delar av världen, såväl troende som icke-troende. Den svenska kardinalen Anders Arborelius är sorgsen över branden, men han tror också att det kan vara en ögonöppnare. – Hur hemskt det än är så kan det också leda till att folk får upp ögonen för Guds verklighet och för kyrkan, säger Anders Arborelius..

DN - 21 maj 17 kl. 13:21

Påven utnämner Anders Arborelius till kardinal

Påven Franciskus har utnämnt fem nya kardinaler – och en av dem är svenske Anders Arborelius, skriver SVT. Det är första gången som en svensk utnämns till kardinal..

Expressen - 21 maj 17 kl. 13:29

Anders Arborelius förste svensk att utses till kardinal

Sverige har fått sin första kardinal.I samband med Angelusbönen på Petersplatsen utnämnde påve Franciskus biskopen för Stockholms katolska stift, Anders Arborelius, till ny kardinal, skriver den katolska tidningen Signum..

Dagen - 21 maj 17 kl. 14:15

Anders Arborelius utses till kardinal

I dag kungjorde påven Franciskus namnet på fem nya kardinaler. En av dem är Anders Arborelius, biskop för Stockholms katolska stift..

SmålandsPosten - 21 maj 17 kl. 14:34

Anders Arborelius blir Sveriges första kardinal

Anders Arborelius blir Sveriges första kardinal. Beskedet var överraskande – till och med för biskopen själv. – Biskopen är fantastiskt glad och överraskad, säger Kristina Hellner, kommunikationsansvarig på Stockholms katolska stift..

Dagen - 21 maj 17 kl. 14:15

Anders Arborelius blir förste svenske kardinalen

I dag kungjorde påven Franciskus namnet på fem nya kardinaler. En av dem är Anders Arborelius, biskop för Stockholms katolska stift..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 30 minuter sedan

Allt hårdare anklagelser mot Labourledaren

Egna ledamöter kräver krafttag mot antisemitism i partiet.

Dagen - 19 timmar sedan

Equmenias scouter på nationellt storläger

I dag drar Equmeniascouternas storläger Prisma igång. Omkring 3 000 personer samlas i Mohed utanför Söderhamn..

Dagen - 22 timmar sedan

Buzz Aldrin firade nattvard på månen

Att det är 50 år sedan den första månlandningen har nog få missat. Men lika många känner inte till att det delades bröd och vin strax efter ankomsten..

Dagen - Igår: 10:58

De vill se åtgärder för att minska hatbrott mot religiösa

Muslimer och judar är två särskilt utsatta religiösa grupper i Sverige. Det menar Svenska kyrkan och Sveriges kristna råd..

Dagen - Igår: 09:11

Kartläggning: Så nära var Notre-Dame att rasa

Den världskända katedralen Notre-Dame i Paris var närmare kollaps under branden i våras än vad som hittills varit känt..

Dagen - Igår: 07:17

Religiösa i förorten känner inte igen sig i mediebilden

Religion beskrivs ofta som ett problem, inte minst när det handlar om utsatta områden. Dagen har besökt förorten Skärholmen för att lyssna på invånarna där..

Dagen - Igår: 15:28

”Den som är rasist är problemet”

Religion beskrivs ofta som ett problem, inte minst när det handlar om så kallade utsatta områden. Dagen besökte Stockholmsförorten Skärholmen för att höra vad de religiösa själva säger..

Dagen - I förrgår: 10:52

Bill Hybels vill inte delta i försoningsprocessen

Under de senaste sex månaderna har äldstekåren i Willow Creek sökt upp och samtalat med människor som berörts av missförhållandena kring Bill Hybels. Även Hybels själv har kontaktats, men har valt att tacka nej till dialog..

Dagen - I förrgår: 15:20

Stor bredd ryms inom SEK

Sveriges ekumeniska kvinnoråd är en bred organisation där medlemmar och medlemsorganisationer har olika åsikter och teologiska tolkningar, skriver styrelsen för SEK...

Dagen - I förrgår: 15:20

Meningslöst träta och leta fel hos varandra

Vi måste tillbaka till kärnan i evangeliet, det glada budskapet. Och det finns ingen glädje i att träta och leta fel hos varandra i all oändlighet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.