DN > Utrikes

Friday, 19 July, 02:20

DN - 12 jul 19 kl. 13:45

Överfulla återvinningsstationer kritiseras – men inga fler planerasAntalet återvinningsstationer har minskat de senaste åren, något som kritiseras av producenternas organisation FTI som menar att överfulla stationer är att vänta.  Men återvinning ska, enligt nya regler, flyttas till privatpersoners hem istället för att ske vid återvinningsstationer..
Läs mer på DN
Läs mer om:
FTI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överfulla, återvinningsstationer, kritiserasmen , inga, fler, planeras
Kristianstadsbladet - 02 aug 12 kl. 11:00

Återvinningsstationer överfulla på sommaren

Återvinningsstationerna är ett problemområde sommartid. Sommargäster gör att det blir mer sopor, men det är samma intervall för tömning på sommaren som på vintern. Men det går att ringa och be om en extra tömning.

GöteborgsPosten - 03 jan 13 kl. 13:57

Sopor i drivor på återvinningsstationer

Ett par återvinningsstationer i västra Göteborg har de senaste dagarna var överfulla. Avfall har legat i drivor kring anläggningarna..

NSD - 18 jan 18 kl. 13:12

Överfulla sopstationer: "Vi har tagit dem i örat"

Bot och bättring står på menyn för de ansvariga för tömningen av Kirunas återvinningsstationer..

Dalarnas tidningar - 16 maj 18 kl. 07:07

Ledare: Snåla öppettider och överfulla stationer – det måste bli lättare att leva "osopig" i Dalarna

Sophanteringen tas för given tills den plötsligt inte fungerar. Strejkande sophämtare, fullproppade återvinningsstationer, hög renhållningstaxa – många är faktiskt de problem som kan drabba....

Dalarnas tidningar - 16 maj 18 kl. 07:07

Ledare: Snåla öppettider och överfulla stationer – det måste bli lättare att leva "osopig" i Dalarna

Sophanteringen tas för given tills den plötsligt inte fungerar. Strejkande sophämtare, fullproppade återvinningsstationer, hög renhållningstaxa – många är faktiskt de problem som kan drabba....

Dalarnas tidningar - 23 maj 18 kl. 08:00

Brev till ledarsidan: Företag och inte kommuner ansvariga för dålig ordning vid återvinningsstationer

Replik på DT:s ledare ” Snåla öppettider och överfulla stationer – det måste bli lättare att leva "osopig" i Dalarna” (180516). Det är med glädje som vi noterar att frågor om hantering av avfall....

Cornucopia - 02 mar 19 kl. 08:49

Överfulla häkten - då drar Kriminalvården ner på transporter

Ekot rapporterar att häkten och fängelser är överfulla. Bloggen kan då berätta att som en del av neddragningarna Moderaternas och Kristdemokraternas budget innebär för den sista instansen i rättsväsendet i form av Kriminalvården, så kommer halva organisationen för transporter av fångar att sägas upp i besparingar och situationen kommer bli ännu värre.
Numera nedlagt fängelse, samtidigt som det saknas fängelseplatser.

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 13 kl. 17:20

Vite satt för återvinningsstationer

Bygg- och miljönämndens arbetsutskott har beslutat att förelägga NSR med hot om vite på 100 000 kronor att ta bort samtliga återvinningsstationer som saknar bygglov inom två månader. Det tillfälliga bygglovet för stationerna upphörde att gälla redan i juni 2011.Kommunstyrelsen beslutade i november att det inte behövs återvinningsstationer längre och hänvisar till centralen i Nyvång..

BT - 21 jan 18 kl. 16:39

BORÅS: ”Kan bli tal om att stänga återvinningsstationer”

Nedskräpningen vid Borås återvinningsstationer är ett stort problem för ansvariga FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen. Bolaget kan tvingas till drastiska åtgärder. ”Det kan bli tal om att stänga återvinningsstationer där det inte funkar”, säger regionchefen Magnus Örnborg..

Kristianstadsbladet - 11 jun 13 kl. 18:16

Gillard kritiseras efter båttragedi


Australiens premiärminister Julia Gillard försvarade på tisdagen sitt beslut att låta kropparna efter drunknade båtflyktingar bli kvar i havet, efter en olycka i förra veckan då en båt kapsejsade i närheten av Julön i Indiska oceanen.Minst 55 personer befann sig ombord. Ingen har hittats vid liv.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Oroligt vid etniska protester i Etiopien

Oroligheter har brutit ut i Etiopien, där demonstranter ur folkgruppen sidama kräver autonomi för den region de lever i. Från staden Hawassa kommer rapporter om stenkastning mot säkerhetsstyrkor och om brinnande däck på gatorna..

DN - 4 timmar sedan

DN erfar: Åklagaren väntas begära mer tid för utredningen av ASAP Rocky

Åklagare Daniel Suneson väntas lämna in en begäran om åtalsförlängning till tingsrätten gällande utredningen om ASAP Rocky under fredagen, erfar Dagens Nyheter. Anledningen är att utredningen ännu inte är klar..

DN - 4 timmar sedan

Woods fiasko – kan missa kvalgränsen

De som ifrågasatte Tiger Woods uppladdning inför British Open fick rätt. Den amerikanske golflegendaren var helt ur slag under den inledande rundan på Royal Portrush och riskerar att missa kvalgränsen i årets sista herrmajor, som leds av landsmannen JB Holmes..

DN - 7 timmar sedan

Regeringen vill ha hårdare straff för våld mot kvinnor

Regeringen vill se strängare straff för upprepat våld mot kvinnor.  Dessutom utreds nu om det ska bli enklare att övervaka personer som fått kontaktförbud med elektronisk fotboja. – Mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt samhällsproblem, säger justitieminister Morgan Johansson (S)..

DN - 8 timmar sedan

Faran inte över – screening fortsätter efter VRE-utbrottet på Danderyds sjukhus

Bristande hygienrutiner var orsaken till att VRE-smitta spreds från en infekterad patient till tolv andra patienter på Danderyds sjukhus. Patienterna har skrivits ut, men faran är inte över. – De närmaste veckornas provtagning blir avgörande för om utbrottet helt klingat av, säger Per Follin, smittskyddsläkare i Region Stockholm..

DN - 9 timmar sedan

Man döms för överfallsvåldtäkt mot barn

En 22-årig man döms för att ha våldtagit en 13-årig flicka i Huddinge söder om Stockholm i april..

DN - 10 timmar sedan

Riksdagsledamoten Hanif Balis (M) bil vandaliserad

Någon har skurit sönder däcken på Hanif Balis (M) bil. Riksdagsledamoten har polisanmält händelsen och kommer att ta konakt med riksdagens säkerhetsavdelning. – Det hade kunnat sluta illa, säger Hanif Bali (M)..

DN - 11 timmar sedan

15 migranter döda i busskrasch i Turkiet

Femton migranter har omkommit och över 20 har skadats i en bussolycka i sydöstra Turkiet, enligt en lokal guvernör..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.