SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 24 July, 08:27

SVT Debatt - 12 jul 19 kl. 13:42

MUF Stockholm: Förändra finansieringen av högskolan”Idag får universiteten sina ekonomiska medel under förutsättning att studenterna klarar sina kurser. En oundviklig följd blir att det skapas ekonomiska incitament för skolorna att sänka kraven för att bli godkänd. Detta slår i första hand mot studenterna som får med sig bristfälliga kunskaper, men i längden också mot Sveriges förmåga att konkurrera med andra kunskapsdrivna länder”, skriver debattörerna..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
MUF Stockholm, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MUF, Stockholm, Förändra, finansieringenav , högskolan
Supermiljöbloggen - 29 sep 14 kl. 20:51

Socialdemokraterna och Miljöpartiet skjuter upp beslut om Förbifart Stockholm

 Svenska Dagbladet skriver att Socialdemokraterna och Miljöpartiet är överens om att Förbifart Stockholm  fryses fram till den 1 maj 2015.  Fram tills dess kan politikerna i Stockholms Stad och Stockholms Läns Landsting förhandla om finansieringen av Förbifart Stockholm och om hur intäkterna från trängselavgifterna ska användas. Nuvarande beslut är att Förbifart Stockholm till 80 procent ska finansieras av pengarna från trängselavgifterna.

SR - 29 sep 14 kl. 16:39

MP och S omförhandlar finansiering av förbifart Stockholm

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har på riksplanet träffat en uppgörelse för partierna i Stockholm att omförhandla finansieringen av förbifart Stockholm..

Expressen - 04 feb 13 kl. 07:55

Regeringen vill ändra svensk våldstäktslag

STOCKHOLM. Regeringen vill ändra lagen så att fler typer av sexuella övergrepp ska betecknas som våldtäkt. I en lagrådsremiss ändras till exempel begreppet "hjälplöst tillstånd" till "särskilt utsatt situation"..

Alliansfritt Sverige - 11 dec 12 kl. 13:30

MUF ifrågasätter jobbskatteavdragens finansiering

SKATT. Moderata Ungdomsförbundet gör ett utspel om skatt på SvD Brännpunkt. Det är i sig inget konstigt, men en formulering sätter MUF på kollissionskurs med hela det nymoderata projektet.

BT - 11 nov 13 kl. 14:41

Stockholm växer för miljarder

Regeringsalliansen, fyra kommuner i Storstockholm plus landstinget lanserar flera storskaliga byggprojekt för tiotals miljarder kronor. Nio nya t-banestationer och totalt 78 000 nya bostäder ska byggas i länet. "I praktiken skapas nu grund för bostäder motsvarande nästan ett helt nytt Uppsala", skriver Alliansens fyra partiledare på Dagens Nyheters debattsida.

BT - 09 jan 15 kl. 05:55

Muf vill skattebefria unga

Låt de första 500 000 kronorna som intjänas vara skattebefriade. Det skulle exempelvis ge nyanlända och unga studenter möjligheten att spara till egen bostad och låta arbetsgivare anställa till lägre kostnad. Förslaget kommer från Moderata ungdomsförbundet som inför helgens extra moderatstämma uppmanar moderpartiet att pröva nya grepp.

DI - 15 okt 15 kl. 07:47

MUF-upproret: ändra flyktingpolitiken!

Ungdomsförbundet MUF protesterar mot Moderatledningens förslag att införa tillfälliga uppehållstillstånd, inför partistämman som inleds på torsdagen..

DN - 24 mar 17 kl. 19:18

M-ledningen får kritik av Muf för passivitet i las-frågan

För två år sedan drev Moderata ungdomsförbundet igenom att moderpartiet skulle ändra hållning i lagen om anställningsskydd (las). Men sedan dess har ingenting hänt. Nu riktar Muf kritik mot partiledningen som den anser agerat passivt.

DN - 12 okt 17 kl. 19:34

Muf kräver tuffare tag med arbetsrätten

Moderaterna är på väg att svänga om arbetsrätten. M vill både förändra turordningsreglerna och rätten till återanställning. Men ungdomsförbundet tycker att partiet bör gå ännu längre.

Sydsvenskan - 22 jan 15 kl. 04:00

Finansieringen ett problem vid bygget av hyresrätter

När ett byggbolag vill bygga bostadsrätter tar det ut stora lån, bygger lägenheterna, och får sedan tillbaka pengarna plus vinst från dem som köper bostadsrätterna. Byggbolaget kan då betala tillbaka lånen och börja på nästa projekt.När ett byggbolag vill bygga hyreslägenheter är finansieringssituationen en helt annan.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 13 timmar sedan

C: ”Måste bli mer kännbart att bryta mot körskolelagen”

”Det är inte rimligt att personer som bryter mot lagen om trafikskolor och äventyrar trafiksäkerheten bara får dagsböter. Nu är det upp till bevis för regeringen. Vi väntar på svar.

SVT Debatt - 19 timmar sedan

”Dieselrabatten är ett hot mot klimatet”

”Att öka bidragen till fossila bränslen går tvärs emot klimatmålen och bryter mot januariavtalets princip om grön skatteväxling. Det är en kortsiktig politik och vi skjuter oss själva i foten om vi fortsätter belöna jordbrukets fossilberoende”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - Igår: 10:11

”Offentlig vård av högsta kvalitet är en smaksak”

”Baumols teorier är viktiga i den förvirrade svenska välfärdsdebatten. Hans slutsatser kan användas som stöd för utökad offentlig finansiering, och det är beklämmande att Sanandaji, Heller Sahlgren och Svanborg-Sjövall vantolkar honom i syfte att legitimera privatisering”, skriver debattören..

SVT Debatt - 19 jul 19 kl. 08:57

”Smutskastningen av flyget har gått för långt!”

”Smutskastningen av flyget har gått för långt! Politiker som ägnar sig åt att baktala flyget borde istället lägga den energin på att få till en svensk produktion av miljövänligt flygbränsle”, skriver debattören..

SVT Debatt - 17 jul 19 kl. 13:20

”Taiwan stöder Hongkongborna”

”Eftersom det internationella samfundet uttrycker oro för den fortsatta urholkningen av Hongkongs friheter, bör det påminnas om att det som Hongkong står inför idag är också vad världen står inför – ett Kina som saknar respekt för mänskliga rättigheter, politisk frihet och yttrandefrihet”, skriver debattören..

SVT Debatt - 16 jul 19 kl. 17:16

Liberalen: Därför röstar vi ja till von der Leyen

”Jag är övertygad om att kommissionen under von der Leyen kommer värna och stärka rättsstatens principer mot de populistiska regeringar som vill montera ned dessa demokratiska skyddsvallar”, skriver Liberalernas europaparlamentariker Karin Karlsbro..

SVT Debatt - 16 jul 19 kl. 17:17

Sverigedemokraten: Därför röstar vi nej till von der Leyen

”Vad som krävs för att stoppa splittringen i Europa är inte mer lagstiftning, reglering och större EU-budget, utan mer frihet, frihandel och en verklig lösning på migrant- och eurokrisen. EU har förlorat sitt ursprungliga fokus på frihandel och von der Leyen utlovar ingen förändring”, skriver Sverigedemokraternas europaparlamentariker Charlie Weimers..

SVT Debatt - 16 jul 19 kl. 13:33

”Inför ett tredje juridiskt kön!”

”Jag står alltid upp för frihet av alla slag ekonomisk, social samt fri rörlighet. Därför är det självklart för mig att man borde stödja en lagstiftning för ett tredje juridiskt kön.”, säger debattören..

SVT Debatt - 16 jul 19 kl. 11:26

”Civilsamhället kan inte bära mer på sina axlar”

”Ansvariga politiker och myndighetspersoner vägrar att ta ansvar för sina egna beslut. De låter tiden gå och utsätter därmed tusentals asylsökande ungdomar för omänskliga påfrestningar. Sedan faller ansvaret på oss volontärer.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.